Zoeken

Nieuwsberichten

Beweegkalender voor april online

Donderdag 30 mrt 2017

1 april start de paasvakantie en hebben we dus extra veel tijd om samen actief te bewegen! Bovendien hangt de lente duidelijk in de lucht, dus kriebelt het nog meer om te bewegen. Ontdek nu de beweegkalender voor de maand april!

Suggesties voor het Kaderweekend? Shoot!

Donderdag 30 mrt 2017

21 en 22 oktober 2017 ... een datum die jullie best al noteren in de agenda want dan gaat een nieuwe editie van het Kaderweekend door. Dé bijscholing van het jaar voor alle gymnastiekliefhebbers!

Nina Derwael & Senna Deriks naar internationale wedstrijd in Jesolo

Woensdag 29 mrt 2017

Op 1 en 2 april staat in Venetië de Trofeo Citta di Jesolo (ITA) op de agenda. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt) & Senna Deriks (Gymgroep A.S.) nemen er deel aan de internationale competitie naar aanleiding van het EK eind april.

Acro: Vlaams Kampioenschap ABCI

Dinsdag 28 mrt 2017

EAGC acro 2017 - Inschrijving selecties

Maandag 27 mrt 2017

TU TRA - Selecties VK AB-niveau

Maandag 27 mrt 2017

Na de laatste Provinciale Voorronde in het AB-niveau afgelopen weekend te Mol zijn de selecties voor het Vlaams Kampioenschap AB-niveau gekend. Dit Kampioenschap gaat door op 22-23 april te Deinze.

Zilver voor meisjes Toestelturnen in Saint-Etienne

Maandag 27 mrt 2017

Vrijdag 24 maart vertrokken senior Julie Meyers en junioren Julie Vandamme, Margaux Daveloose & Fien Enghels richting Saint-Etienne (FRA) voor de eerste editie van de Sainté Gym Cup.

Tickets Democup 2017 beschikbaar

Zaterdag 25 mrt 2017

Tijdens het weekend van 13 en 14 mei 2017 gaat 'Het Provinciaal en Belgisch Kampioenschap Rope Skipping voor Demoteams' door in Dendermonde.

Vijfde plaats voor Dennis Goossens in finale Ringen!

Vrijdag 24 mrt 2017

Zondag 19 maart reisde Dennis Goossens (Turnkring Kerels Waasmunster) samen met Waalse gymnast Maxime Gentges (GC Malmedy) en coach Koen Van Damme af naar Qatar om deel te nemen aan de FIG World Cup.

Dag van de Sportclubbestuurder: Save the date(s)!

Vrijdag 24 mrt 2017

Op 10 juni (Hasselt), 17 juni (Gent), 7 oktober (Oostende), 21 oktober (Wilrijk) en 18 november (Diegem) vindt de Dag van de Sportclubbestuurder 2017 plaats.

TU TRA DMT - Selecties VK I-niveau // DMT - Selecties VK AB-niveau

Donderdag 23 mrt 2017

Na de laatste Provinciale Voorronde in het AB-niveau DMT en I-niveau DMT TRA TU van afgelopen weekend te Varsenare zijn de selecties voor het Vlaams Kampioenschap ABI-niveau gekend.

Het Kampioenschap DMT ABI-niveau gaat door op 29 april te Hulshout.
Het Kampioenschap TRA TU I-niveau gaat door op 23 april te Deinze.

Voor de selecties TRA TU in het A-, B-niveau is het wachten op de resultaten van de laatste Provinciale Voorronde te Mol.

Europees kampioenschap Toestelturnen: selectie bekend!

Woensdag 22 mrt 2017

Met nog iets minder dan een maand te gaan, heeft de Koninklijke Belgische Turnbond de selectie voor het Europees kampioenschap Toestelturnen in Cluj-Napoca (ROU) bekend gemaakt.

Belgium’s Got Talent, de grootste zoektocht naar talent in Vlaanderen komt terug!

Woensdag 22 mrt 2017

Heb jij een uniek of uitzonderlijk talent waarmee je een publiek kan boeien en entertainen, dan is Belgium's Got Talent op zoek naar jou!

Aerobics-atleten halen Brons op Aque Open Cup

Woensdag 22 mrt 2017

Van 16 tot en met 19 maart namen twee atleten van de Dendermondse club GymMAX vzw deel aan een internationale wedstrijd Aquae Open Cup in Aix-Les-Bains (FRA).

Entreetest Toestelturnen meisjes

Maandag 20 mrt 2017

Op zaterdag 18 maart ging in de Topsporthal te Gent de entreetest voor de meisjes Toestelturnen door. Het werd een drukke maar vooral leuke dag!

Loïc Lenoir springt selectienorm WK Trampoline

Zondag 19 mrt 2017

Zaterdag 18 maart ging de Flower Cup Trampoline door in bloemenstad Aalsmeer (NED). Deze belangrijke internationale wedstrijd mocht opnieuw meer dan 300 springers ontvangen in 6 categorieën.... Tegenstand verzekerd voor onze Belgische gymnasten.

Belgische titels Rope Skipping teams verdeeld

Zondag 19 mrt 2017

In Boutersem werden zaterdag 18 maart de Belgische titels in de discipline Rope Skipping teams verdeeld. Daarnaast wisten er zich ook 12 teams te selecteren voor het Europees kampioenschap in Portugal (25/7 - 31/7).

8ste plaats voor Belgische delegatie Toestelturnen jongens in Stuttgart

Vrijdag 17 mrt 2017

Vrijdag 17 maart kwamen onze gymnasten Toestelturnen jongens in actie tijdens de Team Challenge in Stuttgart (GER). Naar aanleiding van het aanstaande EK dat in april doorgaat, een goede voorbereiding voor hen.

Tip 3 voor een vlotte werking met Gymstars

Donderdag 16 mrt 2017

Gymstars is een volledig methodisch-didactisch programma waarmee elke trainer aan de slag kan om gymnasten op hun eigen niveau te laten schitteren in de turnzaal. Om het Gymstars-programma te kunnen uitvoeren is basismateriaal voor gymnastiek noodzakelijk. Meer materiaal biedt meer mogelijkheden, maar met (het grootste deel van) het basismateriaal kom je al een heel eind.

Al meer dan 500 trainers hebben toegang tot Multi SkillZ for Gym

Woensdag 15 mrt 2017

Bij de start van dit seizoen werd Multi SkillZ for Gym gelanceerd, een gebruiksvriendelijk online webplatform met video's van gevarieerde, uitdagende en creatieve oefen- en spelvormen om van élke les een unieke gymbeleving te maken! Ondertussen hebben meer dan 500 trainers toegang verkregen tot deze tool door regionaal een praktische en interactieve opleiding te volgen.

Selectieprocedure EYOF Toestelturnen meisjes en jongens online

Dinsdag 14 mrt 2017

Beleef de Flanders International Team Challenge achter de schermen

Dinsdag 14 mrt 2017

Op 10 en 11 juni 2017 staat de 2de editie van de internationale teamcompetitie Toestelturnen meisjes (FIT-Challenge) in de Gentse Topsporthal op het programma en jij kan erbij zijn!

TU TRA DMT - Selecties VK C-niveau

Dinsdag 14 mrt 2017

Na de laatste Provinciale Voorronde in het C-niveau afgelopen weekend te Niel zijn de selecties voor het Vlaams Kampioenschap C-niveau gekend. Dit Kampioenschap gaat door op 6 mei te Schelle.

Voor de selecties in het A-, B- en I-niveau is het wachten op de resultaten van de laatste Provinciale Voorrondes te Varsenare en Mol.

Brantano-kortingsbonnen opnieuw bij Gymtalk!

Maandag 13 mrt 2017

De lente is in het land. Tijd dus om die schoenenkast uit te breiden en een nieuw paar aan te schaffen.

Nina Derwael, Senna Deriks, Julie Meyers en Jimmy Verbaeys schitteren in Valenciennes

Maandag 13 mrt 2017

Naar aanleiding van het aankomende Europees kampioenschap namen Nina Derwael, Senna Deriks, Julie Meyers en Jimmy Verbaeys tijdens het weekend van 11 en 12 maart deel aan de Top 12 in Valenciennes (FRA). Na een spannende wedstrijd mochten maar liefst 3 van onze gymnasten plaatsnemen op het podium.