Zoeken

Nieuwsberichten

Cindy Vandenhole zet punt achter turncarrière

Woensdag 28 jun 2017

Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) was jarenlang een vaste waarde binnen de discipline Toestelturnen meisjes. Na haar turncarrière in Gent besluit Cindy haar topsportleven vaarwel te zeggen.

Iedereen turnt - Quinten, Sofie & Hannah

Dinsdag 27 jun 2017

Gymnastiek is meer dan medailles sprokkelen op wedstrijden en goede elementen turnen op de mat. Gymnastiek is je passie delen met je geliefden en familie. Met onze reportagereeks "Iedereen turnt', brengen we om de twee maanden een reportage waaruit blijft dat gymnastiek leeft bij iedereen!

Vacature coach Toestelturnen meisjes

Maandag 26 jun 2017

De ‘Gymnastiekfederatie Vlaanderen’ is op zoek naar een Internationale trainer Toestelturnen Meisjes. Gymfed heeft als doelstelling een teamselectie voor de Olympische Spelen, alsook één of meerdere all roundfinales en één of meerdere toestelfinales te realiseren.

Kristof Schroé zet punt achter turncarrière

Vrijdag 23 jun 2017

Kristof Schroé (’t Spagaatje) stopt met topsport en zal zich verder toeleggen op zijn professionele carrière.

10 dingen die elke (ex)-gymnast herkent

Woensdag 21 jun 2017

Heb jij ook de turnmicrobe te pakken? De jarenlange motivatie en het enthousiasme voor de sport is iets wat nooit zal verdwijnen. Turn je zelf nog, ben je ondertussen trainer of jurylid? Je herkent een (ex)-gymnast onmiddellijk aan deze dingen.

Club in de kijker - Kon. Ieperse Turnkring

Vrijdag 16 jun 2017

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of gewoon omdat de sfeer er helemaal top is. We sluiten het seizoen af met de Kon. Ieperse Turnkring.

Selectie EYOF meisjes bekend

Vrijdag 16 jun 2017

Eind juli staat er een wel héél belangrijke wedstrijd op de planning voor onze juniores Toestelturnen jongens en meisjes. Dan gaat namelijk het European Youth Olympic Festival door. Een zeer begeerde wedstrijd voor beloftevolle jongeren.

FIG organiseert eerste Obstacle Course Cup

Donderdag 15 jun 2017

Freerunning & Parkour is hip en trending! Jongeren experimenteren met salto's en gymnastische sprongen, swings, flips, … om verschillende obstakels te overwinnen.

Multi SkillZ for Gym - Facts & figures

Dinsdag 13 jun 2017

Het eerste seizoen met Multi SkillZ for Gym loopt op zijn einde. Na een evaluatie bij de trainers die de opleiding Multi SkillZ for Gym gevolgd hebben, lijsten we graag enkele fact & figures op.

Vluchtelingen in de sportclub: Vragen en antwoorden

Maandag 12 jun 2017

De kans bestaat niet-Belgen met verschillende verblijfsstatuten (waaronder vluchtelingen) willen deelnemen aan sportactiviteiten of willen aansluiten bij jouw sportclub. Wat zijn hun rechten en waarop moet je letten? Wat mag je als sportclubbestuurder zeker niet uit het oog verliezen? De Vlaamse Sportfederatie stelde een bundel samen!

BRONS voor België in teamfinale FIT-Challenge 2017

Zondag 11 jun 2017

België haalde al heel wat medailles de afgelopen wedstrijden. Zowel de junioren, senioren als jeugd wisten tijdens de kwalificaties een plekje op het podium te veroveren. Ook tijdens de finale hielden ze het hoofd koel en wisten ze goede oefeningen neer te zetten.

FIT-Challenge 2017 - Brons voor België op jeugdcompetitie

Zondag 11 jun 2017

Op dag 2 van de Flanders International Team Challenge staan de jeugdcompetitie en de finales gepland. In de voormiddag neemt de jeugd de competitiehal over. Tijd om te tonen wat ze in hun mars hebben.

FIT-Challenge 2017 - Rune Hermans wint allround, Maellyse Brassart pakt zilver!

Zaterdag 10 jun 2017

In Gent turnden ook onze Belgische seniores op zaterdag 10 juni hun kwalificaties tijdens de Flanders International Team Challenge. De meisjes toonden enkele zeer mooie oefeningen en pakken maar liefst 2 medailles!

Aanpakken van lichamelijk en seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport - het gebruik van het vlaggensysteem

Zaterdag 10 jun 2017

De Vlaamse Atletiekliga organiseert maandag 26 juni 2017 (19.30 tot 22.00 uur) samen met ICES en DYNAMO een infosessie “Sport met Grenzen” waarbij onder meer het vlaggensysteem besproken wordt. Ook Gymfed-clubs kunnen inschrijven!

FIT-Challenge 2017: Brons voor juniores!

Zaterdag 10 jun 2017

In Gent turnden onze Belgische juniores zonet hun kwalificaties tijdens de Flanders International Team Challenge. De punten zijn bekend en België prijkt trots op het podium!

Op een rijtje: Alle tips voor een vlotte werking met Gymstars

Donderdag 8 jun 2017

Het voorbije seizoen gaven we verschillende tips om Gymstars succesvol te gebruiken in je clubwerking. We vatten ze graag nog even samen.

Elise Audiens & Paulien Derden sporters van het jaar

Woensdag 7 jun 2017

Elise Audiens en Paulien Derden springen samen bij de ROM Skippers. In 2016 werden de meisjes samen met hun team wereldkampioen. Een prestatie die niet ongezien voorbij ging.

Nieuwe planning opleidingen Multi SkillZ for Gym online

Dinsdag 6 jun 2017

Vorig seizoen werd Multi SkillZ for Gym gelanceerd, een online webplatform voor trainers met gevarieerde, uitdagende en (inter)actieve oefen- en spelvormen om van elke turnles een unieke beleving te maken! Ondertussen zijn bijna 500 trainers actief bezig met de oefeningen en methode van Multi SkillZ for Gym. Bij de start van volgend seizoen heb je de kans om mee aan boord te springen van Multi SkillZ for Gym tijdens één van de regionale opleidingen.

Groepsaankoop bij Janssen-Fritsen

Donderdag 1 jun 2017

Op zoek naar gymmateriaal voor het nieuwe seizoen? Een aankoop gepland? Dan is het nu hét moment! Gymfed slaat opnieuw de handen in elkaar met Janssen-Fritsen en zo koop jij extra goedkoop nieuw materiaal aan!

Nieuwe maand, nieuwe Multimove-oefeningen

Woensdag 31 mei 2017

Juni staat voor de deur, dus een nieuwe beweegkalender is beschikbaar om élke dag een leuke activiteit te doen. In juni staan ook nog 2 opleidingen tot Multimovebegeleider op de planning, waarna je begin juli de Initiatorcursus Kleutergym kan volgen!

G-Gymmers pakken medailles op Nationale Spelen 2017

Dinsdag 30 mei 2017

Van 24 tot en met 27 mei vond in Lommel de 35ste editie van de Special Olympics Belgium Nationale Spelen plaats. Duizenden atleten, begeleiders, coaches, toeschouwers en vrijwilligers zakten voor 4 dagen vol plezier, emotie en onvergetelijke momenten af naar Limburg.

Acrotoppers schitteren tijdens IAG

Maandag 29 mei 2017

Tijdens het verlengd weekend van Hemelvaart namen de acrogymnasten van de topsportstructuur in Gent deel aan de internationale wedstrijd "IAG" in 's Hertogenbosch (NED).

Rune Hermans, Daan kenis & Anaïs Collin zijn de nieuwe Belgisch kampioenen Toestelturnen & Ritmiek

Maandag 29 mei 2017

Het Belgisch kampioenschap Toestelturnen en Ritmiek sloot tijdens het weekend van 27 en 28 mei het wedstrijdseizoen in Wallonië af.

WAGC 2017 - Eindstand ranking

Zondag 28 mei 2017

Het Nina Derwael turnpak is er!

Woensdag 24 mei 2017

Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt) won op het Europees kampioenschap in Cluj-Napoca de gouden medaille aan de damesbrug. Vandaag stelt ze met veel trots haar zelf ontworpen turnpak aan jullie voor!