Zoeken

Nieuwsberichten

Trainers zijn het kloppend hart van een club

Zaterdag 23 nov 2019

Trainers zijn één van de belangrijke pijlers binnen een club. We zien echter vaak een grote drop-out én clubs zijn steeds op zoek naar (nieuwe) trainers. Daarom willen we als federatie in de komende beleidsperiode nog meer inzetten op het trainersbeleid en de ondersteuning van de clubs daarin.

GEZOCHT: Docent Multi SkillZ for Gym

Vrijdag 22 nov 2019

Gymfed is op zoek naar een docent voor regionale opleidingen Multi SkillZ for Gym bij de Vlaamse gymclubs. De Multi SkillZ for Gym opleiding is een en leuke praktijkgerichte opleiding voor trainers, waarin creativiteit en samen spelend leren centraal staan.

Belgische Tumbling & Trampoline delegatie trekt naar WK in Tokyo

Donderdag 21 nov 2019

Van 28 november tot 1 december gaat in het Japanse Tokyo het 34ste wereldkampioenschap Tumbling en Trampoline door. Vijf Belgische gymnasten trekken naar Tokyo om er de eer van ons land te verdedigen.

168 clubs aan de slag met Kidies

Donderdag 21 nov 2019

Begin oktober werd het nieuwe kleuterprogramma Kidies gelanceerd op het Kaderweekend 2019. Intussen zijn reeds meer dan 160 Gymfed-clubs aan de slag gegaan met dit nieuwe programma.


More than Gym #8 - nu online

Donderdag 21 nov 2019

We sluiten 2019 af met de 8ste editie van het online magazine More than Gym. Lees alles over de voorbije grote competities, nieuwtjes over de internationale gymnasten, en misschien staat jouw club wel in de kijker bij snapshots!

Win duoticket voor Meet & Greet met Nina Derwael

Woensdag 20 nov 2019

Ben jij de allergrootste fan van Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en wil je haar graag eens in het echt ontmoeten? Dan is dit jouw kans!

Gymfed & Gymfed-clubs steunen de Warmste week

Woensdag 20 nov 2019

De Warmste Week van Studio Brussel is terug! Van 18 tot 24 december strijkt de mooiste week van het land neer in Kortrijk. Ook Gymfed en verschillende Gymfed-clubs steunen De Warmste Week!

Brons voor juniores Toestelturnen jongens op vriendschappelijke interland

Maandag 18 nov 2019

Op zaterdag 16 november vond in Dendermonde een vriendschappelijke interland plaats in de discipline Toestelturnen jongens. Vijf juniores verdedigen er de Belgische driekleur en eindigden op een knappe 3de plaats.

Juniores Toestelturnen meisjes naar Elite Gym Massilia 2019

Maandag 18 nov 2019

Van 22 tot 24 november staat in Marseille (FRA) de jaarlijkse Elite Gym Massilia op het programma. Drie juniores Toestelturnen verdedigen er de Belgische driekleur.

Skippers strijden om individuele Belgische titels

Maandag 18 nov 2019

Op zaterdag 23 november nemen de beste skippers van het land het tegen elkaar op tijdens het Belgisch kampioenschap Rope Skipping Individueel in Oostende.

Gymtopia!?! - What's to come

Woensdag 13 nov 2019

Wie erbij was op de Algemene Technische Vergaderingen of de Startvergaderingen heeft hier vast al over gehoord. Gymfed werkt aan een nieuwe project 'Gymtopia'. We houden je graag op de hoogte van de stand van zaken

Club in de kijker - Esthetica Gymteam

Woensdag 13 nov 2019

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In november is het de beurt aan Esthetica Gymteam.

Panathlon Vlaanderen eert Nina Derwael, mama Marijke Lammens en coach Marjorie Heuls

Dinsdag 12 nov 2019

Op donderdag 7 november werden Nina Derwael, Marijke Lammens en Marjorie Heuls gehuldigd door Panathlon Vlaanderen.

Allereerste gediplomeerde Initiators Freerunning & Parkour

Dinsdag 12 nov 2019

Dit jaar ging de allereerste trainersopleiding 'Initiator Freerunning & Parkour' door. Een samenwerking van de Vlaamse Trainersschool (VTS) en Gymfed. Met dit officiële trainersdiploma zetten we weer een belangrijke stap in de ontwikkeling van Freerunning en Parkour.

More than Gym Doeboek wedstrijd - Win tickets voor het Gymgala met Gymbo en Gymba

Dinsdag 12 nov 2019

Op zaterdag 14 en zondag 15 december gaat in de Lotto Arena te Antwerpen voor de 21ste keer het Gymgala door. De spetterende eindejaarsshow voor het hele gezin belooft ook dit jaar weer fantastisch te worden.

Nieuwe juryleden Toestelturnen Jongens

Donderdag 7 nov 2019

Jaarlijks organiseren we jurycursussen in al onze disciplines. Zonder juryleden immers geen wedstrijden! De voorbije weken hebben verschillende kandidaat-juryleden deelgenomen aan de jurycursussen TTj en examen afgelegd.

Belangrijke info wedstrijden 2019-2020

Woensdag 6 nov 2019

Neemt je club dit seizoen deel aan onze wedstrijden? Super! Neem dan zeker onderstaande info door zodat je wedstrijdklaar bent voor het nieuwe seizoen.

VTS Plus - bijscholingen voor trainers

Maandag 4 nov 2019

Jullie waren vast op het Kaderweekend of volgende één van de andere Gymfed-bijscholingen, maar daarmee is het zeker niet gedaan.

EK ACRO - Vierde en vijfde plaats op laatste competitiedag in Holon

Zondag 3 nov 2019

In Holon (ISR) gaat het 29ste Europees kampioenschap Acro door. Op de laatste dag van het EK zagen we nog twee juniores teams in actie.

EK ACRO - GOUD en 4de plaats voor team BELGYM op laatste competitiedag in Holon

Zondag 3 nov 2019

Van 30 oktber tot 3 november gaat in Holon (ISR) het 29ste Europees kampioenschap Acro door. Voor België komen 3 topsportformaties in actie op dit EK.

Full version Coach@Home staat live

Vrijdag 1 nov 2019

Begin september lanceerde Gymfed in samenwerking met Sport Vlaanderen een nieuw innovatief project voor onze trainers: Coach@Home. Een uniek concept, ideaal om inspiratie op te doen.

Infosessies decreet 2020 en financiering van sportinfrastructuur

Dinsdag 29 okt 2019

Heb je als club ambitie of plannen om samen met de gemeente een specifieke gymhal te bouwen? Het decreet bovenlokale sportinfrastructuur biedt een structureel kader waarbij jaarlijks dossiers voor subsidiëring kunnen ingediend worden door publieke (steden, gemeenten, …) en private initiatiefnemers (PPS, sportclubs, federaties, private bedrijven ...) van bovenlokale sportinfrastructuur. Er worden door Sport Vlaanderen infosessies georganiseerd ter voorbereiding van het dossier!

Iedereen sport - Mama en dochter nemen al 9 keer samen deel aan de Gymnaestrada

Dinsdag 29 okt 2019

Sporten is meer dan medailles sprokkelen op wedstrijden. Gymnastiek, Rope Skipping, Dans & Freerunning is je passie delen met je geliefden en familie. Met onze reportagereeks "Iedereen sport', brengen we om de twee maanden een reportage waaruit blijkt dat onze leden trots zijn op wie ze zijn!

Jongens Team BELGYM pakken medailles op Wase Gymcup

Maandag 28 okt 2019

Tijdens het weekend van 26 en 27 oktober organiseerde Gymfedclub Gym Waasland de internationale competitie Wase Gymcup. Heel wat Belgische topsportgymnasten namen deel aan de competitie.

Geslaagden jurycursus Acro

Vrijdag 25 okt 2019

De jurycursus en de 3 examens acro zijn afgelopen.