Zoeken

Nieuwsberichten

Zaterdag 27 feb 2021

Dinsdag 23 februari verscheen een artikel in HUMO waarin verschillende ex-topsportgymnasten getuigen over het fysieke en mentale onwelbevinden tijdens hun periode als gymnast in de topsportwerking in Gent.

Week van de vrijwilliger 2021

Vrijdag 26 feb 2021

Van 27 februari tot 7 maart vieren we de week van de Vrijwilliger. Hét moment om alle mensen, clubs, instanties ... met een gouden hart eens extra in de bloemetjes te plaatsen.

Streamingplatform voor Gymfed-clubs

Woensdag 24 feb 2021

Wil je als club graag een clubwedstrijd, toonmoment, training, … organiseren per trainingsbubbel en de thuiszitters laten meegenieten?

Gymfed werkt verder aan ethisch en gezond sportklimaat

Dinsdag 23 feb 2021

Dinsdag 23 februari verscheen een artikel in HUMO waarin verschillende ex-topsportgymnasten getuigen over het fysieke en mentale onwelbevinden tijdens hun periode als gymnast in de topsportwerking in Gent.

Start online Gymfed-seizoen

Dinsdag 23 feb 2021

Geen live wedstrijden de komende periode, maar dat wil niet zeggen dat we geen online wedstrijden, recreatoernooien en challenges kunnen organiseren. We doen er alles aan om onze clubs en leden in deze tijden bij te staan en gaan heel binnenkort van start met het ONLINE GYMFED SEIZOEN. Online wedstrijden, toernooien, challenges vanuit je club, wij zijn er alvast klaar voor!

Webinar: Hoe organiseer ik een seizoen kleuterturnen optimaal en zorg ik dat de kleuters gemotiveerd blijven?

Donderdag 18 feb 2021

Op donderdag 25 februari om 19.30 uur organiseert Gymfed in het kader van de VTS-plus Marathon van de Vlaamse Trainerschool een webinar over het werken met een jaarplan en extra motivatie tools bij kleuters.

Gymfed roept Internationale gymnastiekfederatie op tot actie in open brief

Vrijdag 12 feb 2021

De afgelopen maanden laaiden zowel in België als in andere gymnastieklanden debatten rond de mentale en fysieke gezondheid van topsportgymnasten hoog op. Dertien gymnastiekfederaties, waaronder ook de Belgische gymnastiekfederatie, slaan de handen in elkaar om te bouwen aan een cultuur waarbinnen ethisch en gezond sporten centraal staat. In een open brief roepen ze de Internationale Gymnastiekfederatie op deze cultuursverandering te coördineren. “Een sportmodel waarbinnen prestatie onlosmakelijk met het mentale en fysieke welzijn van gymnasten verbonden is, moet de norm zijn”, aldus Ilse Arys, algemeen manager van de Vlaamse gymnastiekfederatie Gymfed.

Outdoor lesfiches & online inspiratie community

Donderdag 11 feb 2021

In- en outdoor trainen in bubbels van 10, het vraagt een aanpassing van de reguliere clubwerking en creativiteit van onze trainers. Onze wearegym-community zit zoals steeds niet stil en zet alles op alles om het beste voor de sporters naar boven te halen. En wij, wij helpen daar graag een handje bij!

Club in de kijker - Sirene Middelkerke

Woensdag 10 feb 2021

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. De tweede club die we dit jaar aan jullie voorstellen is Sirene Middelkerke.

Coro-what? Next steps!

Vrijdag 5 feb 2021

Helaas geen live wedstrijden, toernooien en happenings op de Gymfed-agenda, dit wil uiteraard niet zeggen dat we niet aan de slag gaan om onze clubs en leden maximaal te ondersteunen in de komende periode. Onze next steps? Je leest ze hier!

Organiseer een Gymbo les in de club

Vrijdag 5 feb 2021

Als thema-les kan één of twee keer per seizoen een Gymbo les uit het Kidies programma georganiseerd worden. Tijdens deze turnles worden alle Kidies-oefeningen van een bepaald blok aangeboden én ontvangen de kleuters op het einde een Gymbo medaille! Een leuke beloning voor hun inzet tijdens de turnlessen.

VTS Plus Marathon - Webinars voor trainers

Donderdag 4 feb 2021

De Vlaamse Trainersschool organiseert tussen 22 februari en 31 maart gedurende 42 dagen een heuse bijscholingsmarathon. Elke trainer zal elke weekavond kunnen kiezen tussen 4 tot 25 webinars of livestreams. Gymfed zet hier graag mee de schouders onder. 

De eerste opleidingen G-Gym komen eraan

Donderdag 4 feb 2021

Jullie gaven aan nood te hebben aan meer opleidingen. Ontdek hieronder de eerste twee opleidingen van 2021.
School je bij en wordt een nog betere G-Gym coach!

Foto: Thomas Schreyer

Gymfed richt atletencommissie op

Woensdag 3 feb 2021

Een atletencommissie voor en door (top)sporters, hiermee willen we als federatie een stem geven aan de sporters binnen en buiten onze (top)sportwerking. Werk jij mee aan de verdere uitbouw van onze (top)sportwerking?

Kandidaturen Gymfed-organisaties in 2021-2022 open!

Dinsdag 2 feb 2021

Volgend seizoen exit Corona en terug wedstrijden in levende lijve! Graag blikken we vooruit en lanceren we dan ook de eerste versie van de organisatie-kalender voor 2021-2022.

Nieuwe data voor WK en WAGC

Maandag 1 feb 2021

De Internationale Gymnastiekfederatie (FIG) heeft de data voor het Wereldkampioenschap en de World Age Group Games in de disciplines Acro, Trampoline, DMT en Tumbling opgeschoven.

Update Corona - Bubbels van 10 exclusief sportbegeleiders G-Gym

Maandag 1 feb 2021

Geen heropstart competitieseizoen

Vrijdag 29 jan 2021

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen heeft vandaag, vrijdag 29 januari, beslist om alle gymnastiek-, dans-, demo- en rope skipping competities op alle niveaus te annuleren.

FAQ - sporten in coronatijd

Vrijdag 29 jan 2021

Het akkoord dat door de ministers van Jeugd en Sport van de verschillende regeringen op 26 januari bereikt werd inzake de buitenschoolse activiteiten werd vastgelegd in een Ministerieel besluit door het Overlegcomité. In- en outdoor sporten kan afhankelijk van de leeftijd in bubbels van 10. 

Foto: Griet Gillisjans

Duidelijkheid sporten in bubbels van 10

Vrijdag 29 jan 2021

Het akkoord dat door de ministers van Jeugd en Sport van de verschillende regeringen op 26 januari bereikt werd inzake de buitenschoolse activiteiten werd vastgelegd in een Ministerieel besluit door het Overlegcomité. In- en outdoor sporten kan afhankelijk van de leeftijd in bubbels van 10. Wat moet je weten?

Gezocht: Jongeren die minstens 12 uur per week sporten

Donderdag 28 jan 2021

Ben je 12-18 jaar oud en geïnteresseerd in deelname aan onderzoek omtrent het opsporen van inspanningsastma? Dan is deze studie echt iets voor jou!

Iedereen Sport - Trainster Lisa maakt "Moeilijkemomenten-zakjes"

Dinsdag 26 jan 2021

Sporten is meer dan medailles sprokkelen op wedstrijden. Gymnastiek, Rope Skipping, Dans & Freerunning is je passie delen met je geliefden en familie. Met onze reportagereeks "Iedereen sport”, brengen we om de twee maanden een reportage waaruit blijkt dat onze leden trots zijn op wie ze zijn!

Vacature - Junior Accountant

Dinsdag 26 jan 2021

Gymfed is op zoek naar een fulltime Junior accountant. Word jij onze nieuwe collega?

Foto: Griet Gillisjans

Update 27.01: Buitenschoolse activiteiten in bubbels van 10

Maandag 25 jan 2021

Het aantal coronabesmettingen blijft steeds toenemen, ook op scholen schieten de cijfers de hoogte in. Op basis van de stijgende cijfers worden extra maatregelen genomen inzake jeugdactiviteiten en onderwijs. Kinderen jonger dan 12 mogen indoor blijven sporten, kinderen tussen de 12 en 18 jaar kunnen outdoor aan de slag, beide in bubbels van 10.

Belangrijke wijzigingen voor de opstart van het wedstrijdseizoen!

Zaterdag 23 jan 2021

Eind februari starten we de Gymfed-organisaties terug op, rekening houdende met de geldende Corona-beperkingen. Dit brengt een aantal wijzigingen met zich mee, we lijsten ze graag voor jullie op.