Zoeken

Nieuwsberichten

Start Week van de Mobiliteit

Maandag 16 sep 2019

Nog op zoek naar manieren en ideeën om je leden ook op een actieve manier naar de sportclub te laten komen? Dan is de Week van de Mobiliteit van 16-22 september het ideale moment om in gang te schieten en iedereen #goedopweg te zetten.

Belgium's Got Talent op jouw scherm

Vrijdag 13 sep 2019

Vanaf vrijdag 13 september om 20.40 uur kijk je bij vtm opnieuw naar Belgium's Got Talent. In het zesde seizoen van Belgium’s Got Talent beslist niet langer alleen de vierkoppige jury over het lot van de kandidaten. Voor de allereerste keer krijgen ook de kijkers inspraak tijdens de audities!

Wat is het UBO-register en hoe voldoe ik als vzw aan deze verplichting?

Vrijdag 13 sep 2019

Op 31 oktober 2018 trad het KB dat de werkingsmodaliteiten van het UBO-register vastlegt in werking. Vzw's dienen voor 30 SEPTEMBER 2019 het register in te vullen.

Club in de kijker - Gymclub Waarschoot

Woensdag 11 sep 2019

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We starten het seizoen 2019-2020 met Gymclub Waarschoot!

Aya Courouble neemt deel aan wereldkampioenschap in Baku

Woensdag 11 sep 2019

Van 16 tot 22 september gaat in Baku (AZE) het 37ste wereldkampioenschap Ritmiek individueel & groep door. De Belgische driekleur wordt vertegenwoordigd door Aya Courouble (Happy Gym).

Kidies, het nieuwe kleuterprogramma van Gymfed!

Dinsdag 10 sep 2019

Kidies, het nieuwe kleuterprogramma van Gymfed, is dé bron van inspiratie voor een gevarieerde en gestructureerde aanpak in jouw lessen kleuterturnen. Een handige trainersmap aangevuld met online hulpmiddelen en ondersteunende tools maken van elke les een leuke, actieve en leerrijke beleving voor elke kleuter!

Jongens en meisjes Team BELGYM in volle voorbereiding van WK Stuttgart

Maandag 9 sep 2019

Afgelopen weekend trokken de jongens en meisjes van Team BELGYM naar het buitenland om er deel te nemen aan twee interlands in aanleiding van het aankomende wereldkampioenschap begin oktober in Stuttgart (GER).

E-magazine More than Gym #7 is nu beschikbaar

Donderdag 5 sep 2019

Het online magazine More than Gym is ondertussen aan zijn zevende editie toe. Een echte must-read voor alle gymnastiek- en skipfans!

Nieuw: Coach@Home vanaf 16 september online

Woensdag 4 sep 2019

Wie erbij was op de startvergadering, heeft al een glimp kunnen opvangen, maar ook de anderen laten we weten dat we binnenkort een gloednieuw project lanceren... Coach@Home

Iedereen sport - Vertel jouw verhaal aan de wereld

Dinsdag 3 sep 2019

Net als vorig jaar gaan we dit jaar ook verder met de reportage 'Iedereen sport'. Een reportage dat verder kijkt dan enkel de prestaties op de wedstrijdvloer.

Gymgala 2019, ticketverkoop gaat van start

Maandag 2 sep 2019

Op zaterdag 14 en zondag 15 december gaat in de Lotto Arena te Antwerpen dé eindejaarsshow voor de hele familie door, het Gymgala!

Goud voor jongens Team BELGYM op Interland BEL - FRA

Maandag 2 sep 2019

Op vrijdag 30 augustus kwamen de jongens van Team BELGYM in actie in Fumay (FRA) voor de Interland met Frankrijk.

Een fantastische WAN-dag voor winnaars RSO

Woensdag 28 aug 2019

Op zondag 25 augustus genoten de wearenexters van Rope Skipping Oostende van een dag boordevol activiteiten. Een geschenkje voor hun inzet het afgelopen jaar.

Geslaagd eerste symposium Tumbling

Dinsdag 27 aug 2019

Afgelopen zondag ging in Bilzen het allereerste Symposium Tumbling door. Het opzet was om van elkaar en van experts met de nodige ervaring te leren om gymnasten op een hoger (internationaal) niveau te krijgen.

Plaats jouw club in kijker!

Dinsdag 27 aug 2019

In Vlaanderen zijn er honderden clubs, elke uniek met zijn werking, gymnasten en trainers. Vind je het tijd om jouw club eens in de kijker te plaatsen? Dan is dit het uitgelezen moment!

Jongens Team Belgym in voorbereiding voor Stuttgart

Maandag 26 aug 2019

Afgelopen zaterdag 24 augustus trokken de jongens van Team BELGYM naar Cardiff (GBR) om er deel te nemen aan een internationale competitie.

More than Gym Doeboek 2019 is er!

Vrijdag 23 aug 2019

Het More than Gym Doeboek werd speciaal ontwikkeld voor onze leden tussen de 6 en 15 jaar. Het interactief spelboek boordevol toffe weetjes, educatieve spelletjes, knutselopdrachten en tips in de verschillende disciplines is een echte must have voor elk lid!

Start je seizoen met een bijscholing Gymstars, Multi SkillZ for Gym of Aspirant-Initiator

Dinsdag 20 aug 2019

Een nieuw turnseizoen staat voor de deur... Klaar om er vol goede moed in te vliegen! Neem je graag wat extra bagage mee om je training nog beter te kunnen voorbereiden, nog leuker te maken en nog meer te kunnen inspelen op de noden van je gymnasten? Volg dan één van de bijscholingen Gymstars, Multi SkillZ for Gym of Aspirant-Initiator.

Gedrags- en ethische codes 2019-2020 online

Maandag 19 aug 2019

Gymfed lanceerde onder de slogan 'Gymnastisch sporten, daar staan we voor' de Gedrags- en ethische code voor trainers, juryleden, bestuursleden, ouders en gymnasten. Er werden dit jaar geen nieuwe toevoegingen en/of wijzigingen uitgevoerd. De versies voor 2019-2020 zijn beschikbaar op 'Mijn Gymfed'.

22 initiatorcursussen in 2020

Vrijdag 16 aug 2019

De Gymnastiekfederatie en de Vlaamse Trainersschool organiseren samen trainersopleidingen. Op het eerste niveau situeren zich de initiatorcursussen, DÉ opleiding voor elke (beginnende) trainer. Ben je 16 jaar of ouder, schrijf je dan in!

Kaderweekend & Kaderdag dans: programma beschikbaar!

Vrijdag 16 aug 2019

De start van het nieuwe seizoen doen we steevast met onze trainers en bestuursleden. Een opleidingsweekend in gymnastiek en/of Rope Skipping en een opleidingsdag in de discipline Dans zijn daar ideaal voor. Ben jij ook aanwezig?

Verenigingswerk: info voor clubbesturen

Woensdag 14 aug 2019

Sinds goed een jaar is het verenigingswerk in veel sportclubs in gebruik. Het verenigingswerk is een statuut tussen betaalde arbeid en vrijwilligerswerk, waardoor een particulier (trainer, jurylid, ...) onbelast kan worden vergoed voor het uitvoeren van prestaties.

Vraag voor 15 september jouw werkingssubsidies aan!

Dinsdag 13 aug 2019

Gymfed-clubs kunnen subsidie aanvragen van het Jeugdsportfonds dat met de steun van de Vlaamse Overheid werd opgericht. Dit jaar wordt een bedrag van +/- € 100 000 verdeeld. Het is dus zeker de moeite om de mogelijkheden voor jouw club te bekijken!

Aanpassing lesdata Instructeur B Tumbling

Dinsdag 6 aug 2019

Omwille van de zaalbezetting worden enkele data en locatie uit module 2B en 3 van de opleiding Instructeur B Tumbling aangepast.

Trainers app beschikbaar!

Donderdag 1 aug 2019

Graag brengen wij jullie op de hoogte van de lancering van de 'Trainers app' van Gymfed. Met deze web applicatie willen we de trainers en bestuursleden helpen bij de administratie rond de registratie van de aanwezigheden van de sporters en de gepresteerde uren van de trainers.