Rekfinale voor Luka Van den Keybus op World Cup Toestelturnen

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 28 mei 2021   ‐   Tweet

#wearettj

Luka Van den Keybus in actie op het EK Toestelturnen / Foto Thomas Schreyer
Luka Van den Keybus in actie op het EK Toestelturnen / Foto Thomas Schreyer


World Cup Varna

Van 27 tot 30 mei gaat in the Palace of Culture and Sports te Varna (BUL) de World Cup Toestelturnen door voor de gymnasten Toestelturnen jongens. Twee Vlaamse en drie Waalse gymnasten kwamen er afgelopen dagen tijdens de kwalificaties in actie. Luka Van den Keybus kon een finale aan rek binnenhalen! 

De World Cup in Varna is er eentje waarbij de gymnasten enkel per toestel turnen en niet in een allroundklassement scoren. Luka Van den Keybus kon zich plaatsen voor de toestelfinale aan rek op zondag 30 mei. 

Op donderdag 27 mei stonden de eerste toestellen het programma (paard met bogen, grond & ringen). Luka Van den Keybus (Gymteam Sint Niklaas) kwam in actie aan grond en bracht enkele mooie tumblingreeksen. Bij de laatste reeks, triple schroef, ging het mis en dat koste hem kostbare punten. Hij scoorde 12,650. Takumi Onoshima (FfG) en Maxime Gentges (FfG) kwamen beide in actie aan paard met bogen en konden ook geen vlekkeloze oefeningen neerzetten. Ze eindigen met 13,200 punten (Maxime) en 12,450 punten (Takumi).

Op vrijdag 28 mei stonden de overige toestellen op het programma (brug, rek & sprong). Luka Van den Keybus (Gymteam Sint Niklaas) startte de dag aan brug, het toestel waar hij op het Europees kampioenschap in Basel knappe punten mee scoorde. Ook op deze World Cup zette hij een goede oefening neer maar maakte helaas een val in de afsprong, goed voor 12,265 punten. 

Daarna zagen we Luka Van den Keybus (Gymteam Sint Niklaas) en Noah Kuavita (Silok Deurne) in actie aan het rek. Luka turnde een mooie oefening en scoorde 13,400 punten, goed voor de toestelfinale zondag! Ook Noah kwam zijn oefening goed door maar maakte bij zijn afsprong, triple hoek, een val. Hij scoort in totaal 13,300 punten.

Als laatste kwam de Waalse gymnast Maxime Guldemont in actie aan sprong. Zijn overslag dubbel leverde hem 13,100 punten op.

We zien Luka Van den Keybus zondag 30 mei terug in de toestelfinale aan rek omstreeks 14.30 uur (Belgische tijd).


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen