Zoeken

Nieuwsberichten

World Cup Doha - Kwalificatiedag 2

Donderdag 22 mrt 2018

Van 21 tot 24 maart staat de World Cup in Doha (QAT) op de planning voor onze seniores Toestelturnen. Gisteren turnden de gymnasten al 3 Toestelfinales bij elkaar. Vandaag staan de overige toestellen op de agenda.

World Cup Doha - Kwalificatiedag 1

Woensdag 21 mrt 2018

Van 21 tot 24 maart staat de World Cup in Doha (QAT) op de planning voor onze seniores Toestelturnen. Vandaag kwamen enkele van onze gymnasten voor het eerst in actie op kwalificatie dag 1!

Vul jij de laatste plaatsen voor de zomer-Initiatorcursussen in?

Dinsdag 20 mrt 2018

In de zomervakantie staan er verschillende Initiatorcursussen op de planning, verspreid over Vlaanderen, in de disciplines Gymnastiek, Kleutergym én Rope Skipping. De inschrijvingen zijn al zeer vlot verlopen, maar er is nog ruimte voor enkele cursisten. Vul jij deze laatste plaatsen in?

Zaterdag 24 maart Algemene Vergadering Gymfed

Maandag 19 mrt 2018

Op zaterdag 24 maart vindt in Aalst de Algemene Statutaire Jaarvergadering van Gymfed plaats. Op het agenda staat ook de verkiezing van nieuwe bestuurders.

Drie medailles op Dutch Open Trampoline

Zondag 18 mrt 2018

De allereerste Dutch Open mocht een mooi deelnemersveld verwelkomen. Ook een aantal Belgische springers waren present.

Belgische delegatie Toestelturnen naar World Cup in Doha

Zondag 18 mrt 2018

Van 21 tot 24 maart staat de World Cup in Doha (QAT) op de planning voor onze seniores Toestelturnen. Drie jongens en drie meisjes trekken naar Qatar om de Belgische driekleur te verdedigen en een plaatsje in de toestelfinales te bemachtigen.

Team BELGYM wint Team Challenge in Stuttgart

Zaterdag 17 mrt 2018

In Stuttgart (GER) ging afgelopen dagen de Team Challenge competitie door. Na een zeer sterke kwalificatie van de meisjes gaat het team als 1ste naar de finale. Vandaag knalden de meisjes opnieuw!

Topgymnastiekhal in het nieuw

Vrijdag 16 mrt 2018

Op maandag 12 maart werd de vernieuwde topgymnastiekhal te Gent officieel geopend door Minsiter van Sport Philippe Muyters.

Locatie en selectie Vlaams kampioenschap Toestelturnen meisjes A-B-niveau

Vrijdag 16 mrt 2018

De locatie voor het Vlaams kampioenschap AB-niveau Toestelturnen meisjes (TTm) is gekend. Hierbij een woordje uitleg over de verloop van een selectie voor het VK.

Meisjes GOBELGYM gaan als 1e naar Teamfinale in Stuttgart

Vrijdag 16 mrt 2018

Van 16 - 18 maart gaat in Stuttgart de Team Challenge competitie door. De seniores Toestelturnen jongens en meisjes kwamen vrijdag 16 maart in actie tijdens de kwalificaties.

Club in de kijker - Blauwput Omnisport

Woensdag 14 mrt 2018

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Blauwput Omnisport is deze maand aan de beurt!

EK TRA-DMT-TU: Belgische delegatie gekend!

Woensdag 14 mrt 2018

Terwijl in België de Acrotop het beste van zichzelf geeft tijdens het WK, zullen de Europese springers naar Baku (AZE) trekken voor het Europees Kampioenschap Trampoline, DMT en Tumbling. Van 12 tot 15 april springen zij voor de titels, medailles of finaleplaatsen. De selectieprocedure is afgelopen we kunnen jullie het Belgische team voorstellen.

Gymbo & Gymba officiële WK-Mascottes

Woensdag 14 mrt 2018

De mascottes voor het wereldkampioenschap en de WAGC zijn gekend. Gymbo en Gymba, de mascottes van de Gymnastiekfederatie zullen deze rol vervullen.

Algemene Vergadering Gymfed: Kandidaten bekend verkiezingen leden Raad van Bestuur Gymfed

Dinsdag 13 mrt 2018

Tijdens de Bijzondere Algemene Vergadering gehouden op 20 mei 2017 werd gestipuleerd dat de helft van het bestuur van Gymfed om de twee jaar verkiesbaar diende te zijn, voornamelijk om de continuïteit van de werking, statutair te verankeren. De kandidaten voor de verschillende functies zijn bekend.

Vacature 'Senior Accountant'

Maandag 12 mrt 2018

Gymnastiekfederatie Vlaanderen vzw is vandaag de derde grootste sportfederatie in Vlaanderen en groepeert meer dan 120 000 individuele leden uit zo’n 320 clubs. Een 40-tal personeelsleden staan dagelijks in voor de uitbouw van de gymsport in Vlaanderen. Om ons administratief team te versterken zijn we op zoek naar een 'Senior Accountant'.

5de plaats voor junioren-team op Gymnix

Maandag 12 mrt 2018

Van 8-11 maart stond in Montréal (CAN) de 27ste editie van Gymnix op de planning. Onze vier juniores Toestelturnen meisjes trokken naar Canada om er deel te nemen aan de gerenommeerde internationale competitie!

Initiatorcursus Kleutergym in de zomervakantie

Vrijdag 9 mrt 2018

Sinds 2017 bestaat de opleiding tot Initiator Kleutergym. Na evaluatie van de opleiding werden de toelatingsvoorwaarden aangepast en is de opleiding nu toegankelijk voor élke trainer die minimum 17 jaar wordt in het kalenderjaar van de cursus. Voldoe jij aan deze voorwaarde? Schrijf je dan snel in!

Carstickers WK Acro te koop

Vrijdag 9 mrt 2018

Zag jij al auto's rondrijden met de toffe WK-sticker op de achterruit? De Gymfed-staff pronkt hier al enkele weken mee, maar nu kan ook ze jij aankopen!

EK Ritmiek: 40 landen geregistreerd

Woensdag 7 mrt 2018

Ook in 2018 elke dag een spelletje met Multimove

Dinsdag 6 mrt 2018

In 2017 publiceerde Sport Vlaanderen elke maand een beweegkalender vol leuke doe-activiteiten die je thuis met je kinderen kan doen. En ook in 2018 lanceren ze maandelijks nieuwe spelletjes. Leuke en actieve quality-time verzekerd!

Laatste EK-selecties gesprongen

Maandag 5 mrt 2018

Naaste provinciale titels of een selectie voor het Vlaams Kampioenschap, was de wedstrijd in Deinze afgelopen weekend voor een aantal springers extra belangrijk. Het was immers de allerlaatste kans om een selectie voor het Europees Kampioenschap in de wacht te slepen en deze kans grepen ze op de valreep...

Drie keer goud voor Acrotoppers in Portugal

Zondag 4 mrt 2018

Van 2 tot 4 maart kwamen de Belgische Acrogymnasten in actie op de tweede World Cup van het seizoen in Maia (POR). Opnieuw vielen onze gymnasten in de prijzen.

Drie inspirerende jams voor instructors en lesgevers freerunning/parkour!

Vrijdag 2 mrt 2018

Niets leuker voor een instructor/lesgever freerunning dan het zelf ontdekken van nieuwe skills, ideeën uitwisselen onder gelijkgestemden en naar huis gaan met massa's tips en tricks om met veel goesting de opgedane kennis over te brengen aan de freerunners in de club of de communities! Speciaal voor onze instructors/lesgevers en toekomstige instructors (vanaf 16 jaar) organiseren we de komende maanden drie jams! Be there!

Dance Happening, een dansevent voor recreatieve groepen - Ook voor jouw dansteam?

Donderdag 1 mrt 2018

Op zaterdag 19 mei organiseert Gymfed i.s.m. Sportiva Sint-Gillis-Waas de Dance Happening! Met de Dance Happening willen we de recreatieve dansgroepen van de clubs bereiken. Zijn er in de club dansgroepen met een leuk nummer van bijvoorbeeld het turnfeest, het jaarlijks optreden, ... Of werken jullie naar een afgewerkte choreografie maar is er nog geen optreden gepland? Misschien is dit voor jullie een unieke kans!

Scholenactie ‘Iedereen Kampioen in Acroland’ van start!

Donderdag 1 mrt 2018

Op dinsdag 20 februari was het de kick-off van onze scholenactie ‘Iedereen Kampioen in Acroland’.
56 Antwerpse scholen schreven zich in voor deze actie waardoor we van een succes kunnen spreken.