Zilver voor junioren Toestelturnen meisjes op Swiss Cup 2021

Elien Van Deynse   ‐  Maandag 8 nov 2021   ‐   Tweet

#wearettmAfgelopen weekend vond in Zwitserland de Internationale competitie, Swiss Cup, plaats. Hel deelnemersveld bestond uit zowel juniores als seniores. Voor België zagen we zes juniores in actie. 

Chloe Baert (Gym Waasland), Thilde Lekens (KK Turnkring Moed en Volharding), Axelle Vanden Berghe (Gym Izegem), Yelena Devreker (Kon. Ieperse Turnkring), Hanne Degryse (Go4Gym) en Noor Heymans (GymGroep A.S.) trokken onder leiding van David Spagnol en Melodie Beurel naar Zwitserland om er deel te nemen aan de junioren competitie van de Swiss Cup.

Naast onze Belgische meisjes waren ook enkele grote namen aanwezig. Zo pakten de Russische Angelina Melnikova en Nikita Nagornyy de gouden medaille in de teamcompetitie. Beide gymnasten zakken begin december af naar België om er deel te nemen aan het Gymgala

In de junioren teamcompetitie turnden de Belgische meisjes een goede wedstrijd en eindigden ze op een knappe tweede plaats! Het goud ging naar Duitsland en de Franse meisjes behaalden het brons. 


Team klassement

  1. Duitsland
  2. België
  3. Frankrijk
  4. Zwitserland

Ook individueel werden er mooie prestaties bijeen geturnd. Yelena Devreker (Kon. Ieperse Turnkring) bezorgde België een tweede zilveren medaille in de AA competitie. Thilde Lekens (KK Turnkring Moed en Volharding) eindigde op een knappe 6de plaats, Chloe Baert (Gym Waasland) op de 7de plaats, Axelle Vanden Berghe (Gym Izegem) op de 9de plaats, Hanne Degryse (Go4Gym) op de 12de plaats en Noor Heymans (GymGroep A.S.) uiteindelijk op de 21ste plaats.

Dikke proficiat meisjes!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen