Zoeken

Nieuwsberichten

68 clubs behaalden het Q4Gym-label!

Vrijdag 20 jul 2018

In het seizoen 2017-2018 behaalden 68 clubs het kwaliteitslabel 'Q4Gym'. Op de Startvergaderingen wordt aan de aanwezige clubs de 'Q4Gym-banner' overhandigd. Proficiat!

Mis de Startvergadering in jouw regio niet!

Vrijdag 20 jul 2018

Op de Startvergaderingen loodsen we jullie in een interactieve sessie doorheen de belangrijkste nieuwigheden en projecten in de verschillende werkdomeinen (administratie, organisaties, sporttechnisch, …). De aanwezige clubs ontvangen het startpakket om met veel goesting het nieuwe gymseizoen aan te vatten!

Op deze vergadering verwelkomen we bij voorkeur een bestuurslid én de sporttechnisch coördinator van de Gymfed-clubs.

Koningin Mathilde bezoekt EUROGYM 2018

Woensdag 18 jul 2018

Van 15-19 juli gaat in Luik het zomerfestival EUROGYM door. Op dinsdag 17 juli bracht hare majesteit, Koningin Mathilde een bezoek aan de festivalgangers.

Dit is de definitieve Belgische delegatie TRA TU DMT van de WAGC!

Dinsdag 17 jul 2018

Van 15 tot 18 november 2018 gaat in de Sint-Petersburg (RUS) de World Age Group Competitions Trampoline, DMT en Tumbling door. Deze jongeren competitie gaat aan het wereldkampioenschap vooraf.

Jongens Toestelturnen turnen EK-voorbereidingen op Interland

Maandag 16 jul 2018

Op 14 juli kwamen onze seniores en juniores Toestelturnen jongens in actie op de Interland in Heerenveen (NED). De allerlaatste EK-voorbereidingen werden er getroffen.

Skippers trekken naar wereldkampioenschap in Shanghai

Maandag 16 jul 2018

Van 25 tot 31 juli gaat in het Chinese Shanghai het wereldkampioenschap Rope Skipping door. Een belangrijke afspraak voor onze grote delegatie skippers.

Diëm Lebrun en Joeri De Jonghe jureren Youth Olympic Games

Donderdag 12 jul 2018

De Olympische Jeugdzomerspelen 2018 een topevenement, voor sporters van 14 tot 18 jaar, wordt georganiseerd door het Internationaal Olympisch Comité IOC. De Spelen zullen in 2018 gehouden worden in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Vacature - Coach WOMEN’S ARTISTIC GYMNASTICS

Donderdag 12 jul 2018

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen vzw is vandaag de derde grootste sportfederatie in Vlaanderen en groepeert meer dan 120 000 individuele leden uit zo’n 320 clubs.

Loïc Lenoir op World Cup in Arosa

Maandag 9 jul 2018

Meisjes toestelturnen turnen laatste EK-voorbereidingen in Heerenveen

Maandag 9 jul 2018

Afgelopen zaterdag, 7 juli, kwamen de juniores en seniores Toestelturnen meisjes in actie op de Interland in Herenveen, Nederland.

Belgische delegatie Toestelturnen Europees kampioenschap gekend

Maandag 2 jul 2018

Begin augustus trekken onze juniores en seniores Toestelturnen richting Glasgow (GBR). Van 2 tot 12 augustus zullen ze de Belgische driekleur verdedigen op het Europees kampioenschap!

Gymfed & Acro Companion slaan handen in elkaar

Donderdag 28 jun 2018

Op de Algemene Technische Vergadering Acro van 2 juni laatstleden werd aan de clubs voorgesteld om vanaf volgende seizoen enkel wedstrijdbladen toe te laten gemaakt in de app van Acro Companion. De aanwezige clubs, alsook de leden van de denkcel Acro, waren enthousiast over het programma en gaan er dan ook graag mee aan de slag.

Komend seizoen aftrappen met Multi SkillZ for Gym?

Dinsdag 26 jun 2018

Bij aanvang van het seizoen 2018 - 2019 bieden we opnieuw verschillende opleidingen Multi SkillZ for Gym aan waar je enorm veel leuke en creatieve ideeën zal opdoen die je onmiddellijk kan toepassen in jouw turnlessen. Schrijf je snel in.

Beloften Toestelturnen winnen Pozuelo Trophy

Maandag 25 jun 2018

Afgelopen weekend trokken de beloften meisjes Toestelturnen naar Spanje om er deel te nemen aan de International Pozuelo Trophy.

Ward Claeys verovert YOG ticket

Maandag 25 jun 2018

Tijdens het weekend van 23 en 24 juni trokken juniores Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) en Nicola Cuyle (Gym Izegem) naar Baku (AZE). Daar kwamen ze in actie op de kwalificatiewedstrijd voor de Youth Olympic Games.

Assisterend Academisch Personeel gezocht - VUB

Vrijdag 22 jun 2018

Aan de slag aan de Vrije Universiteit Brussel!

Dag van de Sportclubbestuurder: save the date(s)

Vrijdag 15 jun 2018

Het Dynamo Project organiseert de Dag van de Sportclubbestuurder jaarlijks in de vijf Vlaamse provincies. De Dag van de Sportclubbestuurder is dé ontmoetings- en bijscholingsdag voor sportclubbestuurders!

Oldies Cup Trampoline

Vrijdag 15 jun 2018

Club in de kijker - Flik Flak Zaffelare

Woensdag 13 jun 2018

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We sluiten dit sportseizoen af met Flik Flak Zaffelare.

Be inspired and inspire your gymnasts

Dinsdag 12 jun 2018

Beschik jij over het diploma Initiator Algemene Gymnastiek? Ben je actief als trainer in een (pre)competitieve trainingsgroep en heb je ambities om je gymnasten naar een hoger niveau te begeleiden? Dan is de opleiding Instructeur B competitie (TTm, TTj of Acro) zeker iets voor jou!

Activiteitenkalender 2018-2019 nu online!

Maandag 11 jun 2018

Benieuwd waar en wanneer de wedstrijden van volgend seizoen plaats zullen vinden? Neem dan snel een kijkje op onze activiteitenkalender!

Gymboknuffel opnieuw verkrijgbaar

Maandag 11 jun 2018

Gymbo, de mascotte van de gymnastiekfederatie, is opnieuw verkrijgbaar in knuffelformaat.

Gert De Bruyn wordt erelid

Donderdag 7 jun 2018

Gert De Bruyn is reeds vele jaren actief als juryexpert Acro en heeft besloten om deze taak vanaf volgend seizoen niet meer op zich te nemen.

Het sportseizoen zit er bijna op - bedank je coach!

Dinsdag 5 jun 2018

In juni kijken we met z'n allen uit naar de zomervakantie. Nog een kleine maand en we hoeven niet meer op de schoolbanken te vertoeven.

Deadline inschrijven Trainer A TTj

Dinsdag 5 jun 2018

In 2019 gaat een Trainer A TTj door. Trainers die het Trainer B diploma in hun respectievelijke discipline reeds bezitten en de ambitie hebben zich verder op te leiden tot het hoogste opleidingsniveau van de Vlaamse Trainersschool, kunnen zich tot 1 oktober 2018 kandidaat stellen om te starten aan de Trainer A-opleiding.