Gezond sporten is ... eerste hulp kunnen bieden

Elien Van Deynse   ‐  Donderdag 9 dec 2021   ‐   Tweet

#wearegymMet de steun van


logosportvlaanderen_partnerkopie.png

E-learning ‘Eerste hulp in de sportclub’

Helaas kan het soms eens mislopen op of naast de sportmat en komen we in aanraking met (lichte) verwondingen en blessures. In zo’n situatie is het van groot belang dat je eerste hulp kan bieden aan de persoon in kwestie, gebruik makend van het juiste materiaal aanwezig in de sportclub.

Gezond Sporten biedt in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool en het Rode Kruis een e-learning ‘Eerste hulp in de sportclub’ aan zodat iedere medewerker, trainer, sporter of vrijwilliger in een sportclub EHBO zou kunnen bieden indien nodig. Hoe meer mensen dit kunnen, hoe beter! In deze e-learning komen volgende zaken aan bod: algemene informatie eerste hulp, reanimeren & defibrilleren, EHBO voor de meest voorkomende letsels in de sportcontext en technieken om een slachtoffer te verplaatsen. Hierbij ontvang je een erkend bijscholingsattest van de Vlaamse Trainersschool! 

> Schrijf je hier in voor de e-learning

LET OP! De informatie rond tijdstip en inschrijvingsdatum op de website kan verwarrend zijn. Deze data zijn echter van ondergeschikt belang en dienen ertoe deze sessie voor alle geïnteresseerden beschikbaar te maken. We kunnen voorlopig echter niet voorkomen dat ze mee op de aankondiging verschijnen. We vragen je wel om deze gewoon te negeren. Inschrijven kan doorlopend, de opleiding doorlopen doe je op eigen tempo en op een moment naar keuze. 

Als Vlaamse sportorganisatie kan je daarnaast ook een EHBO-koffer bestellen bij EHBO-koffer.nl waarbij je geniet van 10% korting door gebruik te maken van de kortingscode ‘gezond-sporten’. Deze koffer bevat alle aanbevolen verzorgingsmaterialen, een ondersteunende kijkwijzer om het verzorgingsmateriaal optimaal te gebruiken en een handige poster met de meest voorkomende letsels en de eerste hulp die hierbij moet bieden. Bestel hier je koffer.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen