Zoeken

Nieuwsberichten

What's to come - Oktober 2023

Zondag 1 okt 2023

Wat er in oktober allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

Luka Van den Keybus - Foto Christian Degroote

2 plaatsen Olympische Spelen Parijs

Zondag 1 okt 2023

Op het WK Turnen werden op 1 oktober de laatste subdivisies in de herencompetitie afgewerkt.

Foto: Christian Degroote

Mis niets van het WK Turnen in Antwerpen!

Zaterdag 30 sep 2023

Zaterdag 30 september start - eindelijk - het WK Turnen in Antwerpen! De jongens en meisjes van het Baloise Team BELGYM hebben hier maanden lang naar uitgekeken. 

De kracht van een trainersopleiding

Zaterdag 23 sep 2023

Jij bent ongetwijfeld een toegewijde trainer die met hart en ziel voor zijn groep staat. Je begrijpt als geen ander dat het geen eenvoudige taak is om elke keer de meest optimale training te verzorgen voor al je sporters. Dit vereist aanzienlijke kennis, uitgebreide vaardigheden en de juiste mentaliteit. Een trainersopleiding vormt de eerste stap om deze vaardigheden onder de knie te krijgen.

Baloise Team BELGYM WK Turnen

Vrijdag 22 sep 2023

Nog één week en het is zover... nog één week tot het WK Turnen in het Antwerps Sportpaleis! 's Werelds beste gymnasten nemen het tegen elkaar op in de strijd om de wereldtitels. Zowel bij de heren als de dames komt het Baloise Team BELGYM in actie tijdens de kwalificaties in teamverband. Het doel? Het halen van een Olympisch teamticket richting Parijs 2024.

Enkele tools voor kwaliteitsvolle trainingen

Woensdag 20 sep 2023

We willen jullie graag informeren over onze Gymfed-tools, die speciaal ontworpen zijn om je trainingen te verbeteren. Hier zijn de vijf meest handige tools voor onze trainers en clubs. Wacht niet langer en verken ze direct! 

Q&A - Gymfed Academy Days

Vrijdag 15 sep 2023

Wat zijn de Gymfed Academy Days? Waarom worden deze georganiseerd?... Heb jij hier ook zoveel vragen over? Els en Inge proberen alvast met deze Q&A antwoorden te geven op jullie vragen!

Club in de kijker - turnclub ART GYM

Woensdag 13 sep 2023

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan ART GYM!

Gymfed Academy Days voor (nieuwe) recreatieve gymtrainers

Dinsdag 12 sep 2023

Het najaar van 2023 staat voor de deur en dat willen we in teken zetten van (nieuwe) recreatieve gymnastiektrainers. Dit jaar zal er geen traditioneel Kaderweekend plaatsvinden, maar maak je klaar voor een nieuw en op maat gemaakt programma dat speciaal is ontworpen om onze trainers te ondersteunen en te inspireren. 

Roadshow WK Turnen trekt honderden bezoekers naar Antwerpen

Maandag 11 sep 2023

Op zaterdag 9 september vond in Antwerpen de Roadshow en wereldrecord airtrack plaats. Honderden enthousiaste gymfans zakten af naar het MAS en beleefden en gymtastische dag! 

Nina Derwael en Lisa Vaelen missen WK Turnen

Zaterdag 9 sep 2023

Van 30 september tot 8 oktober staat het WK Turnen in Antwerpen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) dienen omwille van medische redenen deze competitie aan zich voorbij te laten gaan. Het Baloise team BELGYM heren en dames wordt bekend gemaakt op de persconferentie op vrijdag 22 september.

Q&A - Nieuwe topsportcoach Acro Philippe

Vrijdag 8 sep 2023

Philippe Van Vynckt, de nieuwe topsportcoach acro, was zelf een voormalig acrogymnast. Hij behaalde zowel op het WK in 2002 als op de World Cup Final in 2003 een zilveren medaille. Met een ervaring van 15 jaar als coach, deelt hij zijn expertise en toewijding voor de sport met de volgende generatie gymnasten.

5 weetjes over Gymtopia

Woensdag 6 sep 2023

Tijdens de fase Basisvorming in het Gymfed-sportmodel worden de grootmotorische vaardigheden verder ontwikkeld en de basisbewegingen van gymnastiek aangeleerd in een uitdagende omgeving.

6 tips voor een vlotte start met jouw kleuters

Woensdag 6 sep 2023

De eerste les kleuterturnen. Een grote stap voor de allerkleinsten. Voor de ene kleuter al wat spannender dan de andere. Als lesgever heb je een cruciale rol om deze eerste kennismaking vlot te laten verlopen. Hoe pak jij het aan? Met deze tips lukt het je gegarandeerd om vlot van start te gaan in dit nieuwe turnseizoen. Ready, set, GO!

Vraag voor 30 september jouw subsidies Jeugdsport aan!

Maandag 4 sep 2023

Gymfed-clubs kunnen subsidie aanvragen van het Jeugdsportfonds dat met de steun van de Vlaamse Overheid werd opgericht. Dit jaar wordt opnieuw een bedrag van +/- € 125 000 verdeeld. De communicatie werd op 7 of 8 september per mail aan de clubs (Q4Gym-coördinator of secretaris) bezorgd!

Junioren meisjes paar Silke Macharis en Maysae Bouhouch pakt goud in Budapest

Maandag 4 sep 2023

Van 1 tot 3 september ging in Boedapest (HUN) de 6de International Acro Cup door. Junioren meisjes paar Silke Macharis (Art Gym) en Maysae Bouhouch (KT Aalst) kwamen er in actie en pakten de gouden medaille! 

Welke Gymfed-club kies jij?

Zaterdag 2 sep 2023

Actief bezig zijn zorgt niet alleen voor een betere conditie en betere levensstijl, maar ook voor heel veel plezier. Ben je getriggerd om te gaan turnen, dansen, freerunnen of rope skippen? Dan kan je terecht bij één van de Gymfed-clubs in jouw buurt. 

Lisa Vaelen (BEL) in actie op het EK Toestelturnen 2023 in Antalya, Turkije - Foto T. Schreyer

5 redenen om met jouw school naar het WK Turnen te komen kijken

Vrijdag 1 sep 2023

De beste gymnasten ter wereld live aan het werk zien? Dat doe je op het WK Turnen in Antwerpen. Supportert jouw school de meisjes van Baloise Team BELGYM richting de finales? Ontdek 5 redenen om op maandag 2 oktober met jouw school naar het WK Turnen te komen kijken. 

Bekijk de wereld van onze diverse gymnastiekdisciplines

Woensdag 30 aug 2023

Of je nu droomt van krachtige prestaties aan de ringen, dansen op muziek, sensationeel trampolinespringen, adembenemende tumblingreeksen, of het overwinnen van stedelijke obstakels met freerunning, onze clubs bieden een rijke variëteit aan gymnastiekdisciplines om uit te kiezen. 

Nomineer jouw jurylid voor Official Personality van het jaar

Dinsdag 29 aug 2023

Ken jij een jurylid die je graag eens extra in de bloemetjes wilt zetten? Dat kan tijdens de Week van de Official van 7 tot 15 oktober.

EK TRA-DMT-TU 2024: alle selectieprocedures gekend

Dinsdag 29 aug 2023

Het Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline voor juniores en seniores gaat door van 3 tot 7 april in Guimaraes (POR).

7 overtuigende redenen om jouw kind te laten turnen

Dinsdag 29 aug 2023

Het is algemeen bekend dat sporten van onschatbare waarde is voor de ontwikkeling van je kind. Maar waarom zou je specifiek voor turnen kiezen? Turnen legt de hoeksteen voor een leven vol sportiviteit en beweging voor jouw kind. Vanaf een jonge leeftijd kunnen ze zich in deze discipline storten en zo de basis leggen voor een actief en gezond leven.

Foto: Henk Rogiers

Activiteitenkalender 2023-2024

Maandag 28 aug 2023

Augustus loopt op zijn einde, iedereen maakt zich klaar voor het nieuwe seizoen!

Startvergadering: herbekijk de uitzending!

Vrijdag 25 aug 2023

De online Startvergaderingen op 23 en 24 augustus brachten maar liefst 380 bestuurders digitaal samen bij de aanvang van het nieuwe sportjaar.

Alessia in actie op het WK Ritmiek in Valencia, Spanje - Foto T. Schreyer

WK Ritmiek Valencia - Kwalificaties dag 2

Donderdag 24 aug 2023

Van 23 tot en met 27 augustus ging het Wereldkampioenschap Ritmiek door in Valencia, Spanje. Alessia Verstappen (Happy Gym vzw) nam het voor België op tegen 89 gymnasten uit 60 verschillende landen. Met een totaalscore van 75.500 eindigt Alessia op de 70ste plaats in het klassement.