Allroudfinale voor Ward Claeys op YOG

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 11 okt 2018   ‐   Tweet

#YOG2018

Ward Claeys met coach Bram De Schepper


Met de steun van


Als 15de naar de AA-finale

Van 6 tot en met 18 oktober gaan in het Argentijnse Buenos Aires de Youth Olympic Games (YOG) door. Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) verdedigt er de Belgische driekleur in de discipline Toestelturnen.

Samen met 31 andere jonge sporters en zijn coach Bram De Schepper trok Ward Claeys begin oktober naar Buenos Aires (ARG) voor de Jeugd Olympische Spelen.

De kwalificaties waren verspreid over verschillende dagen (Dag 1 vloer en paard – Dag 2 ringen en sprong – Dag 3 brug – Dag 4 rekstok). Een speciaal concept waardoor de wedstrijddagen zeer lang waren voor de gymnasten maar de wedstrijd zelf voor het publiek heel aangenaam was omdat er altijd iemand aan het turnen was (afwisseling tussen TTJ , TTM, Trampoline, Acro, Ritmiek).

(Foto BOIC)

De Olympische Jeugdspelen of The Youth Olympic Games 2018 (YOG) is een elite sportevenement voor jonge athletes wereldwijd. Het sportprogramma is gebaseerd op dat van de Olympische Spelen, met 28 sporten in de zomer en 7 in de winter. De Spelen zijn voor sporters tussen de 15 en 18 jaar.

WEDSTRIJDVERSLAG

Ward start de wedstrijd in de namiddag aan het paard met bogen met een goede oefening waar hij een score van 12.633 voor krijgt, met deze score mist hij op een tiende na de finale aan dit toestel. ’s Avonds werkt hij zijn vloeroefening af. De oefening verloopt goed met hier en daar een kleine landingsfout. Eindscore aan vloer: 12/666.

De volgende dag komt Ward in actie aan ringen en sprong. Aan de ringen kiezen ze ervoor een relatief eenvoudige oefening te turnen met de nodige afwerking om toch een goede score neer te zetten. Jammer genoeg gaat Ward bij het Jonasson-element in de fout waardoor hij startwaarde verliest en de uitvoeringscore ook niet was zoals vooropgesteld. Eindscore aan ringen: 11.700. Ward herpakt zich die dag wel met een goed sprong (Kasamatsu). Voor zijn sprong krijgt hij 12.766 punten van de jury.

Op dag 3 dingt Ward met zijn startwaarde mee voor een finaleplaats aan brug. Ward brengt een heel goede oefening maar twee kleine foutjes zorgen er echter voor dat hij niet voldoende scoort om die finaleplaats te bemachtigen. Met 12.966 behaalt hij wel een hoge score aan dit toestel.

Op de laatste kwalificatiedag staat rekstok op het programma. Ward brengt aan de rekstok een heel mooie oefening met verschillende vluchtelementen die finalewaardig is maar gaat bij zijn afsprong, triple salto, in de fout en valt.

Allround scoort Ward 74,531 punten en selecteert zich hiermee als 15e voor de AA-finale op donderdag 11/10.

Veel succes in de allroundfinale Ward!


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen