Gymfed

Nieuwsbrief voor bestuurders 14.12


Federale regering akkoord over nieuwe regeling verenigingswerk

Op 26 november kwam er eindelijk een akkoord over een definitieve regeling voor het verenigingswerk vanaf 2022. De regering volgt het advies van de sociale partners om artikel 17 (de 25-dagenregel) uit te breiden en te vereenvoudigen, waardoor ook verenigingswerkers die regeling in de toekomst kunnen gebruiken. Het is evenwel nog niet helemaal duidelijk op welke manier die zal toegepast worden. De definitieve wetteksten zijn nog niet beschikbaar.

Meer info

Breng jouw UBO-register in orde en vermijd boetes

Vzw's moeten verplicht jaarlijks alle informatie in het UBO-register bevestigen. De deadline stond hiervoor op 31 augustus 2021. Als je niet in orde bent, maak je dus kans op boetes. En die lopen op tot 500 euro. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem heeft nu uitstel gegeven tot 1 januari! Breng je dit gauw even in orde? Weet je niet hoe? Geen zorgen. De Vlaamse Sportfederatie zorgde voor een praktisch filmpje!

Meer info en link naar demo

Gezond sporten is ... eerste hulp kunnen bieden - Interessant aanbod EHBO-koffer

Helaas kan het soms eens mislopen op of naast de sportmat en komen we in aanraking met (lichte) verwondingen en blessures. Gezond Sporten biedt in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool en het Rode Kruis een e-learning ‘Eerste hulp in de sportclub’ aan. Je kan bovendien een EHBO-koffer bestellen op maat gemaakt van de sportclub.

Meer info

Als club nieuw op onze Gymfed-organisaties? We helpen juilie graag verder!

Het Gymfed-team organiseert online infomomenten voor clubs die nieuw zijn op onze wedstrijden en Recreatoernooien. Indien jouw club voor de 1e keer deelneemt aan een Gymfed-organisatie kunnen jullie bij ons terecht voor een online infomoment. Tijdens dit overleg lichten we toe hoe een organisatie verloopt, welke administratieve zaken dienen opgevolgd te worden, hoe je een wedstrijdvolgorde interpreteert, ...

Interesse? Vul het formuliertje in!

Coming soon...

  • De nieuwe 'clubapp', ter vervanging van het Ledenbeheer, begint stilaan vorm te krijgen. Verwacht wordt dat de nieuwe tool in februari operationeel zal zijn. In januari staan er verschillende demo's en opleidingen op het programma. Je hoort er binnenkort meer over!
  • Info en programma Online Praatcafés per regio

Vacature: regiocoördinator Kempen en Waas en Dender 4U

Wij zijn op zoek naar twee regiocoördinatoren (in bijverdienste 8-10 uur/maand) voor de regio Kempen en Waas en Dender 4U. Hij/zij is de vertegenwoordiger van Gymfed op lokaal niveau en onderhoudt contacten met de clubs in de regio.
Ideaal als bijverdienste, avondwerk. Interesse? Bezorg ons via mail jouw motivatie en nuttige ervaring (voor 10/01/2022)

Meer info en volledige vacature

Deze nieuwsbrief werd bezorgd aan:

  • Alle bestuurders van de Gymfed-clubs
  • Clubcoachen Q4Gym en regiocoördinatoren
  • Medewerkers en bestuursorgaan Gymfed
Janssen Fritsen Agiva Lotto Vlaamse overheid
© Gymfed • Zuiderlaan 13, 9000 Gent
Tel: 09 243 12 00info@gymfed.be
Uitschrijven