Zoeken

Nieuwsberichten

Word jij de nieuwe beleidsmedewerker van ICES?

Vrijdag 10 jul 2020

Het Internationaal Centrum voor Ethiek in de sport zoekt een beleidsmedewerker. Als beleidsmedewerker help je de kennis omtrent prioritaire ethische thema’s binnen het team groeien, deel je die kennis met het sportlandschap en ondersteun je de sportsector door middel van maatbegeleiding, het geven van vormingen en het ontwikkelen van instrumenten om zo onze missie in het Vlaamse sportlandschap waar te maken.

Gymgala in 2021

Vrijdag 10 jul 2020

Het Gymgala vormt traditiegetrouw de eindejaarsshow bij uitstek voor alle gymnastiekfans. Als preventiemaatregel zal het Gymgala niet doorgaan in 2020. We verwelkomen alle gymnastiekfans graag in december 2021 voor een wervelende editie!

Nieuwe overlegplatformen per discipline

Donderdag 9 jul 2020

Hoewel de Olympische Spelen een jaar zijn uitgesteld, gaan wij als federatie toch een nieuwe beleidsperiode tegemoet. Hét moment om terug te blikken op de afgelopen 4 jaar, te kijken naar wat (nog) beter kan en nieuwe doelen te stellen en dat op verschillende vlakken.

Gezocht: Clubs met goesting (en een beetje geduld)

Maandag 6 jul 2020

Sportclubs groeien en evolueren enorm. Naast de dagelijkse werking willen bestuurders ook hun sportclub in de juiste richting laten groeien. Maar hoe doe je dat nu precies? Clubgrade, een initiatief van de Vlaamse Sportfederatie, helpt sportclubs op bestuurlijk niveau en versterkt waar nodig.

Algemene vergadering Gymfed op 5 september in Zemst!

Maandag 6 jul 2020

Wegens het coronavirus werd de Algemene Vergadering van Gymfed uitgesteld. Gezien de agenda met verkiezingen en het afscheid van onze voorzitter Gilbert Vercammen en ondervoorzitter Joanna Van Hooydonck houden wij er aan deze ontmoeting fysiek te laten doorgaan.

Trainers App: vanaf 5 augustus overgang naar nieuw seizoen

Zondag 5 jul 2020

De 'trainers app', waar de club de registratie van de aanwezigheden van de gymnasten en de gepresteerde uren van de trainers kan bijhouden, wordt in de maand juli hier en daar wat aangepast.

Save the date! Startvergaderingen 2020 op 25 augustus online!

Zondag 5 jul 2020

Graag informeren we jullie dat de Startvergaderingen, de jaarlijkse ontmoetingen met de clubbestuurders in de club, dit jaar niet fysiek zal plaatsvinden maar gewoon bij jou thuis!

Regionale Kidies opleidingen

Zaterdag 4 jul 2020

Wil je volgend seizoen op een gestructureerde, kwaliteitsvolle en vooral leuke manier aan de slag gaan met kleuterturnen? Dan kan Kidies jou hierbij helpen! Tijdens de Kidies opleidingen leer je het programma op een actieve manier kennen zodat je onmiddellijk er mee aan de slag kan.

Gymfed-burelen gesloten van 20/7-24/7

Vrijdag 3 jul 2020

Freerunning & parkour event MOVE! opent het nieuwe sportseizoen in september

Vrijdag 3 jul 2020

Op 12 en 13 september strijkt het Freerunning & Parkour event MOVE! neer in Gent. De gloednieuwe skatepark site aan de Blaarmeersen is de place to be.

52 clubs behaalden in het seizoen 2019-2020 het Q4Gym-label!

Donderdag 2 jul 2020

In het seizoen 2019-2020 behaalden 52 gym- en rope skipping clubs het kwaliteitslabel 'Q4Gym'.
Van harte proficiat aan deze Q4Gym-clubs!

Thomas More lanceert enquête naar herkennen en ingrijpen van grensoverschrijdend gedrag bij de jeugdtrainers

Woensdag 1 jul 2020

Grensoverschrijdend gedrag, zou jij ingrijpen als je het zag? Thomas More Hogeschool heeft in samenwerking met onder andere Sport Vlaanderen en Centrum Ethiek in de Sport een online vragenlijst ontwikkeld voor jeugdtrainer. Deze vragenlijst peilt naar gedachten, gevoelens en gedrag van jeugdtrainers wanneer ze signalen van grensoverschrijdend gedrag oppikken.

Organisatie Eurogym 2020 maakt nieuwe data bekend van haar uitgestelde editie

Dinsdag 30 jun 2020

Van 04 tot 08 juli 2021 vindt in Reykjavik (ISL) de uitgestelde 12de editie van het gymfestival EUROGYM plaats. Het event wordt georganiseerd door de IJslandse federatie, in samenwerking met de stad Reykjavik.

Selectieprocedures EK TRA-DMT-TU

Dinsdag 30 jun 2020

Door de Coronacrisis wordt het Europees Kampioenschap Trampoline, Dubbele Minitrampoline en Tumbling, dat gepland stond in bij in Zweden, verschoven naar 29 april tot 2 mei 2021 in Sochi (RUS). De Koninklijke Belgische Turnbond heeft de aangepaste selectieprocedures hiervoor goedgekeurd.

Planning juryopleiding zomer en najaar 2020 beschikbaar

Dinsdag 30 jun 2020

Wil jij jurylid worden of ga je een recyclage of opfrissing volgen?... De planning voor de zomer en het najaar is gekend!

Indoor sporten met contact toegelaten

Vrijdag 26 jun 2020

Woensdag 24 juni was voorlopig de laatste persconferentie van de nationale veiligheidsraad. De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus voor de maanden juli en augustus werden verder versoepeld.

Geniet van 30% korting met groepsaankoop Janssen-Fritsen

Vrijdag 26 jun 2020

Gymfed slaat opnieuw de handen in elkaar met materiaalpartner Janssen-Fritsen en biedt de clubs een mooie korting aan van 30% bij de aankoop van nieuw sportmateriaal.

Coördinator URBANBEACH gezocht

Donderdag 25 jun 2020

Zoek je een uitdagende vakantie-activiteit? Perfect! Als coördinator van het “urban sports beach project” start je mee de activiteiten op. Freerunning, skating, calisthenics, streetball zijn de core, maar daarnaast werken ze ook rond leuke alternatieve beach sporten.

Lode Grossen sluit carrière af bij Gymfed

Donderdag 25 jun 2020

Na een succesvol parcours voltooit Lode Grossen zijn carrière als Algemeen Manager bij de Gymnastiekfederatie Vlaanderen. Lode zegt Gymfed en de sportwereld echter geen vaarwel, zo zal hij vanaf september 2020 als extern adviseur de eliteploeg Toestelturnen Meisjes mee ondersteunen ter voorbereiding van de Olympische Spelen 2021 en gaat hij bij de Vlaamse Zwemfederatie aan de slag als Technisch Directeur Topsport.

Turnmateriaal in aanbieding bij Janssen-Fritsen

Maandag 22 jun 2020

Gymfed-partner Janssen-Fritsen heeft heel wat speciale kortingen in de aanbieding. Heeft je club nood aan nieuw materiaal, neem dan snel een kijkje.

Vlaamse Regering bevestigt haar steun aan WK Artistieke Gymnastiek 2023

Vrijdag 19 jun 2020

Van 1 tot en met 8 oktober 2023 vormt het Antwerps Sportpaleis the place to be voor alle gymnastiekfans. De Vlaamse regering bevestigde vandaag, vrijdag 19 juni, haar steun aan dit topevenement.

Denkcellen worden overlegplatformen

Donderdag 18 jun 2020

Elke 4 jaar worden de denkcelleden van een discipline opnieuw verkozen... en het is weer zover... of toch niet helemaal?

Noodfonds Vlaamse regering

Woensdag 17 jun 2020

Het Coronavirus heeft een grote invloed op het Vlaamse verenigingsleven. De Vlaamse Regering trekt 87 miljoen uit voor de lokale sport-, cultuur- en jeugdverenigingen.

Schrijf je in voor de Instructeur B opleiding

Vrijdag 12 jun 2020

Wil jij je trainerskennis graag naar een hoger level brengen en beschik je al over het diploma initiator? Dan is de opleiding Instructeur B Competitie perfect voor jou!

Winnaars Agiva-fotowedstrijd gekend

Donderdag 11 jun 2020

Sinds 18 mei kunnen we terug buiten sporten, en daar zijn we heel blij om! Om onze sporters een duwtje in de rug te geven, geven wij 10 Agiva-waardebonnen weg van 30 euro!