Zoeken

Nieuwsberichten

OS 2024 I Meet Luka Van den Keybus

Vrijdag 12 juli 2024

In 2014 behaalde hij zilver aan het Rek op de Jeugd Olympische Spelen. 10 jaar later maakt hij zich klaar voor de échte Olympische Spelen. De kapitein van het herenteam, Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) is klaar om de Olympische droom werkelijkheid te maken.

Nog op zoek naar een vakantiejob in 2024?

Donderdag 11 juli 2024

Op het einde van de zomervakantie worden de turntoestellen van Gymfed volledig op orde gezet en plannen we daarom het nodige onderhoud in. Hiervoor zijn we nog op zoek naar helpende handen. Ben jij 16 jaar of ouder en nog op zoek naar een vakantiejob? Dan is dit jouw kans!

OS2024 I Meet Clen Cuyle

Woensdag 10 juli 2024

Glen Cuyle (Gym Izegem) weet zich als specialist aan de Ringen als derde gymnast bij de heren te kwalificeren voor zijn allereerste Olympische Spelen. Zijn sterkte? De technische details en uitvoering geven Glen een voorsprong op andere gymnasten.

Mis niets van het EK Rope Skipping 2024

Maandag 8 juli 2024

Van 14 tot 20 juli staat in Eger, Hongarije, het Europees kampioenschap Rope Skipping op het programma. Op het programma staan de individuele allround wedstrijden en event finales, de team allround wedstrijden en event finales, de show competitie en het Double Dutch Contest.

Derwael in actie met Olympische oefening

Maandag 8 juli 2024

Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) kwamen zaterdag 6 juli in actie tijdens de French Olympic Trials. Voor Nina Derwael het moment om haar nieuwe oefening aan de Damesbrug voor het eerst in competitie te brengen.

Glen Cuyle vervolledigt OS-delegatie

Zaterdag 6 juli 2024

Glen Cuyle, Gym Izegem, wordt de derde Belgische man op de Olympische Spelen in Parijs. Hij haalde de selectie na twee officiële testen in Gent en vervolledigt hiermee Team BELGYM dat eind juli richting Parijs trekt.

5 Olympiërs in actie in Gent

Vrijdag 5 juli 2024

Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Noah Kuavita (Silok Deurne), Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en Glen Cuyle aan het werk zien voor ze richting Parijs vertrekken voor de Olympische Spelen? Dat kan op zaterdag 13 in de Topgymnastiekhal in Gent.


Q&A | Glen's Road to Paris

Donderdag 4 juli 2024

Het is officieel: Glen Cuyle (Gym Izegem) werd voorgedragen aan het BOIC als derde mannelijke atleet die de Belgische gymnasten zal vervoegen op de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. Maar, wie is Glen? En hoe kon hij dat derde ticket bemachtigen?

What's to come - juli 2024

Maandag 1 juli 2024

Wat er in juli allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

Zilver voor Louise Van Regenmortel op World Cup Tumbling

Maandag 1 juli 2024

Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) pakt zilver op de World Cup Tumbling in Coimbra, Portugal. Fran Renders (Gymplus) wordt 8ste in de finale.

Planning juryopleidingen 2024-2025 beschikbaar

Maandag 1 juli 2024

Wil jij jurylid worden of heb je nood aan een opfrissing? De planning voor 2024-2025 is gekend! We hebben dit seizoen opnieuw gezocht naar de ideale combinatie tussen online en offline, afgestemd op de doelgroep en de soort opleiding.

Nieuwe vrijwilligers voor het ingeven van de ongevallendossiers?

Donderdag 27 juni 2024

Hoe herken je een UiTPAS met kansentarief?

Donderdag 27 juni 2024

Als sportclub heb je een belangrijke maatschappelijke rol, o.a. sport toegankelijk maken voor iedereen. Door het voorzien van een sociaal tarief toon je als club dat iedereen welkom is. Hoe herken je een kansentarief? Je leest het hieronder 

Olympiërs in actie in Gent

Woensdag 26 juni 2024

Noah Kuavita (Silok Deurne), Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en de andere Belgische heren Toestelturnen aan het werk zien voor ze richting Parijs vertrekken voor de Olympische Spelen? Dat kan op zaterdag 29 juni in de Topsporthal in Gent!

Clubprestatie in de kijker - Juni 2024

Dinsdag 25 juni 2024

Elke prestatie, groot of klein, verdient een applaus! We sluiten het wedstrijdseizoen graag af met deze clubprestaties in de kijker te zetten. Proficiat aan alle sporters!

Nieuwe Gymfed-structuur

Dinsdag 25 juni 2024

Zoveel mogelijk mensen in elke fase van het leven aan gymnastiek laten doen, check! Hoe we dat doen? Met een nieuwe Gymfed-structuur met gemotiveerde medewerkers die maximaal op elkaar zijn ingespeeld en zich ten volle inzetten voor onze sport en clubs! 

Club in de kijker: ROM Skippers Mechelen

Donderdag 20 juni 2024

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan ROM Skippers Mechelen!

Vrijwilligers gezocht - Afbraak podium Olympische Spelen

Donderdag 20 juni 2024

In aanloop naar de Olympische Spelen wordt speciaal voor de gymnasten een podium gebouwd om zich optimaal voor te bereiden. Help jij ons een handje bij de afbraak hiervan?

Met jouw club op het Olympic Festival?

Zondag 16 juni 2024

Met jouw club deze zomer schitteren op het strand van Middelkerke? Het kan tijdens het Olympic Festival waar we samen met onze Gymfed-clubs een unieke olympische beleving op het strand creëren en supporteren voor onze gymnasten in Parijs!

3de plaats voor juniores op 4 Moteurs pour l'Europe

Woensdag 12 juni 2024

Op zaterdag 15 juni reizen vijf topsport gymnasten Toestelturnen meisjes af naar Mortara, Italië, om er deel te nemen aan 'Les 4 Moteurs pour l'Europe'. De meisjes behalen een derde plaats.

Terugbetalingen via het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds

Maandag 10 juni 2024

Ben jij aangesloten bij het Vlaams & Neutraal ziekenfonds? Dan hebben we goed nieuws. Bij onze federatiepartner geniet je van interessante terugbetalingen op je inschrijvingsgeld bij je sportclub, inschrijvingsgeld voor een sportkamp en op je sportmedische keuring.

MOVE! op ASFALT: Het grootste street sports en urban culture festival van Vlaanderen

Vrijdag 7 juni 2024

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september 2024 vindt het grootste street sports en urban culture festival van Vlaanderen, ASFALT, plaats in Gent. Ons eigen Freerunningevenement MOVE! wordt geïntegreerd in het grotere festival.

Q&A - Road to Paris 2024

Vrijdag 7 juni 2024

Binnen exact 50 dagen is het eindelijk zover: de Olympische Spelen in Parijs. Bij de heren zijn Luka Van den Keybus en Noah Kuavita al verzekerd van hun ticket, maar er is nog dat derde ticket. Wie zal dat grijpen, en hoe staan Luka en Noah ervoor momenteel? 

Activiteitenkalender 2024-2025 online

Vrijdag 7 juni 2024

Ook zo genoten van het afgelopen sportseizoen? Wat was het fijn om al onze leden aan het werk te zien, gymtastisch! En we hebben goed nieuws: we gaan er gewoon mee door en stellen jullie graag de activiteitenkalender van seizoen 2024-2025 voor.

Acro-teams triomferen met dubbel goud op World Cup Rzeszow

Zondag 2 juni 2024

Van 31 mei tot 2 juni gaat de World Cup Acro in Rzeszow, Polen, door. De twee deelnemende topsportformaties zijn beiden goed voor goud. In de juniorencompetitie haalt meisjes drie brons.