Zoeken

Nieuwsberichten

World Age Group Competition TRA-TUM-DMT: FINALE VOOR LAURA!

Zaterdag 17 nov 2018

Vooral op tumbling kwamen veel Belgen in actie.
De mooiste prestatie staat op naam van Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) die de hoogste moeilijkheid springt van alle deelnemers en hierdoor een plekje in de FINALE verdient! Knap gedaan Laura!

World Age Group Competition TRA-TUM-DMT: FINALE VOOR RIEN EN LOUIS!

Vrijdag 16 nov 2018

En het is een vrijdag die we met succes mogen afsluiten.
Rien Denolf en Louis Parent (WIK Oostende) springen een super mooie en stabiele oefeningen en worden beloond met een finaleplek. De eerste voor België!

De knapste prestatie op de tumblingbaan stond op naam van Jill Stegen (Turnkring Bilzen). Ze mist op een haar na de finale met een knappe 9de plaats. Knap werk meid!

World Age Group Competition TRA-TUM-DMT: WEDSTRIJDDAG 1

Vrijdag 16 nov 2018

Na drie dagen acclimatiseren, trainen en goed rusten was het donderdag 15 november D-day voor 11 van onze Belgische gymnasten op de WAGC Tumbling, Trampoline en Dubbele Minitrampoline.


Belgische acrotrots op Gymgala

Vrijdag 16 nov 2018

Het Gymgala op 15 en 16 december komt steeds dichterbij. De 20ste editie van de wervelende eindejaarsshow belooft ook dit jaar weer spectaculair te worden!

World Age Group Competition TRA-TU-DMT: READY FOR COMPETITION!

Donderdag 15 nov 2018

Sint-Petersburg is de komende week het turnmekka voor de beste trampoline springende en tumbelende jongeren vanuit de hele wereld. De voorbereidingen gingen vlot, de podiumtrainingen zijn achter de rug en de gymnasten staan in de startblokken voor de eerste wedstrijddag.

Selectieprocedures EK en WK Ritmiek 2019

Woensdag 14 nov 2018

Club in de kijker - OTM Gent

Woensdag 14 nov 2018

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In november is het de beurt aan OTM Gent!

Nieuwe juryleden Ritmiek

Dinsdag 13 nov 2018

World Age Group Competition TRA-TU-DMT: GOED AANGEKOMEN!

Dinsdag 13 nov 2018

Na een dagje reizen zetten de 39 gymnasten en 8 trainers zondagavond voet aan land. De komende dagen staan er telkens twee trainingsmomenten gepland.

Medailles voor meisjes Toestelturnen in Combs-la-ville

Maandag 12 nov 2018

Tijdens het weekend van 10 en 11 november trokken de juniores richting Combs-la-ville (FRA) om er deel te nemen aan een internationale wedstrijd.

Julie Meyers zet punt achter turncarrière

Zondag 11 nov 2018

Julie Meyers (Tk Sta Paraat Hasselt) zet na het wereldkampioenschap in Doha definitief een punt achter haar carrière als topsportgymnast. Julie Meyers was een vaste waarde in het Belgische meisjesteam!

REMINDER – 15/11 deadline inschrijvingen wedstrijden

Vrijdag 9 nov 2018

15 november - deadline inschrijvingen wedstrijden 2018-2019!

Tachina Peeters wordt 4de op het WERELDKAMPIOENSCHAP

Vrijdag 9 nov 2018

In Sint-Petersburg (RUS) is het wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline volop aan de gang. Vandaag, 9 november, staan de eerste finales op de planning.

Kwalificaties WK Trampoline Synchroon

Donderdag 8 nov 2018

In Rusland gaat momenteel het wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline door. Vandaag, 8 november, stonden de kwalificaties in het Synchroon springen op de agenda.

Nina Derwael ontvangt Nationale Trofee voor Sportverdienste

Donderdag 8 nov 2018

Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) schreef afgelopen week Belgische geschiedenis op het wereldkampioenschap Toestelturnen in Doha. Vandaag ontvangt de Truiense gymnaste de Nationale Trofee voor Sportverdienste.

Een (hoger) trainersdiploma in 2019?

Donderdag 8 nov 2018

Het is nog even voor het nieuwe jaar start, maar waarom nu al geen goede voornemens? Wil jij in 2019 een eerste of een hoger trainersdiploma halen, schrijf je dan nu in!

Eerste initiatorcursus freerunning!

Woensdag 7 nov 2018

We zijn blij jullie te kunnen aankondigen dat er in de Paasvakantie van 2019 een eerste cursus 'Initiator freerunning' (Vlaamse Trainersschool) georganiseerd wordt. De initiatorcursus sluit naadloos aan op het programma van de bestaande 'Instructorcursus (16 uren)' en biedt de cursisten een door Sport Vlaanderen erkend trainersdiploma.

Kwalificaties WK Tumbling Trampoline

Woensdag 7 nov 2018

In het verre Sint-Petersburg (Rusland) verzamelen van 7-10 november de beste tumblers en trampolinegymnasten ter wereld voor het WK. Drie Belgische gymnasten komen ook in actie.

Belgische springers op Golden Gymgala

Dinsdag 6 nov 2018

Op 15 en 16 December gaat in de Lotto Arena de 20ste editie van het Gymgala door. Een gouden editie vraagt dan ook om de allerbeste gymnasten!

Opleidingen danslesgever

Maandag 5 nov 2018

De Vlaamse Trainersschool organiseert trainersopleiding in tal van sporten. Zo ook opleidingen voor danslesgevers in verschillende stijlen en op verschillende niveaus.

10 medailles op David Ward-Hunt Cup

Maandag 5 nov 2018

In het slotweekend van de herfstvakantie staken een aantal springers het kanaal over om deel te nemen aan de tweejaarlijkse David Ward-Hunt Cup. Een internationale wedstrijd Trampoline en Dubbele Minitrampoline met maar liefst 472 deelnemers in de verschillende categorieën.

Meer dan 1 000 trainers opgeleid in Multi SkillZ for Gym!

Maandag 5 nov 2018

Het voorbije weekend vond de laatste opleiding Multi SkillZ for Gym én Multi SkillZ for Gym 2.0 van 2018 plaats. Hiermee is de kaap van 1 000 opgeleide trainers overschreden. Op naar 2019! Dien nu je aanvraag in om een opleiding Multi SkillZ for Gym (2.0) in jouw club aan te vragen.

Nina Derwael wordt 4de in balkfinale!

Zaterdag 3 nov 2018

Zaterdag 3 november, de laatste dag op het WK Toestelturnen. Na het behalen van haar wereldtitel aan de damesbrug zien we Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) vandaag in actie in de toestelfinale aan de balk.

Nina Derwael is WERELDKAMPIOEN aan de Damesbrug

Vrijdag 2 nov 2018

Vrijdag 2 november, de grote dag voor België op het WK Turnen. Na de kwalificaties plaatste topfavoriete Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) zich als eerste voor de toestelfinale aan de damesbrug.

Simone Biles nieuwe wereldkampioen allround, Nina Derwael knap 4de!

Donderdag 1 nov 2018

Donderdag 1 november, tijd voor de allroundfinale bij de meisjes op het WK Toestelturnen. In deze finale nemen de 24 beste turnsters (2 per land) uit de kwalificaties het tegen elkaar op in de strijd om de allroundtitel.