3 Finales op World Cup TU TRA DMT Valladolid

Elien Van Deynse   ‐  Zaterdag 5 okt 2019   ‐   Tweet

#ITRAValladolid

Tachina Peeters als eerste naar finale!

In Valladolid (ESP) gaat op 5 en 6 oktober de World Cup door voor gymnasten Trampoline, Tumbling en Dubbele Minitrampoline. Ook heel wat Belgische seniores wagen hun kans op een finale of medaille!

Terwijl in Stuttgart (GER) de Olympische selectie van Team BELGYM een feit is, gaat in het Spaanse Valladolid een belangrijke wedstrijd door voor de gymnasten Tumbling & Trampoline. De World Cup in Valladolid is een mogelijk selectiemoment voor het wereldkampioenschap in Tokyo begin december.

Joris Geens & Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) haalden eerder hun selectie voor het synchroon springen al binnen. Vandaag waagden ze hun kans in het individueel circuit. Door de drukke bezetting halen de jongens helaas geen ticket binnen voor dit onderdeel. Zondag 6 oktober zien we de jongens nog eens aan het werk in het synchroon springen.

  • Simon Debacker - 45.150 punten
  • Joris Geens - 102.230 punten

Binnen de discipline Tumbling zien we Tachina Peeters (Creativa Schelle) aan het werk. Zij trainde de voorbije maanden in Groot-Brittannië en is prefect voorbereid. Ze zet twee mooie reeksen neer en met een totaalscore van 67.600 punten plaatst ze haar als eerste voor de finale op zondag 6 oktober en selecteert ze zich voor het WK in Tokio.

Ook Sam D'Hoop en Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) en Hannelore Tuyteleers en Sofie Rubbrecht (GymFlex) deden een gooi naar een finaleplaats. Sam behaalt een knappe score van 70.200 punten en verovert hiermee een plaatsje in de finale morgen 6 oktober! Ook zijn WK ticket is binnen! De drie meisjes halen geen finale.

  • Laura Vandevoorde - 61.600 punten
  • Sofie Rubbrecht - 62.400 punten
  • Hannelore Tuyteleers - 60.200 punten

In de discipline Dubbele Minitrampoline waagden 3 seniores vandaag hun kans. Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen) was ondertussen al zeker van zijn deelname aan het WK, Aaron Kusdemir (Rust Roest Brugge) en Jelle Massart (Aktiva Berendrecht) zetten alles op alles! Jelle Massart kwalificeert zicht met 70.500 punten als 8ste voor de finale op 6 oktober. Dan weten we dus ook of hij zijn WK-ticket binnen heeft of niet. Aaron Kusdemir eindigt op de 20ste plaats.

De internationale wedstrijd staat ook open voor Gymfed-clubs. Gymnasten van WIK Oostende en GymFlex zullen hieraan deelnemen.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen