Zoeken

Nieuwsberichten

Alweer een TOP editie van MOVE!

Woensdag 19 sep 2018

Op zaterdag 15 september vond in hal 5 te Leuven het Freerunning & Parkour event MOVE! plaats.

Geniet van 15% groepskorting op het Gymgala

Dinsdag 18 sep 2018

Kom op 15 en 16 december in groep naar de spectaculaire 20ste editie van het Gymgala, '20 years of gold', in Antwerpen en geniet van een mooie korting!

Interlands vormen laatste stap richting WK Toestelturnen

Maandag 17 sep 2018

Van 25 oktober tot 3 november zijn alle ogen van de fans van artistieke gymnastiek gericht op Doha, daar staat namelijk het wereldkampioenschap Toestelturnen op het programma. Als laatste voorbereidende wedstrijd zien we onze gymnasten op 6 oktober nog in actie op een Interland in België!

7 Redenen waarom turnen goed is voor je kind!

Zondag 16 sep 2018

Gymnastiek is de leukste sport ter wereld. Maar wist je dat deze sport ook enorm veel voordelen heeft? We geven je 7 redenen waarom gymnastiek nu net zo goed is voor je kind.

Succesvolle startvergaderingen geven aftrap nieuwe seizoen!

Vrijdag 14 sep 2018

Van 29 augustus tot 11 september stonden de jaarlijkse startvergaderingen opnieuw op de planning. Tijdens deze informatieve sessies werden de belangrijkste nieuwigheden en projecten in de verschillende werkdomeinen voorgesteld. Maar liefst 81% van de Gymfed-clubs was aanwezig!

Infosessies Verenigingswerk Dynamoproject

Donderdag 13 sep 2018

Sinds 15 juli kan de sportsector sportbegeleiders, trainers, scheidsrechters, juryleden... vergoeden via een nieuw gunstig statuut: "verenigingswerk". Dat statuut laat toe om tot 500 euro per maand en 6.000 euro per jaar bij te verdienen, zonder dat de vereniging of de verenigingswerker daar belastingen of sociale bijdragen op moet betalen.

Uitnodiging infosessie Financieringsvormen specifieke sportinfrastructuur

Donderdag 13 sep 2018

Heb je als club/gemeente plannen om een gymhal te bouwen? Wil je de financieringsmogelijkheden bekijken? Binnen Vlaanderen – en in het bijzonder de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV) – is al een heel aanbod aanwezig van deze verschillende financieringsvormen. Daarom organiseren Sport Vlaanderen en de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV) samen twee infosessies, waarbij het aanbod van PMV in de verf wordt gezet en wordt toegelicht hoe hier een beroep op kan worden gedaan.

WK Ritmiek - Kwalificaties Knotsen & Lint

Donderdag 13 sep 2018

In Sofia (BUL) staat momenteel het wereldkampioenschap Ritmiek op de planning. Drie Belgische meisjes verdedigen er onze driekleur.

WK Ritmiek - Kwalificaties dag 2

Woensdag 12 sep 2018

Van 10 tot 16 september gaat in Sofia (BUL) het wereldkampioenschap Ritmiek door. Drie Belgische meisjes verdedigen er onze driekleur.

Club in de kijker - 2THE POINT GYM AND DANCE

Woensdag 12 sep 2018

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We starten dit sportseizoen met 2the Point Gym and Dance!

Tuimel in G-Gym

Dinsdag 11 sep 2018

‘Tuimel in G-Gym’ is een brochure die jou als club opweg helpt bij de opstart van een duurzame G-Gymwerking in je club.

Een belangrijk streefdoel voor Gymnastiekfederatie Vlaanderen vzw is om haar aan-gesloten clubs te sensibiliseren, zo ook hen te wijzen op de sociaal-maatschappelijke meerwaarde van de oprichting van een G-Gymwerking.

Multi SkillZ for Gym in 2018 - 2019

Dinsdag 11 sep 2018

2 jaar geleden werd Multi SkillZ for Gym gelanceerd. Ondertussen volgden reeds 920 trainers de opleiding Multi SkillZ for Gym waarna ze toegang verkregen tot het webplatform met video's van oefen- en spelvormen én coaching tips. Wil jij Multi SkillZ for Gym ook leren kennen? Of wil je meer te weten komen over Multi SkillZ for Gym? Dat kan allemaal!

Opleidingskalender 2018-2019 online beschikbaar!

Dinsdag 11 sep 2018

De opleidingskalender 2018-2019 bundelt alle info over opleidingen voor bestuursleden, trainers en juryleden. Tijdens de startvergaderingen kregen alle aanwezige clubs de opleidingskalender in een aantal exemplaren. Nu is deze kalender ook online te raadplegen.

WK Ritmiek - Kwalificaties dag 1

Dinsdag 11 sep 2018

Van 10 tot 16 september gaat in Sofia (BUL) het wereldkampioenschap Ritmiek door. Drie Belgische meisjes verdedigen er onze driekleur.

Eerste internationale topper Gymgala gekend

Dinsdag 11 sep 2018

Op 15 en 16 december toveren we de Lotto Arena te Antwerpen om tot een ware feesttempel voor alle gymnastiekfans. Tijdens het Gymgala, 20 years of gold brengen de beste internationale en nationale sterren een show vol spektakel! Zet je schrap voor deze 20ste editie van het GYMGALA!

More than Gym n°3 - NU online!

Vrijdag 7 sep 2018

Met de voortdurende evolutie in de digitale wereld zit ook Gymfed niet stil. In februari kondigden we de geboorte aan van ons nieuw E-magazine More than Gym. We starten het nieuwe schooljaar met nummer 3 van ons hip magazine!

Workshop blessurepreventie - GetFit2Gym

Woensdag 5 sep 2018

Gymnastiek is leuk en gezond. Jammer genoeg leidt gymnastiek ook soms tot sportletsels. Gelukkig kan de kans op het oplopen van sportletsels sterk verlaagd worden via sportletselpreventie. Onder het motto “Jong geleerd is oud gedaan” is het belangrijk om jonge gymnasten de principes van sportletselpreventie bij te brengen, zodat deze steeds onlosmakelijk verbonden worden met sportparticipatie. Daarom ontwikkelde de Universiteit Gent in samenwerking met de Gymnastiekfederatie Vlaanderen en in opdracht van de Vlaamse overheid deze bijscholing voor gymnastiektrainers.

Club in de kijker 2018-2019

Woensdag 5 sep 2018

Verdient jouw club het echt om eens extra in de schijnwerpers te staan? Of viert jouw club dit jaar feest? Dan is onze rubriek - Club in de kijker - echt iets voor jullie!

Demogroepen GYMGALA gekend

Dinsdag 4 sep 2018

Een spannende Best Show Teams Finale sloot eind mei het dans-en democircuit af. Uit al deze topoefeningen werden twee demogroepen geselecteerd om hun act nogmaals te tonen op de 20ste editie van het Gymgala!

Terug naar school met Gymbo en Gymba

Maandag 3 sep 2018

Op 3 september gaan we allemaal samen terug naar de klas. Ook Gymbo en Gymba staan te popelen om terug naar school te gaan!

Gymgala 2018, 20 years of gold!

Donderdag 30 aug 2018

Op zaterdag 15 en zondag 16 december vormt de Lotto Arena in Antwerpen voor de tweede maal in 2018 hét mekka voor alle gymnastiekfans. Speciaal voor deze 20ste editie '20 years of gold' toveren we de Lotto Arena om tot een ware feestarena. Mis dit spektakel niet en bestel vandaag nog je tickets voor het GYMGALA 2018!

Vanina op World Cup in Kazan

Woensdag 29 aug 2018

Iedereen sport - vertel jouw verhaal

Dinsdag 28 aug 2018

Sporten is meer dan medailles sprokkelen op wedstrijden. Gymnastiek, Rope Skipping, Dans & Freerunning is je passie delen met je geliefden en familie. Met onze reportagereeks "Iedereen sport', brengen we om de twee maanden een reportage waaruit blijft dat onze leden trots zijn op wie ze zijn!

More than Gym Doeboek is nu uit!

Donderdag 23 aug 2018

Ben je tussen de 6 en 15 jaar en heb je een grote passie voor Gymnastiek, Dans, Rope Skipping of Freerunning? Dan hebben we goed nieuws. Want jij ontvangt bij de start van het nieuwe seizoen het More than Gym Doeboek boordevol toffe weetjes, spelletjes en tips & tricks!

22 initiatorcursussen in 2019

Donderdag 16 aug 2018

De Gymnastiekfederatie en de Vlaamse Trainersschool organiseren samen trainersopleidingen. Op het eerste niveau situeren zich de initiatorcursussen, DÉ opleiding voor elke (beginnende) trainer. Vanaf het seizoen 2018-2019 is de minimumleeftijd voor deelname vastgelegd op 16 jaar!