Zoeken

Nieuwsberichten

Bronzen Girl Nina Derwael op het Gymgala!

Dinsdag 17 okt 2017

Dat we in België veel talent hebben bewees Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) afgelopen jaar in Cluj-Napoca (EK) en Montréal (WK). Wil jij haar ook graag eens aan het werk zien? Dat kan tijdens het Gymgala op 16 en 17 december!

Ontdek nu het tweede Nina Derwael product

Dinsdag 17 okt 2017

Wil jij straks trainen als onze topper Nina Derwael? Dat kan! Met het unieke Nina-turngamma kun jij binnenkort trainen als een ster!

Eurogym - European Gym for Life Challenge 2018: tweede infobulletin online!

Maandag 16 okt 2017

Zin om volgende zomer deel te nemen aan een gymnastiekfestival in eigen land?
Dat kan! Met EUROGYM en de EUROPEAN GYM FOR LIFE CHALLENGE staan er 2 unieke events op het programma die voor iedereen wat wils in petto hebben!

België behaalt BRONS op de EAGC Acro!

Maandag 16 okt 2017

Van 13 tot 15 oktober was het Poolse Rzeszow de gaststad voor de European Age Group Competitions Acro. Dit is een internationaal jongerentornooi in de leeftijdscategorieën 11-16 en 12-18 jaar.

10-Lessenreeks Freerunning i.s.m. 'Flow De Gand' in Gent!

Maandag 16 okt 2017

Je hebt het waarschijnlijk al gezien, jongeren die op de straat verschillende gymnastische sprongen, swings, flips, … gebruiken om verschillende obstakels te overwinnen. Dit is niet zomaar springen en trucs doen, maar het vraagt de nodige techniek en oefening van de beoefenaar.

WK TRA-DMT-TU: deelnemers gekend!

Vrijdag 13 okt 2017

Begin november is Sofia (BUL) opnieuw 'the place to be' voor alle Trampoline- en Tumblingfans. De nominatieve inschrijvingen zijn gebeurd, dus we weten wie we dan aan het werk zullen zien. Maar liefst 301 gymnasten uit 36 landen zullen erbij zijn, onder hen ook 5 Belgen.

Groepskorting op het Gymgala!

Vrijdag 13 okt 2017

Kom op 16 of 17 december naar het Gymgala in de Lotto Arena en beleef het spektakel van de turnsterren!

Opleidingen Aspirant-Initiator november/december

Donderdag 12 okt 2017

Ben je hulptrainer van een groep kleuters en/of recreanten? Word je minimum 15 jaar in 2017? Dan is de twee-daagse opleiding Aspirant-Initiator écht iets voor jou! In november en december staan weer nieuwe opleidingen Aspirant-Initiator op het programma!

Club in de kijker - Zeestern Immaculata

Donderdag 12 okt 2017

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Zeestern Immaculata bijt de spits van het nieuwe turnjaar af.

Belgische acrodelegatie naar Europees kampioenschap

Donderdag 12 okt 2017

Van 19 tot 22 oktober maakt de Poolse stad Rzeszow plaats voor het Europees kampioenschap Acro. Ook onze Belgische gymnasten zijn van de partij.

Delhaize Gymweeks: schrijf je snel in!

Donderdag 12 okt 2017

Van 27 november tot 17 december gaan opnieuw de Delhaize Gymweeks door. Koop je boodschappen bij Delhaize en geef zo je club een extra duwtje in de rug!

Ontdek nu het eerste Nina Derwael product

Woensdag 11 okt 2017

Wil jij straks trainen als onze topper Nina Derwael? Dat kan! Met het unieke Nina-turngamma kun jij binnenkort trainen als een ster!

Pedro Fernandes uit Portugal op het Kaderweekend

Dinsdag 10 okt 2017

Wereldkampioene Ritmiek op Gymgala

Dinsdag 10 okt 2017

Vorig jaar straalde het Nationale Ritmiek team van Azerbeidzjan in de Lotto Arena. Dit jaar halen we een individuele RitmiekSTER naar België. En wat voor één!

Nieuwe wereldkampioenen toestelfinales gekend

Zondag 8 okt 2017

Na het fantastische resultaat van Nina Derwael aan de Damesbrug stonden vandaag, zondag 8 oktober, de overige 5 toestelfinales op het programma. We geven graag de top 3 per toestel mee!

Tachina behaalt zilver op World Cup in Spanje!

Zondag 8 okt 2017

Een week na de World Cup in Loulé (POR) trok de hele caravaan naar Valladolid (ESP) om daar de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen af te werken.

BRONS voor Nina Derwael op WK

Zaterdag 7 okt 2017

Vandaag staan in het Olympisch station van Montréal (CAN) de Toestelfinales op de agenda. We zien Flying Nina in actie aan de Damesbrug.

Historische prestaties op WK in Montréal

Zaterdag 7 okt 2017

Gisteren kroonde Xiao Ruoteng (CHN) zich tot de nieuwe Wereldkampioen bij de mannen. Vandaag, 6 oktober, staat de allroundfinale bij de meisjes op het programma.

Xiao Ruoteng Wereldkampioen Artistieke Gymnastiek bij de mannen

Vrijdag 6 okt 2017

Op donderdag 5 oktober maakt het Olympisch Stadium in Montréal plaats voor de AA-finale van de mannen!

3 Finales voor meisjes Team BELGYM op WK

Donderdag 5 okt 2017

Rune Hermans (Gym Haacht), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) en Nina Derwael (TK Sta-Paraat-Hasselt) turnden op 3 oktober hun kwalificatie op het wereldkampioenschap te Montréal. Onze Belgische trots haalt maar liefst 3 finales binnen!

Krijgt Nina Derwael haar eigen "The Derwael"?

Woensdag 4 okt 2017

Afgelopen nacht kwam Nina Derwael in actie tijdens het Wereldkampioenschap Toestelturnen. Na een fantastische oefening aan de damesbrug steekt verwarring de kop op omtrent het nieuwe element dat Nina uitvoerde.

Kerngroep Tumbling 2017-2018

Woensdag 4 okt 2017

Afgelopen seizoenen hebben we als federatie ingezet op en geïnvesteerd in een kerngroep Tumbling. We willen ook dit seizoen talentvolle gymnasten ondersteunen door gezamenlijke trainingen/stages aan te bieden als aanvulling op de clubtrainingen. Gymnasten vanaf °2005 (13 jaar in 2018) die aan de vereisten voldoen kunnen tot de kerngroep Tumbling toetreden.


Subsidies Jeugdsportfonds verdeeld

Dinsdag 3 okt 2017

In samenwerking met Sport Vlaanderen kunnen Gymfed-clubs via het 'Jeugdsportfonds' jaarlijks subsidies aanvragen om de clubwerking te ondersteunen. Met veel plezier kunnen we melden dat er voor het seizoen 2016-2017 niet minder dan 215 clubs in aanmerking komen voor deze incentives! Het totale subsidiebedrag dat verdeeld wordt is 146 210 euro.

Brits tumblingtrio present op Gymgala

Dinsdag 3 okt 2017

Elk jaar opnieuw zorgen de tumblingtoppers op het Gymgala voor een extra stukje spektakel. Ook dit jaar halen we enkele van de beste gymnasten ter wereld(!) naar België!

Ook in oktober kan je elke dag bewegen met Multimove

Maandag 2 okt 2017

Schiet noten weg, poets je tanden op 1 been, tik zoveel mogelijk bomen in 5 minuten, ... Ook in oktober hebben we elke dag een leuke activiteit voor je klaar! Verder staan in oktober ook nog 2 opleidingen tot Multimovebegeleider op de planning, waarna je begin november de Initiatorcursus Kleutergym kan volgen!