Zoeken

Nieuwsberichten

Aanpassingen Trainers App seizoen 2020-2021

Donderdag 6 aug 2020

Er werd een update uitgevoerd van de Trainers App. We hebben ons hiervoor gebaseerd op de resultaten van de bevraging die in april-mei bij de clubs werd uitgevoerd. Alle Gymfed-clubs kunnen de app tot 31 oktober gratis uittesten!

Update 05.08 Corona - Sporten in provincie Antwerpen

Woensdag 5 aug 2020

Antwerps gouverneur Cathy Berx kondigt tijdens persconferentie (5/8/2020) een lichte versoepeling aan voor sporten in Antwerpen.

Geniet van 30% korting met groepsaankoop Janssen-Fritsen

Zaterdag 1 aug 2020

Gymfed slaat opnieuw de handen in elkaar met materiaalpartner Janssen-Fritsen en biedt de clubs een mooie korting aan van 30% bij de aankoop van nieuw sportmateriaal.

Update 31.07 Coronavirus - Update protocollen

Vrijdag 31 jul 2020

Om de sportbeoefening verantwoord en veilig te laten verlopen, heeft de klankbordgroep voor de heropstart van de sportsector gedragscodes en protocollen uitgewerkt voor verschillende doelgroepen.

Reactie Gymfed open brief

Donderdag 30 jul 2020

Naar aanleiding van de open brief die de Gymnastiekfederatie Vlaanderen vandaag, 30 juli, mocht ontvangen geeft zij volgende reactie.

Corona: sporten in provincie Antwerpen

Donderdag 30 jul 2020

In de provincie Antwerpen is alleen contactloos sporten toegestaan. Sporten in groepsverband met meer dan 10 personen worden verboden voor sporters boven de 18 jaar.

Ethische commissie: getuigenissen topsportwerking

Donderdag 30 jul 2020

Zoals eerder aangekondigd neemt Gymfed de recente getuigenissen over haar topsportwerking ernstig. Daarom wordt inzake deze materie beroep gedaan op een onafhankelijke ethische commissie.

Update 29.07 Coronavirus - Info sportsector

Woensdag 29 jul 2020

Naar aanleiding van de Veiligheidsraad afgelopen maandag 27 juli en de verwarring inzake de sportsector kunnen we onze clubs meegeven dat de regels voor de sportsector zoals gecommuniceerd op 1 juli, voorlopig, behouden blijven.

Reactie Gymfed recente gebeurtenissen

Dinsdag 28 jul 2020

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen heeft de afgelopen dagen het belang van een pedagogisch en ethisch verantwoorde sportomgeving, evenals de prioriteit die dit krijgt binnen haar beleid, meermaals benadrukt.

Update coronavirus: nood aan verduidelijking

Dinsdag 28 jul 2020

Er heerst heel wat onduidelijkheid inzake de communicatie van de Veiligheidsraad omtrent de sportmogelijkheden voor de komende periode. Van zodra deze duidelijkheid er is communiceert Gymfed via haar kanalen.

Gymfed draagt ethisch en gezond sporten hoog in het vaandel

Zaterdag 25 jul 2020

Gezond sporten en het creëren van een ethisch verantwoord sportklimaat zijn belangrijke beleidsdoelstellingen in het huidige Vlaamse sportbeleid. Meer dan ooit is er aandacht voor de noodzaak aan een pedagogisch en ethisch verantwoorde sportomgeving. Voor Gymfed is en blijft dat een prioriteit voor haar sportief beleid, zowel in de breedtesport als in de topsport.

Nieuw outdoor skate- & Freerunning park geopend in Gent

Donderdag 23 jul 2020

Op zaterdag 18 juli opende in Gent het gloednieuwe skate- en Freerunning park zijn deuren. Het park vormt de ideale uitvalsbasis voor honderden skaters, BMX'ers, urban sporters en traceurs in België.

Blijf volhouden!

Vrijdag 17 jul 2020

Het aantal nieuwe coronabesmettingen lijkt weer snel te stijgen. Experten spreken nu onomwonden van "het begin van de tweede coronagolf" Het is superbelangrijk om alle maatregelen op vlak van hygiëne en veiligheid strikt te volgen

Q&A- Ex-tumbler Zino Merckx geeft unieke dansvoorstelling

Vrijdag 17 jul 2020

Zino Merckx, 22 jaar is ex tumbler en danser bij Les Ballets de Monte-Carlo. In augustus brengt hij een unieke voorstelling van dans & muziek. In dit exclusief interview vertelt de jonge danser hoe zijn leven een nieuwe wending kreeg.

Programma's en reglementen 2020-2021 online

Woensdag 15 jul 2020

Het was een vreemd seizoen... en voor sommigen loopt het misschien nog even door, nu de maatregelen versoepeld zijn. Maar wij kijken in elk geval met goede moed vooruit! De coördinatoren van Gymfed en hun denkcellen (als laatste taak) hebben hard gewerkt en kunnen u de programma's en reglementen voor het volgende seizoen voorstellen.

Word jij de nieuwe beleidsmedewerker van ICES?

Vrijdag 10 jul 2020

Het Internationaal Centrum voor Ethiek in de sport zoekt een beleidsmedewerker. Als beleidsmedewerker help je de kennis omtrent prioritaire ethische thema’s binnen het team groeien, deel je die kennis met het sportlandschap en ondersteun je de sportsector door middel van maatbegeleiding, het geven van vormingen en het ontwikkelen van instrumenten om zo onze missie in het Vlaamse sportlandschap waar te maken.

Gymgala in 2021

Vrijdag 10 jul 2020

Het Gymgala vormt traditiegetrouw de eindejaarsshow bij uitstek voor alle gymnastiekfans. Als preventiemaatregel zal het Gymgala niet doorgaan in 2020. We verwelkomen alle gymnastiekfans graag in december 2021 voor een wervelende editie!

Nieuwe overlegplatformen per discipline

Donderdag 9 jul 2020

Hoewel de Olympische Spelen een jaar zijn uitgesteld, gaan wij als federatie toch een nieuwe beleidsperiode tegemoet. Hét moment om terug te blikken op de afgelopen 4 jaar, te kijken naar wat (nog) beter kan en nieuwe doelen te stellen en dat op verschillende vlakken.

Gezocht: Clubs met goesting (en een beetje geduld)

Maandag 6 jul 2020

Sportclubs groeien en evolueren enorm. Naast de dagelijkse werking willen bestuurders ook hun sportclub in de juiste richting laten groeien. Maar hoe doe je dat nu precies? Clubgrade, een initiatief van de Vlaamse Sportfederatie, helpt sportclubs op bestuurlijk niveau en versterkt waar nodig.

Algemene vergadering Gymfed op 5 september in Zemst!

Maandag 6 jul 2020

Wegens het coronavirus werd de Algemene Vergadering van Gymfed uitgesteld. Gezien de agenda met verkiezingen en het afscheid van onze voorzitter Gilbert Vercammen en ondervoorzitter Joanna Van Hooydonck houden wij er aan deze ontmoeting fysiek te laten doorgaan.

Trainers App: vanaf 5 augustus overgang naar nieuw seizoen

Zondag 5 jul 2020

De 'trainers app', waar de club de registratie van de aanwezigheden van de gymnasten en de gepresteerde uren van de trainers kan bijhouden, wordt in de maand juli hier en daar wat aangepast.

Save the date! Startvergaderingen 2020 op 25 augustus online!

Zondag 5 jul 2020

Graag informeren we jullie dat de Startvergaderingen, de jaarlijkse ontmoetingen met de clubbestuurders in de club, dit jaar niet fysiek zal plaatsvinden maar gewoon bij jou thuis!

Regionale Kidies opleidingen

Zaterdag 4 jul 2020

Wil je volgend seizoen op een gestructureerde, kwaliteitsvolle en vooral leuke manier aan de slag gaan met kleuterturnen? Dan kan Kidies jou hierbij helpen! Tijdens de Kidies opleidingen leer je het programma op een actieve manier kennen zodat je onmiddellijk er mee aan de slag kan.

Freerunning & parkour event MOVE! opent het nieuwe sportseizoen in september

Vrijdag 3 jul 2020

Op 12 en 13 september strijkt het Freerunning & Parkour event MOVE! neer in Gent. De gloednieuwe skatepark site aan de Blaarmeersen is de place to be.

52 clubs behaalden in het seizoen 2019-2020 het Q4Gym-label!

Donderdag 2 jul 2020

In het seizoen 2019-2020 behaalden 52 gym- en rope skipping clubs het kwaliteitslabel 'Q4Gym'.
Van harte proficiat aan deze Q4Gym-clubs!