Zoeken

Nieuwsberichten

Yelena Devreker (Kon. Ieperse Turnkring) in actie op het EK 2022 - Foto Thomas Schreyer

Vijf Belgische juniores Toestelturnen in actie op het wereldkampioenschap in Turkije

Woensdag 22 mrt 2023

Van 29 maart tot 2 april gaat in het Turkse Antalya het tweede wereldkampioenschap voor juniores Toestelturnen door. Voor België zien we drie meisjes en twee jongens in actie. 

Vraag nu jouw WK-lespakket aan!

Woensdag 22 mrt 2023

De beste gymnasten ter wereld live aan het werk zien? Dat doe je op het WK Turnen 2023 in Antwerpen. Ben jij leerkracht in het basis- of secundair onderwijs en wil jouw school het WK Turnen van dichtbij meemaken? Doe mee aan de scholenactie en word WK-school!

Versterk jij het Gymfed-team als Digitaal coördinator?

Dinsdag 21 mrt 2023

Klinkt "Let's think digital" jou perfect in de oren? Ben je goed in het coördineren van digitale processen en wil je daarnaast de werking van onze federatie naar een hoger niveau tillen? Check, join the Gymfed-team.

Club in de kijker - Steeds In Form Ooigem

Dinsdag 21 mrt 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Op deze Wereld Down-Syndroomdag zetten we Steeds In Form Ooigem in de kijker. Waarom? Dat ontdek je meteen! 

Team Challenge Stuttgart 2023 - Zilver en brons in toestelfinales

Vrijdag 17 mrt 2023

Van 17 tot 19 maart gaat in het Duitse Stuttgart de Team Challenge door voor de gymnasten Toestelturnen. Voor België zien we juniores en seniores meisjes en een ploeg juniores jongens in actie. De juniores meisjes eindigen knap derde in het teamklassement. Team BELGYM meisjes pakt bij de seniores het zilver in het teamklassement en haalt 2 medailles tijdens de toestelfinales. Daarnaast behalen de juniores jongens tweemaal brons in de toestelfinales. 

Intrinsieke testen voor Toestelturnen Jongens

Donderdag 16 mrt 2023

Jongeren die willen instromen in één van onze regio- of basisschoolclubs doen, naast een trainingstraject om het leervermogen te leren kennen, een intrinsieke test. Deze test meet de explosiviteit, de algemene statische kracht en de behendigheid. Voor de jongens van geboortejaar 2014 tot 2012 vindt deze test plaats in de verschillende centra. De jongens vanaf geboortejaar 2011 doen deze test tijdens de centrale stage in Houthalen op 12 en 13 april.

De ticketverkoop voor het Belgisch kampioenschap TTm, TTj, Acro en Ritmiek gaat van start!

Vrijdag 10 mrt 2023

Onze Waalse collega's van FfG, Fédération francophone de Gymnastique, organiseren eind mei opnieuw de Belgische kampioenschappen in Halle aux Foires te Libramont. Op 27, 28 en 29 mei nemen de beste A- en B-gymnasten in de disciplines Toestelturnen meisjes, Toestelturnen jongens, Acro en Ritmiek het tegen elkaar op! Ben jij ook van de partij? Reserveer nu jouw tickets. 

Symposium Tumbling op 10 april

Maandag 6 mrt 2023

Goed nieuws! Ook dit jaar voorziet Gymfed een symposium Tumbling voor alle geïnteresseerde trainers uit het A-niveau. Iets voor jou? Lees dan snel verder.

Foto: Thomas Schreyer

Q&A - De juniores Toestelturnen trekken binnenkort naar het WK

Vrijdag 3 mrt 2023

Eind maart trekken enkele gymnasten in het Toestelturnen jongens & meisjes naar het wereldkampioenschap voor juniores in Antalya, Turkije. Het is nog maar de tweede keer dat dit evenement georganiseerd wordt, een heel mooie kans voor de juniores om ook op wereldniveau hun talent te tonen. Ben jij ook benieuwd met welke verwachtingen ze naar Turkije trekken? Coaches Ward Van den Bosch (TTj) & David Spagnol (TTm) vertellen er alles over!

Kyano Schepers in actie op het EK 2022 - Foto Thomas Schreyer

What's to come - Maart 2023

Woensdag 1 mrt 2023

Wat staat er in maart op het programma? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & vergaderingen!

Gymfed Clubapp gelanceerd - bekijk de webinar

Dinsdag 28 feb 2023

Op 28 februari 2023 om 20 uur stelden we jullie onze nieuwe Gymfed Clubapplicatie voor, de opvolger van het vertrouwde Ledenbeheer. Tijdens een korte tutorial van ongeveer 15 minuten maakten we jullie wegwijs doorheen de applicatie.

Clubbestuurders, we hebben jullie nodig!

Dinsdag 28 feb 2023

Elk jaar lanceren we het More than Gym Doeboek, een doeboek boordevol spelletjes, knutselopdrachten, kleurprenten en toffe tips in de verschillende disciplines. Om het doeboek op de meest efficiënte manier bij de clubs te krijgen, hebben we jullie mening nodig!

Foto Griet Gillisjans

5 redenen waarom je een trainersopleiding moet volgen in 2023

Dinsdag 28 feb 2023

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. Een trainersopleiding is een belangrijke stap om dit allemaal onder de knie te krijgen.

Aanvraag wild cards voor VK en/of BK

Maandag 27 feb 2023

Was jouw gymnast gekwetst tijdens de provinciale voorrondes, maar een topper in zijn/haar categorie? Dan kan je een wild card aanvragen om alsnog deel te nemen aan het Vlaams en/of Belgisch Kampioenschap. Hoe dit in z'n werk gaat en wie hiervoor in aanmerking kan komen, lees je hieronder. 

Glen Cuyle (Gym Izegem) in actie tijdens de World Cup in Cottbus - Foto Thomas Schreyer

World Cup Cottbus 2023

Zondag 26 feb 2023

Van 23 tot 26 februari gaat in Cottbus (GER) de Apparatus World Cup door. De eerste Internationale competitie van 2023 voor de seniores die afzakken naar Duitsland. Voor België zien we 2 gymnasten terug in de Toestelfinales op zondag 26.02. 

Klaar voor een BOM aan inspiratie?

Vrijdag 24 feb 2023

Geef jij les aan kleuters en heb je nood aan inspiratie? Of heb je gewoon zin om eens iets nieuws uit te proberen? Wij helpen je alvast op weg! Want dit artikel is werkelijk een BOM aan inspiratie.

Belgische delegatie Toestelturnen jongens in Luxemburg

Zes medailles voor seniores Toestelturnen jongens op Luxembourg Open

Zaterdag 18 feb 2023

Op 17 en 18 februari ging in Luxemburg de internationale competitie, Luxembourg Open door. Een Belgische delegatie met 15 juniores en seniores Toestelturnen jongens kwam er in actie. Tijdens de competitie op vrijdag 17 februari werden 19 toestelfinales bijeen geturnd. Daarnaast behaalden onze seniores de tweede plek in de teamcompetitie. Tijdens de toestelfinales wisten onze seniores 4 en de juniores 2 medailles te verzamelen. 

Een Gymfed-wedstrijd bijgewoond? Vul de opiniepeiling in!

Maandag 13 feb 2023

We streven continu naar een kwaliteitsverbetering en optimalisatie van onze activiteiten. Heb je één van onze wedstrijden bijgewoond en heb je tips hoe we deze kunnen optimaliseren? Laat dan zeker jouw mening achter via de opiniepeilingen! 

NIEUW in 2024! Opsplitsing TU TRA!

Vrijdag 10 feb 2023

Tips tegen pesten in jouw groep

Vrijdag 10 feb 2023

Tijdens de Week tegen Pesten stelt Vlaanderen pestgedrag centraal. Ook wij als federatie willen graag ons steentje bijdragen. We geven jou als trainer en clubbestuurder graag handvaten mee om pestgedrag in jouw groep/club aan te pakken. Concreet, eenvoudig en vooral toepasbaar in de praktijk. 

Club in de kijker - Busta Move

Woensdag 8 feb 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In februari zetten we Busta Move in de kijker!

Groot Belgisch kampioenschap 2023

Woensdag 1 feb 2023

Onze Waalse collega's van FfG, Fédération francophone de Gymnastique, organiseren eind mei opnieuw het Groot Belgisch kampioenschap in Halle aux Foires te Libramont. Op 27, 28 en 29 mei nemen de beste A- en B-gymnasten het tegen elkaar op! Ben jij ook van de partij?

Opvragen strafregister - veel voorkomende vragen

Maandag 30 jan 2023

Vanaf 1 februari 2023 dient iedereen die met kinderen of jongeren wil werken, een uittreksel uit het strafregister voor te leggen aan de sportorganisatie waarmee ze een (nieuwe) overeenkomst afsluiten. Wat betekent dit voor jouw club?

We lijsten graag de meest voorkomende vragen hierover voor jullie op.

Levenslang leren - iets voor jou als trainer?

Maandag 30 jan 2023

Analyseren, reflecteren en je eigen trainersgedrag aanpassen... deze competenties zijn noodzakelijk zijn voor trainers die ook persoonlijk willen blijven groeien. 

Het uittreksel strafregister opvragen als sportclub: wat en hoe?

Donderdag 26 jan 2023

Vanaf 1 februari 2023 dient iedereen die met kinderen of jongeren wil werken, een uittreksel uit het strafregister voor te leggen aan de sportorganisatie waarmee ze een (nieuwe) overeenkomst afsluiten. Wat betekent dit voor jouw club?