Youth Teams pakken medailles op EK Rope Skipping

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 19 jul 2019   ‐   Tweet

#graz2019

Europees kampioenschap 2019 Graz

In Graz (AUT) gaat het Europees kampioenschap door van 19-21 juli. De beloften teams mochten vandaag de spits afbijten! Onze Belgische skippers legden onmiddellijk de lat hoog en vulden maar liefst alle podia!

Skippers tussen 12 en 14 jaar behoren tot de categorie die vandaag in actie kwam. Maar liefst 11 Belgische teams kwamen aan de aftrap in Graz: 5 meisjes teams, 5 open (gemengde) teams en 1 jongens team. De teams brachten in de overall competitie elk zes onderdelen en konden trots zijn want op het einde van de avond keerden ze met heel wat medailles huiswaarts! De Brabançonne weerklonk maar 3 keer!

Bij de meisjes kleurde het podium na een lange skipdag volledig Zwart-geel-rood. Met 2717.02 punten mochten de skippers uit RSC Rivierenhof (BE32) de gouden medaille in ontvangst nemen. Het zilver was voor de meisjes van XL Rope & Dance (BE31) en het brons ging naar Skip Up (BE33).

Ook bij de open (gemengde) teams werden goede oefeningen gesprongen door de jonge skippers! De driekleur werd dan ook met veel trost op het podium gedragen. Het team van Moving Baasrode (BE39) presteerde het best en mag met 2725.08 punten de gouden medaille in ontvangst nemen. De skippers van Zero Skip (BE36) eindigen op de tweede plaats en het brons was voor XL Rope & Dance (BE38).

Het enige jongensteam dat voor België aantrad bracht enkele goede oefeningen en scoorde 2303.09 punten. Jytse, Mik, Ewoud en Matteo van Jump Up hadden in deze competitie geen tegenstanders en gaan dan ook met de gouden medaille aan de haal.


Eerder vandaag zagen we enkele skippers aan het werk tijdens het Europees Open Tournament. Dit toernooi werd naast het Europees kampioenschap georganiseerd. Onze Belgische skippers deden het uitmuntend en wonnen in beide categorieën.

Op zaterdag 20 juli zien we de Teams in actie bij de skippers 15+. Je kan de wedstrijd hier LIVE volgen.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen