Zoeken

Nieuwsberichten

Wie wint de Best Show Teams Finale 2018?

Vrijdag 18 mei 2018

Het wedstrijdseizoen loopt op z'n einde. Tijdens het weekend van 26 en 27 mei gaan de laatste wedstrijden door. Ook de Best Show Teams Finale staat dat weekend gepland.

Info voor trainers en jury Tumbling - crashes

Donderdag 17 mei 2018

Selectieprocedure WK Tumbling 2018

Woensdag 16 mei 2018

Initiatorcursus Freerunning/Parkour vanaf 2019!

Woensdag 16 mei 2018

Goed nieuws voor de freerunners onder ons die een trainersdiploma wenst te behalen! De 'Werkgroep Opleiding freerunning' van Gymfed werkt momenteel, i.s.m. de Vlaamse Trainersschool (VTS) aan de ontwikkeling van de 'Initiatorcursus Freerunning'.

Club in de kijker - STB Gymnastics Berchem

Woensdag 16 mei 2018

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. STB Gymnastics Berchem is in de maand mei aan de beurt.

Je trainers Rope Skipping opleiden in de eigen club?

Dinsdag 15 mei 2018

In elke club zijn er dagelijks trainers actief om de leden van hun club een toffe en leerrijke les Rope Skipping te bezorgen. Om deze trainers te helpen hun skippers zo goed mogelijk te begeleiden, kunnen opleidingen en bijscholingen een grote meerwaarde zijn. Wist je dat er verschillende manieren zijn om je trainers een opleiding in eigen club aan te bieden?

Je trainers opleiden in de eigen club?

Dinsdag 15 mei 2018

In elke club zijn er dagelijks trainers actief om de leden van hun club een toffe en leerrijke turnles te bezorgen. Om deze trainers te helpen hun gymnasten zo goed mogelijk te begeleiden, kunnen opleidingen en bijscholingen een grote meerwaarde zijn. Wist je dat er verschillende manieren zijn om je trainers een opleiding in eigen club aan te bieden?

GOUD voor Jana & Jonathan op Heathrow Aerobic Gymnastics

Dinsdag 15 mei 2018

Van 11 tot 13 mei ging in Bracknell de 13de editie door van het International Club Championship Aerobic Gymnastics. Jana De Troyer en Jonathan Vermeulen verdedigden de Belgische driekleur.

Wie wordt Belgisch kampioen Tumbling & Trampoline 2018

Dinsdag 15 mei 2018

Tijdens het pinksterweekend gaat in Essen het Belgisch kampioenschap Tumbling, Trampoline, Dubbele Minitrampoline en Trampoline Synchroon door. Wie kroont zich tot de nieuwe Belgische trots?

Recrean Skippers Oudenaarde zijn Belgisch kampioen Demo 2018

Maandag 14 mei 2018

Op zaterdag 13 mei vond het Belgisch Kampioenschap Rope Skipping Demo plaats in Erembodegem. Recrean Skippers uit Oudenaarde wonnen de competitie en trekken zo naar de World Cup in Shanghai (CHN) in juli.

Start jouw club met Freerunning? Laat het ons weten!

Maandag 14 mei 2018

Info GDPR aan de clubs bezorgd

Woensdag 9 mei 2018

Zoals u ongetwijfeld al vernomen hebt, gaat op 25 mei 2018 de GDPR-regelgeving van kracht (General Data Protection Regulation).

Wil jij (een nog betere) trainster Ritmiek worden?

Dinsdag 8 mei 2018

Q4Gym vanaf het seizoen 2018-2019 ook voor Rope Skipping-clubs!

Dinsdag 8 mei 2018

Goed nieuws voor de Rope Skipping-clubs. Het Q4Gym-kwaliteitsinstrument zal vanaf het seizoen 2018-2019 ook ter beschikking staan voor de Rope Skipping-clubs.

Mayté en Anastassia naar EK Ritmiek

Dinsdag 8 mei 2018

Van 1 tot 3 juni gaat in het Spaanse Guadalajara het Europees Kampioenschap Ritmiek door. Bij de juniores zal België vertegenwoordigd worden door Mayté Van Kampen en Anastassia Edel (Forza Ritmica Gent).

Sander Raeymaekers nieuwe regiocoördinator Dijle-Rupel

Dinsdag 8 mei 2018

Het Vlaamse gymlandschap wordt verdeeld in 10 regio’s, waarbij de bereikbaarheid en betrokkenheid van iedere club centraal staat. De regiocoördinator leidt de werking van de regiocommissie en vertegenwoordigt Gymfed op lokaal niveau. Sander Raeymaekers neemt voortaan de fakkel over van regiocoördinator Marianne Callebaut voor de regio Dijle-Rupel.

Laatste opleiding Multi SkillZ for Gym van dit seizoen!

Donderdag 3 mei 2018

Op zondag 27 mei gaat de 15de en laatste opleiding Multi SkillZ for Gym van dit seizoen 2017 - 2018 door in Mariakerke. Een voormiddag waarin we samen met alle aanwezige (hulp)trainers gaan voor een unieke gymbeleving met Multi SkillZ for Gym! Kom jij ook?

Belgisch kampioenschappen op komst!

Donderdag 26 apr 2018

Het Belgisch kampioenschap is voor alle sporters het hoogtepunt van het sportseizoen. Binnen enkele weken weten we wie zichzelf Belgisch kampioen kan noemen in zijn of haar discipline.

Een initiatorcursus in jouw club in 2019?

Donderdag 26 apr 2018

We starten nu reeds met de voorbereidingen om de planning op te maken van alle Initiatorcursussen in 2019. Wil jij als club ook een organisatie in jouw accommodatie en zo de trainers uit je eigen club en omgeving de kans geven zich dicht bij huis op te leiden?

Wil jij een gediplomeerd trainer worden specifiek in Kleutergym?

Woensdag 25 apr 2018

Begin augustus gaat de eerste vernieuwde opleiding Initiator Kleutergym door te Zottegem. Wil jij jouw diploma specifiek in de discipline Kleutergym behalen? Schrijf je dan snel in!

WAGC TRA-DMT-TU: eerste tussenstand

Dinsdag 24 apr 2018

Van 15 tot 18 november 2018 gaat in de Sint-Petersburg (RUS) de World Age Group Competition Trampoline, DMT en Tumbling door.

Gewijzigde clubbijdrage Gymfed vanaf seizoen 2018-2019

Woensdag 18 apr 2018

Clubs aangesloten bij Gymfed betalen jaarlijks een clubbijdrage. Door het betalen van de clubbijdrage heeft de club toegang tot alle ledenvoordelen en activiteiten georganiseerd door de federatie.

Vanina Van Puyvelde behaalt selectienormen WK

Dinsdag 17 apr 2018

Deze paasvakantie behaalde Vanina Van Puyvelde (Forza Ritmica) haar selectienormen voor het wereldkampioenschap in Sofia (BUL).

BRONS voor België op wereldkampioenschap

Zondag 15 apr 2018

FINALS! Tijd om de top in elke categorie aan het werk te zien! De meisjesparen starten, gevold door de gemengde duo’s en als laatste de heren groepen!

Tachina Peeters 4de op EK in Baku

Zondag 15 apr 2018

De laatste en grote finale dag van het Europees Kampioenschap TU-TRA-DMT in Baku zit erop! Het schema zat goed vol voor onze Belgische gymnasten met finales in het synchroonspringen, juniores Tumbling, seniores vrouwen DMT, seniores vrouwen Tumbling en mannen DMT. Het einde van de dag werd bekroond met een 4de mooie finale plaats voor Tachina Peeters!