Zet de volgende stap in je trainerscarrière en word Instructeur B

Els Coppieters   ‐  Dinsdag 5 mrt 2019   ‐   Tweet

Beschik jij over het diploma Initiator Gymnastiek? Of ben je Bachelor of Master LO? Fantastisch! Door één van deze diploma’s te behalen heb je heel wat kennis opgedaan en vaardigheden ontwikkeld om op een goede en leuke manier training te geven! Maar wist je ook dat het volgende diploma van Instructeur B nu binnen handbereik is? En wist je ook dat vanaf dit diploma er toegespitst wordt op jouw favoriete discipline(s)?

Zoals elke opleiding bestaat ook de cursus Instructeur B uit verschillende modules:

Module 1 is het algemeen gedeelte (voor alle sporten gelijk) en wordt door de Vlaamse Trainersschool op verschillende momenten en locaties georganiseerd. In augustus zullen wij als Gymfed ook een module organiseren die zich volledig toespitst op gymnastiek (met specifieke voorbeelden, een docent met veel Gymkennis,...). Je kan dus deze cursus of één van de vele andere volgen. Maar heb je voldoende zelfdiscipline en kan je vlot studeren, dan is het ook mogelijk om deze module in zelfstudie te af te werken. Masters en Bachelors LO hebben vrijstelling voor deze module, omdat ze deze vakken al in hun opleiding hebben gekregen.

Na deze eerste module kan je als trainer dan verder naar jouw favoriete discipline(s). Voor Acro, TTm, TTj, Ritmiek, Trampoline en Tumbling volg je nadien de Module 2A. Dit is een discipline overschrijdende module voor alle wedstrijddisciplines. In 2019 zijn hiervoor nog twee organisaties. De eerstvolgende start begin april en er zijn nog een paar plaatsen vrij. Schrijf je dus snel in!

Wil je in het najaar de Instructeur B Toestelturnen jongens, Ritmiek, Trampoline of Tumbling volgen, dan is het nu hét moment. Maar ook als je op iets langere termijn het vervolg wil doen, kan je best al deze Module 2A volgen. Op die manier spreidt je een trainersopleiding een beetje en kan je het vast makkelijker combineren met je trainingen, werk/studies,...


Wil je de Instructeur B (recreatieve) Gymnastiek volgen, dan is het niet nodig om Module 2A te volgen. Ja kan dan meteen na module 1 doorgaan met de specifieke opleiding. Voor Rope Skipping is er geen Instructeur B-opleiding en zij gaan na initiator meteen door met Trainer B Rope Skipping.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen