Zoeken

Nieuwsberichten

Nieuwe data trainerscursussen online!

Woensdag 24 mei 2017

Voel je het kriebelen om bij te leren?! Hou je van praktijkgerichte opleidingen?! Is de turnzaal je 2de thuis?! Dan is deze opleiding je op het lijf geschreven.

Belgische acrodelegatie trekt naar 's Hertogenbosch

Woensdag 24 mei 2017

Donderdag vertrekken onze acrogymnasten van de topsportstructuur in Gent naar 's Hertogenbosch (NED) om deel te nemen aan de internationale competitie "IAG".

Helpende handen gezocht voor de FIT-Challenge 2017

Dinsdag 23 mei 2017

Op zaterdag 10 en zondag 11 juni 2017 vindt de FIT-Challenge (Flanders International Team Challenge) plaats in de Topsporthal te Gent. Een Internationale wedstrijd toestelturnen voor dames (junioren en senioren) die georganiseerd wordt door de Gymnastiekfederatie Vlaanderen vzw.

Ketnet zoekt acrogymnasten

Maandag 22 mei 2017

Voor een nieuw tv-project zoekt Ketnet jonge acrogymnasten. Ben jij klaar om je kunnen te tonen op een groot podium en tv? Dan is dit hét moment!

Best Show Teams Finale sluit dans- en demoseizoen af!

Maandag 22 mei 2017

Zaterdag 20 mei stond de 14de editie van de Best Show Teams Finale op het programma. Tijdens de finale nemen de 5 beste demogroepen, 3 beste trends en 3 beste jazz dansgroepen het tegen elkaar op.

Kaat Wyers & Anaïs Collin behalen mooie resultaten op EK in Boedapest

Zaterdag 20 mei 2017

Tijdens het weekend van 19 en 20 mei turnden de twee beste Belgische ritmiekgymnasten Kaat Wyers (Gym Mol) & Anaïs Collin (GRS Mounier) vier oefeningen in Budapest (HUN). Daar ging het 33ste Europees kampioenschap Ritmiek door.

ROM meisjes springen nieuw wereldrecord

Donderdag 18 mei 2017

Op 18 maart vond in Boutersem het Belgisch teamkampioenschap Rope Skipping plaats. Het vrouwenteam uit Mechelen trok met hoge ambities naar de wedstrijd. En winnen deden ze. 2 keer zelfs!

Multi SkillZ for Gym in cijfers

Donderdag 18 mei 2017

Multi SkillZ for Gym werd eind augustus 2016 gelanceerd. Dit seizoen is nu bijna afgelopen, en we geven graag enkele cijfers mee!

Nieuwe Gymtalk! online

Woensdag 17 mei 2017

Het is alweer tijd voor de tweede editie van de online Gymtalk! van 2017. Ontdek hem snel!

Sportkamp G-gym

Woensdag 17 mei 2017

De zomer komt dichterbij. Heb jij ook zin om in juli op kamp te gaan met leeftijdsgenootjes?

Vacature administratief medewerker halftijds

Dinsdag 16 mei 2017

Tip 6 voor een vlotte werking met Gymstars

Dinsdag 16 mei 2017

Gymstars is een volledig methodisch-didactisch programma waarmee elke trainer aan de slag kan om gymnasten op hun eigen niveau te laten schitteren in de turnzaal. Om de gymnasten te belonen voor hun goede inzet en hen de mogelijkheid te geven om trots te kunnen tonen wat ze allemaal geleerd hebben, is een sterrendag een ideaal evenement.

Nieuwe Vlaamse en Belgische kampioenen gekend!

Maandag 15 mei 2017

In het weekend van 13 en 14 mei stonden opnieuw enkele belangrijke wedstrijden op het programma. Onze gymnasten en skippers haalden het beste in zichzelf naar boven om te schitteren tijdens de Vlaamse en Belgische kampioenschappen.

Ereledendag 2017

Maandag 15 mei 2017

Naar jaarlijkse gewoonte houdt de commissie ereleden haar reünie, waarvoor we de geïnteresseerden van harte uitnodigen. Je bent “erelid” van zodra je 25 jaar lid bent van je gymnastiekvereniging.

WAGC 2017 - Tussenstand ranking

Maandag 15 mei 2017

Samen actief in mei!

Donderdag 11 mei 2017

Ook in mei kan je élke dag bewegen met behulp van de Multimove beweegkalender! Én binnenkort is het weer moeder- en vaderdag. Weet je nog niet wat te doen, dan geeft Multimove je met plezier enkele tips voor thuis.

8 dingen die elke choreograaf herkent

Woensdag 10 mei 2017

Let's dance, dit klinkt je als muziek in de oren. Achter elke choreografie schuilt het harde werk van een choreograaf. Ben jij ook urenlang actief in de danszaal? Dan herken je zeker volgende eigenschappen.

Eerste Belgische en Vlaamse titels verdeeld

Maandag 8 mei 2017

Het was opnieuw een druk wedstrijdweekend voor de gymnasten, dansers en skippers. In Schelle werden de eerste Belgische titels verdeeld in de disciplines Dubbele Minitrampoline & in de discipline Toestelturnen meisjes werden de Vlaamse titels verdeeld.

Bijzondere Algemene Vergadering op Best Show Teams Finale

Maandag 8 mei 2017

De Raad van Bestuur van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen vzw nodigt u uit op de BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING,

2 maal brons voor Kaat Wyers op 7th AmsterdaMMasters

Maandag 8 mei 2017

Tijdens het weekend van 29 en 30 april werd Kaat Wyers (Gym Mol) Vlaams kampioen Ritmiek en had ze hiermee ook definitief een ticket op zak voor deelname aan de Europees kampioenschap in Budapest.

Tachina Peeters wint French Masters

Maandag 8 mei 2017

In voorbereiding op de World Games, nam Tachina Peeters (Gymplus) het weekend van 6 en 7 mei deel aan de French Masters. En ze zette haar prima vorm kracht bij door de overwinning te pakken!

Club in de kijker: Turnclub Jumping Jack

Vrijdag 5 mei 2017

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of gewoon omdat de sfeer er helemaal top is. Turnclub Jumping Jack is deze maand aan de beurt.

Initiator Gymnastiek, Rope Skipping of Kleutergym bij jou in de club?

Woensdag 3 mei 2017

De initiatorcursus is dé basisopleiding voor trainers die actief zijn op recreatief en/of precompetitief niveau. Wil je in 2018 zo een opleiding in jouw club laten doorgaan, aarzel dan niet om je kandidaat te stellen (vóór 31 mei 2017). Een ideale kans voor lesgevers uit jouw club en regio om deze cursus dicht bij huis te volgen.

Verlengd weekend vol medailles

Dinsdag 2 mei 2017

Tijdens het verlengd weekend van 1 mei stonden er opnieuw belangrijke wedstrijden op de agenda: Het Vlaams kampioenschap Acro, DMT en Ritmiek in het A-niveau!

TTJ - Selecties VK ABI-niveau

Dinsdag 2 mei 2017

Na de laatste Provinciale Voorronde in het ABI-niveau afgelopen weekend te Sint-Niklaas zijn de selecties voor het Vlaams Kampioenschap ABI-niveau gekend. Dit Kampioenschap gaat door op 13-14 mei te Wevelgem.