Zoeken

Nieuwsberichten

Niet te missen op onze Startvergaderingen!

Vrijdag 18 aug 2017

Graag nodigen wij jullie uit op de Startvergaderingen die we vanaf 24 augustus organiseren in de 10 regio's.
We loodsen jullie in een interactieve sessie doorheen de belangrijkste nieuwigheden en projecten voor de clubs.

Programma Kaderdag Dans en Kaderweekend gekend!

Vrijdag 18 aug 2017

Ze komen er weer aan... dé opleidingsmomenten voor ALLE trainers in onze clubs... Het programma wordt nu gelanceerd en ziet er super uit! Nog meer sessies, nog interessantere topics, nog meer inspirerende lesgevers. Kortom, jij moet er ook bij zijn!

Waar vind ik het rijksregisternummer en BIS-nummer?

Donderdag 17 aug 2017

De Vlaamse Overheid verplicht sportfederaties in het nieuwe decreet om de rijksregisternummers van al haar leden op te vragen. Als federatie worden wij op die manier verplicht om de clubs de rijksregisternummers van al hun leden te laten doorgeven.

Groepsaankoop bij Janssen-Fritsen

Donderdag 17 aug 2017

Op zoek naar gymmateriaal voor het nieuwe seizoen? Een aankoop gepland? Dan is het nu hét moment! Gymfed slaat opnieuw de handen in elkaar met Janssen-Fritsen en zo koop jij extra goedkoop nieuw materiaal aan!

Karrevracht medailles op HCA City Games

Woensdag 16 aug 2017

De trampolinegymnasten van Sportac Deinze, Gymna Landegem, Omnigym Jong Edegem, STB Gymnastics en Gymflex Mechelen die deelnamen aan de Hans Christian Andersen City Games zijn terug thuis. En ze brachten een karrevracht aan medailles mee.

Opleidingen Aspirant-Initiator september

Woensdag 16 aug 2017

Ben je hulptrainer van een groep kleuters en/of recreanten? Word je minimum 15 jaar in 2017? Dan is de twee-daagse opleiding Aspirant-Initiator écht iets voor jou! In september staan weer nieuwe opleidingen Aspirant-Initiator op het programma en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

Programma's RECREA online!

Dinsdag 15 aug 2017

Gymstars-opleidingen najaar 2017

Maandag 14 aug 2017

In september, oktober en november staan er 5 opleidingen rond het Gymstars-programma op de kalender en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar! Lees verder voor meer info over de onderwerpen en de rechtstreekse links om je in te schrijven.

476 inschrijvingen voor WK Trampoline, DMT en Tumbling

Vrijdag 11 aug 2017

Workshop Kleutergym 'Hoe een les kleutergym opbouwen?' • 03/09/2017 • Koersel

Vrijdag 11 aug 2017

Lesgeven aan kleuters vereist een specifieke aanpak. Kleuters zijn nog in hun volle ontwikkeling. Toch ontwikkelt niet elk kind zich op hetzelfde tempo en komt de kalendertijd niet altijd overeen met de ontwikkelingsleeftijd. Afhankelijk van de stimulans die de kleuter krijgt tijdens onze gymlessen, kan deze kleuter op bepaalde vlakken verder staan dan andere kinderen.

Ben jij (beginnend) lesgever in kleutergym? Dan is deze workshop misschien iets voor jou!

Aanvragen subsidies G-Gym kan tot 15 september!

Vrijdag 11 aug 2017

Clubs die G-Gym aanbieden kunnen via het Jeugdsportfonds van Gymfed een subsidie van 150 euro aanvragen.

Siemon Volkaert versterkt trainersteam Toestelturnen jongens!

Maandag 7 aug 2017

Nog enkele plaatsen beschikbaar voor de Instructeur B trainerscursussen

Donderdag 3 aug 2017

In oktober 2017 starten opnieuw enkele trainerscursussen. Dit seizoen gaan de Instructeur B TTm, Tumbling, Trampoline en Recreatieve gymnastiek door.

Planning opleidingen Multi SkillZ for Gym

Dinsdag 1 aug 2017

Wil je graag extra creativiteit in de turnzaal? Wil je nieuwe ideeën opdoen om je gymnasten samen spelend te laten leren? Wil je turnlessen waar de energie van af spat?

Dan kan Multi SkillZ for Gym voor jezelf als trainer én je gymnasten een grote meerwaarde betekenen!

Samen actief in de zomervakantie!

Dinsdag 1 aug 2017

Er is zoveel te doen en de zomer is superleuk. Tijd zat om te spelen, bewegen en plezier te maken! Inspiratie vind je op de Multimove beweegkalender.

BRONS voor Mattis Bouchet in rekfinale EYOF!

Zaterdag 29 jul 2017

In Gyor (HUN) gaan vandaag, zaterdag 29 juli, de overige toestelfinales door op het European Youth Olympic Festival. Gisteren kaapte Ward Claeys de bronzen medaille weg aan het paard met bogen, vandaag is het de beurt aan Mattis Bouchet om te tonen wat hij waard is!

Opnieuw 8 medailles voor onze skippers in Portugal!

Vrijdag 28 jul 2017

Na de mooie resultaten van onze skippers in de teamcompetities, was het vandaag, vrijdag 28 juli, de beurt aan de individuele wedstrijdskippers. Zowel onze beloften (12-14 jaar) als onze 15+ jarigen kwamen vandaag in actie in Braga, Portugal.

BRONS voor Ward Claeys op Toestelfinale EYOF

Vrijdag 28 jul 2017

In Gyor (HUN) gaan vandaag de toestelfinales door op het European Youth Olympic Festival. We zien Ward Claeys (Vaste Vuist Lauwe) in actie op paard meg bogen.

Belgische skippers scoren in Portugal

Donderdag 27 jul 2017

Van 26 tot 28 juli zijn alle ogen van de Rope Skippingfans gericht op Portugal. In Braga staat het European Youth Tournament (EYT) voor onze beloften (12-14 jaar) en het Europees Kampioenschap (EK) op het programma. In beide competities komen onze skippers zowel individueel (masters) als in team in actie. De beloften sprongen gisteren reeds de pannen van het dak in Braga en stonden trots op het podium!

EYOF 2017: Margaux & Julie knallen op Allroundfinale

Donderdag 27 jul 2017

Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare) en Julie Vandamme (Turnclub Varsenare) wisten zich op woensdag 26 juli te selecteren voor de allroundfinale op het European Youth Olympic Festival in Gyor (HUN).

EYOF 2017: Knappe Allroundfinale van Mattis & Justin

Donderdag 27 jul 2017

Justin Pesesse (FfG) en Mattis Bouchet (Vaste Vuist Lauwe) wisten zich op dinsdag 25 juli te selecteren voor de allroundfinale op het European Youth Olympic Festival in Gyor (HUN).

België domineert op het European Youth Tournament Rope Skipping

Donderdag 27 jul 2017

De tribunes in Braga (POR) liepen op 26 juli goed vol! Op het programma voor onze skippers: het European Youth Tournament (EYT) en het European Open Tournament Teams (EOT).

2 allroundfinales voor meisjes Toestelturnen op EYOF

Woensdag 26 jul 2017

Maandag maakten de meisjes voor het eerste kennis met de arena en de toestellen. Vandaag is het moment waarop ze alles uit de kast mogen halen tijdens de kwalificaties op het European Youth Olympic Festival. De meisjes zijn er 100% klaar voor!

Vraag voor 15 september jouw werkingssubsidies aan!

Woensdag 26 jul 2017

Belangrijk bericht voor de Q4Gym-coördinatoren, secretarissen & voorzitters van de Gymfed-clubs!

Gymfed-clubs kunnen aanspraak maken op subsidie van het Jeugdsportfonds van Gymfed dat met de steun van de Vlaamse Overheid werd opgericht.
Dit jaar wordt een bedrag van +/- € 100 000 verdeeld. Het is dus zeker de moeite om de mogelijkheden voor jouw club te bekijken!

Tachina Peeters 4e op finale World Games!

Dinsdag 25 jul 2017

Tachina Peeters (Gymplus) zet persoonlijk record op de World Games in Wroclaw!