Zoeken

Nieuwsberichten

Uitrol actieplan gezond en ethisch sporten

Dinsdag 24 mei 2022

Onze sporters op een ethisch verantwoorde en gezonde wijze hun favoriete sport levenslang laten beoefenen, een engagement waar we als Gymfed onze leiderschapsrol in opnemen. Concrete taken en acties gebundeld in een actieplan en een traject herstel & integratie vormen een volgende stap binnen de cultuurverandering in onze sport.

Zo kunnen jouw wedstrijdsporters hun volle potentieel bereiken

Maandag 23 mei 2022

Het wedstrijdseizoen loopt ten einde... Misschien hebben jouw sporters nog een laatste wedstrijd voor de boeg waar ze nog een keertje willen knallen? Of misschien zijn alle wedstrijden achter de rug, ben je het seizoen positief aan het afsluiten en kijk je stiekem al vooruit naar volgend seizoen? Wat de situatie ook is, training geven aan wedstrijdsporters is een hele uitdaging en elke wedstrijdtrainer gaat deze uitdaging aan op zijn eigen manier. Wij geven graag enkele tips mee die je kunnen helpen in jouw aanpak.

Dit weekend Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek & Rope Skipping in Gent

Maandag 23 mei 2022

Dit weekend is het eindelijk zover! Dan nemen spporters in de disciplines Acro, Ritmiek, Toestelturnen jongens & meisjes, Tumbling, Trampoline en Rope Skipping in het A- en B-niveau het tegen elkaar op om dé ultieme titel! Kom samen met ons supporteren voor jouw favoriete sporter!

DEMO - Selectie voor de Best Show Teams Finale 2022 bekend

Maandag 23 mei 2022

Op zaterdag 21 mei vond in Dendermonde de vijfde én dus laatste demowedstrijd, de Ros Beiaard Cup plaats. Hoog tijd dus om de selectie ifv. de BSTF bekend te maken.

Clubmeetings in verschillende disciplines, ben jij er ook bij?

Vrijdag 20 mei 2022

De overlegplatformen in de verschillende disciplines nemen graag de tijd om terug te blikken én vooruit te kijken, samen met de clubs. Daarvoor worden in de maand juni clubmeetings georganiseerd (vroegere ATV) in verschillende disciplines

Bouw jij mee aan onze inspiratietool Coach@home?

Donderdag 19 mei 2022

Eén van onze 8500 Gymfed-trainers? Check! Samen bouwen aan de optimale begeleiding van jouw sporters? Dubbel check! Laat ons weten hoe we jou als trainer maximaal kunnen ondersteunen en bouw mee aan de optimalisatie van onze inspiratietool Coach@home.

We danken regiocoördinator Isabelle voor de samenwerking!

Dinsdag 17 mei 2022

Gymfed zet sinds een aantal jaren in op het uitbouwen van een regionale werking binnen de 10 gekozen regio’s.

Hoe bouw je als clubbestuur aan een opgeleid trainersteam?

Maandag 16 mei 2022

Trainers bepalen in grote mate het succes van de sportclub. De complexe sporttechnische vereisten van onze sport en de huidige sociale en maatschappelijke context leggen een hoge druk op onze (jonge) lesgevers. Een goed opgeleid trainersteam is dan ook belangrijk om tegemoet te komen aan de eisen en verwachtingen van ouders en sporters. 

2 x Goud en zilver voor Team BELGYM op World Cup Acro

Maandag 16 mei 2022

Van 13-15 mei kwamen onze drie seniores formaties Acro in actie op de World Cup in Portugal. Een laatste belangrijke internationale stap richting de World Games in Birmingham deze zomer. Onze teams brachten tweemaal goud en eenmaal zilver mee naar huis.

Ledenbeheer wordt Gymfed Clubapp

Donderdag 12 mei 2022

Op maandag 30 mei 2022 om 19 uur stellen we jullie met trots onze nieuwe Gymfed Clubapplicatie voor, de opvolger van het vertrouwde Ledenbeheer. Tijdens een korte tutorial van 15 minuten gaan we in vogelvlucht doorheen de applicatie.

Zo laat je jouw recreatieve sporters schitteren

Donderdag 12 mei 2022

Op recreatieve trainingen is élke sporter welkom. Natuurlijk wil jij als trainer iedereen een fantastisch leuke en leerrijke training geven. En dat is een hele uitdaging! Elke trainer heeft zijn eigen stijl om dit te doen. Wij zetten graag enkele tips op een rijtje die je kunnen helpen in jouw aanpak om iedere sporter te laten schitteren.

Deze gymnasten Toestelturnen meisjes behaalden hun selectie voor het Groot BK

Donderdag 12 mei 2022

Het Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek & Rope Skipping sluit het Belgische competitieseizoen af. De beste A- en B-gymnasten Toestelturnen meisjes strijden er om de Belgische titels.

Club in de kijker - KTDV Populaire Halle vzw

Woensdag 11 mei 2022

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In mei zetten we KTDV Populaire Halle vzw in de kijker.

Deze gymnasten Acro behaalden hun selectie voor het Groot BK

Dinsdag 10 mei 2022

Het Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek & Rope Skipping sluit het Belgische competitieseizoen af. De beste A- en B-gymnasten Acro strijden er om de Belgische titels.

Foto: Evelyn Defoort

ROPE SKIPPING - Selectie voor Best Show Teams Finale 2022 bekend

Dinsdag 10 mei 2022

Op zondag 8 mei vond in sporthal De Klodde de Democup plaats. Hoog tijd dus om de selectie voor de Best Show Teams Finale bekend te maken.

Deze gymnasten Toestelturnen jongens behaalden hun selectie voor het Groot BK

Dinsdag 10 mei 2022

Het Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek & Rope Skipping sluit het Belgische competitieseizoen af. De beste A- en B-gymnasten Toestelturnen jongens strijden er om de Belgische titels.

Q&A - De eerste stap naar Topsport Toestelturnen meisjes

Vrijdag 6 mei 2022

De jaarlijkse entreetesten voor de meisjes in de discipline Toestelturnen komen eraan! Ook benieuwd wat dit exact inhoudt? Je leest er alles over in deze Q&A met Barbara Vandorpe, coördinator regiowerking Toestelturnen meisjes.

Team BELGYM Acro en Tumbling richting World Games in Birmingham

Vrijdag 6 mei 2022

Ze zijn met 11, 10 Vlaamse gymnasten en 1 Waalse traceur die deze zomer in actie komen tijdens de World Games in Birmingham. 9 acrogymnasten, 1 tumbling gymnast en 1 traceur trekken begin juli richting USA en zetten alles op alles tijdens de grootste internationale competitie in hun disciplines.

Margaux Daveloose zet punt achter topsportcarrière

Donderdag 5 mei 2022

Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare) was jarenlang een vaste waarde binnen de discipline Toestelturnen meisjes. Na tal van mooie prestaties besluit Margaux de turnzaal vaarwel te zeggen. We blikken graag terug op haar turncarrière.

Verenigingswerk is afgeklopt! Nu artikel 17!

Woensdag 4 mei 2022

Het is eindelijk zover. De regeling rond het 'Verenigingswerk' is helemaal rond en heet voortaan 'Artikel 17'. 
We verduidelijken een en ander...

Scanbie - gemeente Kalmthout

Kalmthout krijgt nieuwe turnhal in 2023

Dinsdag 3 mei 2022

GymKa en Crescendo Turnsport Kalmthout slaan de handen in elkaar en bouwen grootse gymhal te Kalmthout. Naast een uitgebreide turnzaal, uitgerust met toestellen van Janssen-Fritsen, biedt het gebouw tal van extra's zoals slaapplaatsen, vergaderzalen,... Kortom, de ideale plek voor stages, zomerkampen en opleidingen! 

Deze Vlaamse gymnasten Tumbling & Trampoline behaalden hun selectie voor het Groot BK

Dinsdag 3 mei 2022

Het Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek & Rope Skipping sluit het Belgische competitieseizoen af. De beste A- en B-gymnasten Tumbling & Trampoline strijden er om de Belgische titels.

10% korting op magnesium voor je club

Maandag 2 mei 2022

Het wedstrijdseizoen draait op volle toeren, en het magnesium vloeit ook rijkelijk. Ook op zoek naar magnesium voor jouw club?

Zo maak je sterke trainingen voor kleuters

Maandag 2 mei 2022

Wil jij jouw kleuters super leuke en leerrijke trainingen geven? Natuurlijk, daar twijfelen we niet aan! Elke trainer heeft zijn eigen stijl om dit te doen, en wij zetten graag enkele handvaten op een rijtje die je kunnen helpen in jouw aanpak.

Vier Toestelfinales voor juniores Toestelturnen jongens op Teamcup Berlijn

Maandag 2 mei 2022

Op 29 en 30 april kwamen de juniores jongens Toestelturnen in actie op de Teamcup in Berlijn. De jongens turnde een goede wedstrijd waarbij er vier Toestelfinales en een zilveren medaille behaald werd!