Update - World Gymnaestrada 2019

Delphine Gosseye   ‐  Zaterdag 13 jul 2019   ‐   Tweet

#wg2019

Gymcub Tienen tijdens de Belgische avond

Come together, show your colours

Van 7 tot 13 juli namen meer dan 450 gymnasten uit 14 Belgische clubs deel aan de 16de editie van de World Gymnaestrada in Dornbirn (Oostenrijk). Het grootste recreatieve gymnastiek event in de wereld!

Update 13/07

Vrijdag en zaterdag stonden in Oostenrijk de laatste demo's op het programma. Moe maar voldaan genoot iedereen zaterdagmiddag van de sluitingsceremonie in het Birkenwiese Stadion in Dornbirn. Tijdens deze ceremonie zagen we enkele knappe demo's en bracht het gastland voor de volgende Gymnaestrada, Nederland, een afsluitende dans. See you in Amsterdam!

Update 11/07

Op donderdag 11 juli stonden niet enkel de demo's in de Messe en de verschillende dorpen gepland, maar stond ook onze eigen Belgische avond stond op het programma! Op het grote podium in Rankweil brachten we een spektakel van turnen en dans. Het publiek dat talrijk aanwezig was kon genieten van een mix van acro, tumbling, rope kippig, dans en ritmiek. Tussen de demo's door werd het publiek aan het lachen gebracht door onze mascottes Gymbo en Gymba. Iedereen genoot overduidelijk van deze fantastische avond en ervaring!


Update 10/07

Woensdag 10 juli stond in Dornbrin de openingsceremonie van de World Gymnaestrada op het programma. Oorspronkelijk stond deze gepland op zondag 7 juli, maar gezien het slechte weer werd deze uitgesteld naar woensdag. Voor de openingsceremonie kwamen in de Dorbirn Messe nog enkele Belgische clubs in actie. Zo zagen we WIK Oostende met een knap nummer aan het werk in hal 8. Heel wat Belgische en buitenlandse toeschouwers genoten van een combinatie van acro, trampoline en dans. Ook de gymnasten van VTS Willebroek en enkele van onze Waalse clubs mochten opnieuw schitteren in de Dornbirn Messe.

WIK Oostende

Tijdens de openingsceremonie marcheren alle landen traditiegetrouw met de vlag van hun land het stadion binnen. Hierna kunnen de deelnemers genieten van een heuse opening met tal van acts en optredens. Na deze openingsceremonie zagen we nog heel wat gymnasten in actie tijdens de Dornbirn Special. Zo kwamen ook onze dames en heren van Gym Waasland, Gymspirit en Turnkring Geraardsbergen in actie tijdens de World Team Demo. Een demo-oefening waar alle landen kunnen aan deelnemen, zowel in groep als individueel. Een super moment!

World Team Demo

Update 09/07

Dinsdag 9 juli, dag 2 op de Gymnaestrada. Heel wat Belgische groepen kwamen in actie in de Dorbirn Messe en tijdens de verschillende cityperformances.

Gymclub Tienen, VTS Willebroek en WIK Oostende kwamen vandaag in actie in de Dornbrin Messe. De 3 clubs konden rekenen op een enthousiast publiek en genoten stuk voor stuk van hun demo. In Brengenz was het Gymspirit die tijdens hun city performance het publiek mee op sleeptouw nam. Wij kwamen de 3 dames van Gym Waasland tegen aan onze nationale stand en namen even de tijd om te vragen hoe zij deze Gymnaestrada reeds ervaren hebben. Lees hier het interview.

VTS Willebroek


Update 08/07

Een week vol demo’s en plezier, daar staat de World Gymnaestrada voor. Net zoals bij alle grote events wordt de World Gymnaestrada geopend met een heuse openingsceremonie. Helaas dachten de weergoden er zondag 7 juli anders over. Geen openingsceremonie dus voor de meer dan 20 000 deelnemers, deze werd verplaatst naar woensdag 10 juli. ’s Avonds werd de Belgische delegatie samen met de gymnasten uit Canada en Malawi verwelkomt in het dorp Rankweil, de slaapplaats voor onze gymnasten. Een leuk optreden zette onmiddellijk de toon voor deze week.


Maandag 8 juli was het dan zover, de start van de demo’s voor de 63 aanwezige landen. 4 clubs kwamen reeds in actie in de impostante Dornbrin Messe. In één van de 8 hallen kan elke club tot 3 maal toe een demo brengen. Gymclub Tienen mocht ’s ochtens de spits afbijten met hun nummer “The secret of a magical world”. Ook Les Spirous d’ Antheit, Turnverein Frisch-auf’ Nedrum en Royale vaillante Jupille (FfG-clubs) kwamen in actie tijdens deze eerste dag.


Gymclub Tienen

Voor de dames van Gymspirt stond de eerste city performance op het programma. Op 8 verschillende openbare plaatsen in en rond de stad Dornbirn wordt geturnd in open lucht. 2 van onze Waalse clubs, Showgruppe TSV Recht en Les Ecureuils de Glons, mochten eveneens genieten van hun optreden tijdens de city performance.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen