Zoeken

Nieuwsberichten

Plaats jouw club in de kijker!

Woensdag 22 feb 2017

Vind je jouw club super tof? Denk je dat jouw club iets speciaal te bieden heeft? Beschik je over goede trainers en is de sfeer helemaal top!? Dan is dit jouw moment! Wij bieden jullie namelijk de kans om je club in de spotlights te plaatsen!

Aerobic gymnasten halen verschillende medailles binnen!

Dinsdag 21 feb 2017

Nieuwe cursus Instructeur B

Dinsdag 21 feb 2017

In 2017 organiseren we een nieuwe cursus Instructeur B in de disciplines Tumbling, Trampoline en Toestelturnen Meisjes. Je bent initiator en het kriebelt om de volgende stap te zetten? Twijfel niet en spring samen met je gymnasten naar een hoger niveau!

Ontvang jij reeds je gepersonaliseerde nieuwsbrief?

Maandag 20 feb 2017

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Dat kan!

Sportkamp in de kijker: Freerunning

Maandag 20 feb 2017

Beloftenteams selecteren zich voor het European Youth Tournament in Portugal

Zaterdag 18 feb 2017

Rope Skipping van de bovenste plank. Dat is wat de beloftenskippers op zaterdag 18 februari in Dendermonde brachten. Er stond namelijk niet alleen een Belgische titel op het spel, maar ook een plaatsje op het European Youth Tournament dat doorgaat in Braga eind juli!

Loïc Lenoir scheert hoge toppen in Baku!

Zaterdag 18 feb 2017

Tijdens het weekend van 18 en 19 februari stond de kwalificatie van de World Cup Trampoline in Baku op de planning voor Loïc Lenoir (WIK Oostende). Ondanks een moeilijke voorbereiding en nieuwe, specifieke wedstrijdomstandigheden, hield hij het hoofd koel en bracht zijn reeksen tot een goed einde met een knappe 15de plaats tot gevolg!

Fotowedstrijd Time Out tegen pesten!

Vrijdag 17 feb 2017

Sport is TOP! Iedere week leven ontelbare kinderen en jongeren zich uit met hun favoriete sport. Maar niet altijd. Pesten is een sluipend kwaad. Het richt emotionele schade aan in scholen, op de werkvloer, maar ook op de grasmat en in de sporthal.

Gymnastiek als studierichting? Het kan!

Donderdag 16 feb 2017

Je lievelingssport mogen uitoefenen tijdens de schooluren. Het is voor veel gymnasten een droom. Een droom die nu in vervulling kan gaan! Want het Koninklijk Atheneum Beveren-Waas introduceert vanaf 1 september 2017 de specialisatierichting Gymnastiek!

Tip 2 voor een vlotte werking met Gymstars

Donderdag 16 feb 2017

Gymstars is een volledig methodisch-didactisch programma waarmee elke trainer aan de slag kan om gymnasten op hun eigen niveau te laten schitteren in de turnzaal. Om Gymstars optimaal te kunnen gebruiken, is het belangrijk dat er gewaakt wordt over het aantal gymnasten per trainer en de onderlinge leeftijds- en niveauverschillen.

Gymfed behaalt als eerste sportfederatie het Investors in People-label!

Dinsdag 14 feb 2017

Sportkamp in de kijker: Trampoline

Maandag 13 feb 2017

Videowedstrijd Gymbo&GymbaTV

Vrijdag 10 feb 2017

Heb je al een kijkje genomen op het Youtube kanaal van onze twee groene vriendjes? Gymbo & Gymba hebben nu namelijk hun eigen videokanaal!

Boek Motiverend Coachen in de sport

Vrijdag 10 feb 2017

Kinderen zijn van nature sportief. Ze scheppen er intens plezier in om te bewegen en ook in de sportclub leren ze graag bij. Tegelijk zijn er ook kinderen en jeugdsporters die opgeven en zelfs afhaken als het moeizaam gaat. Sportcoaches doen er goed aan de natuurlijke bron van motivatie bij kinderen aan te wakkeren. Motiverend coachen in de sport is een praktijkboek gebaseerd op de Zelf-Determinatietheorie uit de bestseller Vitamines voor groei.

10-Lessenreeks Freerunning

Vrijdag 10 feb 2017

Je hebt het waarschijnlijk al gezien, jongeren die op de straat verschillende gymnastische sprongen, swings, flips, … gebruiken om verschillende obstakels te overwinnen. Dit is niet zomaar springen en trucs doen, maar het vraagt de nodige techniek en oefening van de beoefenaar.

Geslaagden jurycursus Ritmiek

Woensdag 8 feb 2017

Tijdens het weekend van 4-5 februari vond het examen van de jurycursus Ritmiek plaats. Er werd volledig gewerkt volgens de nieuwe code en volgende juryleden behaalden een brevet

Entreetest Toestelturnen meisjes geboortejaar °2008 en °2009

Dinsdag 7 feb 2017

Op zaterdag 18 maart organiseert de Gymnastiekfederatie de jaarlijkse entreetest Toestelturnen meisjes. De test vormt een eerste stap in het talentopvolgings- en begeleidingssysteem van onze topsportpiramide.

Sanne en Ben Van Overberghe vliegen hun droom achterna!

Dinsdag 7 feb 2017

Foto's wedstrijden en recreatoernooien beschikbaar!

Dinsdag 7 feb 2017

Masterclass voor Instructors Freerunning

Maandag 6 feb 2017

Ben jij een opgeleide instructor freerunning en wil je graag een masterclass volgen? Dit is je kans.

Tweedehands Time of Flight-toestellen te koop

Maandag 6 feb 2017

Exclusief interview met Bo Hollebosch, Yana Vastavel & Lise De Meyst

Maandag 6 feb 2017

Tijdens het weekend van 4 en 5 februari 2017 stond de eerste Provinciale voorronde Acro A-niveau op de agenda. Topsporttrio Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Yana Vastavel & Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastisch) namen deel in de categorie 12-18 jaar.

Delhaize steunt onze gymclubs!

Donderdag 2 feb 2017

Als partner van de Koninklijke Belgische Turnbond, en dus van de Gymnastiekfederatie Vlaanderen, draagt Delhaize de gymsport een warm hart toe.

Gymstars-opleidingen in februari en maart

Woensdag 1 feb 2017

In februari en maart staan er 4 opleidingen rond het Gymstars-programma op de kalender en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Lees verder voor meer info over de onderwerpen en de rechtstreekse links om je in te schrijven.

Turnkring Aalst in de bloemetjes

Woensdag 1 feb 2017

De Koninklijke Turnkring Aalst doet het goed! Sinds december turnen hun gymnasten in een olympische turnzaal in sportcentrum Schotte.