Zoeken

Nieuwsberichten

Voorlopige dagindelingen wedstrijden 2023 online

Dinsdag 6 dec 2022

Kijken jullie ook vol enthousiasme uit naar het nieuwe wedstrijdseizoen? Wij zijn er alvast klaar voor! Jullie ook? Na de inschrijvingsdeadline van 15 november gingen de organisatiecoördinatoren met hun overlegplatformen aan het werk om de voorlopige dagindelingen op te maken voor de wedstrijdorganisaties in 2023.

Maellyse Brassart - WK Liverpool - Foto Thomas Schreyer

Schitter in onze eindejaarsvideo

Vrijdag 2 dec 2022

Elk moment, elke wedstrijd en elke training beleef je kleine successen waarop je trots mag. Heb jij het afgelopen jaar iets bereikt waar je apetrots op bent? Stuur ons jouw video en verschijn in onze spetterende eindejaarsvideo. 

What's to come - december 2022

Donderdag 1 dec 2022

Wat staat er in de laatste maand van het jaar op het programma? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & vergaderingen!

Gymgala 2022

Q&A - Het Gymgala door de ogen van onze communicatiemedewerker

Woensdag 30 nov 2022

Op 17 en 18 gaat het dak eraf in de Lotto Arena. Want dan gaat ons jaarlijkse Gymgala opnieuw door. Hoe onze medewerkers dit gala beleven ontdek je in onderstaand interview met collega Phoebe De Potter.

Geslaagden jurycursus Acro 2022

Dinsdag 29 nov 2022

De jurycursus en de eerste twee examens acro zijn afgelopen.

Dit zijn de nieuwe Belgische kampioenen Rope Skipping 2022

Dinsdag 29 nov 2022

Op zaterdag 26 november verzamelden de beste skippers van het land in Sporthal De Klodde te Zele om er te strijden voor de Belgische titels. Larissa Premereur (XL Rope & Dance vzw) en Jelle Van Heesbeke (XL Rope & Dance vzw) mochten de Belgische allroundtitel in de categorie 19+ jaar op hun naam schrijven!

Zeven medailles voor juniores meisjes op Top Gym in Charlerloi

Dinsdag 29 nov 2022

Drie Belgische juniores Toestelturnen meisjes turnden op 26 en 27 november een internationale competitie in Charleroi. Op de 24ste editie van Top Gym mochten onze juniores maar liefst 5 individuele en 2 teammedailles in ontvangst nemen. 

Vierde plaats voor juniores Toestelturnen in Zwisterland

Dinsdag 29 nov 2022

Met individueel enkele sterke oefeningen hebben onze juniores Toestelturnen jongens mooie dingen laten zien op de Interland in Zwitserland. Het collectieve teamresultaat voldeed echter nog niet om de strijd aan te gaan met traditioneel sterke juniorlanden als Italië en Zwitserland. Ook Nederland turnde een stevige wedstrijd. België eindigde met een totaalscore 211,850 dan ook op de 4de plaats.

345 Blije gezichtjes op Gymtopia happening in Brugge

Dinsdag 29 nov 2022

Een eerste positief en motiverend toonmoment voor 7-8 jarigen is het absolute doel van een Gymtopia happening. En of we hierin geslaagd zijn, lees je in onderstaand artikel.

Foto: Griet Gillisjans

Schrijf je vanaf nu in voor een trainersopleiding in 2023

Maandag 28 nov 2022

Vanaf nu kan je inschrijven voor het volledig opleidingsaanbod in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool in 2023. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen per cursus is beperkt om voldoende kwaliteit en leermomenten te kunnen garanderen. 

WAGC TRA-DMT-TU 2022 - Vier medailles voor België

Zaterdag 26 nov 2022

Van 23 tot 26 november gaat de World Age Group Competitions Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline door in Sofia, Bulgarije. Voor België zien we maar liefst 30 gymnasten in actie in de drie verschillende categoriën. België wist maar liefst vier medailles te behalen in de discipline Tumbling. 

Reserveer jij het puntje van je stoel?

Vrijdag 25 nov 2022

Team BELGYM samen met de andere beste gymnasten ter wereld live aan het werk zien? Dat doe je op het WK Turnen 2023 in Antwerpen. En… jij kan je tickets scoren voor dit topevent. Reserveer jij alvast het puntje van je stoel?

De belangrijkste tips voor gemotiveerde sporters

Dinsdag 22 nov 2022

Wist je dat jouw gedrag als trainer een grote rol speelt in de motivatie van jouw sporters? En laat motivatie nu net een heel belangrijke factor zijn om graag te sporten, vooruitgang te maken én te presteren. Daarom is het belangrijk inzicht te hebben in welk gedrag je als trainer stelt en hoe dit invloed heeft op de motivatie van je sporters. 

Maak je klaar voor het Belgisch kampioenschap Rope Skipping Individueel A-niveau 13+j

Maandag 21 nov 2022

We maken ons klaar voor het eerste Belgisch kampioenschap van het seizoen! Op zaterdag 26 november 2022 organiseert Gymfed in samenwerking met XL Rope & Dance vzw het Belgisch kampioenschap Rope Skipping Individueel A-niveau 13+j. De skippers zullen strijden om de Belgische titels in Sporthal De Klodde te Zele.

We verwelkomen nieuwe juryleden Tumbling

Maandag 21 nov 2022

De jurycursussen en de bijhorende examens Tumbling zijn afgelopen. Onderstaande juryleden slaagden en behaalden een (nieuw) jurybrevet:

Foto Thomas Schreyer

WK Tumbling & Trampoline 2022: 8ste plaats voor Louise Van Regenmortel in finale Tumbling

Vrijdag 18 nov 2022

Van 16 tot 19 november gaat in de Bulgaarse hoofdstad Sofia het wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline door. Voor België zien we vier tumblers en één gymnast trampoline in actie. Op vrijdag 18 november stond de halve en finale Tumbling op het programma. Drie tumblers kwamen in actie.

Foto Thomas Schreyer

WK Tumbling & Trampoline 2022: 5de plaats in Teamfinale

Donderdag 17 nov 2022

Van 16 tot 19 november gaat in de Bulgaarse hoofdstad Sofia het wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline door. Voor België zien we vier tumblers en één gymnast trampoline in actie. Op donderdag 17 november stond de teamfinale Tumbling op het programma. De meisjes eindigen op een mooie 5de plaats.

Selectieprocedures Ritmiek 2023 goedgekeurd

Woensdag 16 nov 2022

WK Tumbling & Trampoline 2022: Teamfinale en 3 individuele finales

Woensdag 16 nov 2022

Van 16 tot 19 november gaat in de Bulgaarse hoofdstad Sofia het wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline door. Voor België zien we vier tumblers en één gymnast trampoline in actie. Op woensdag 16 november werkten de gymnasten hun kwalificaties af. De meisjes weten een teamfinale in de wacht te slepen.

Mooie prestaties van juniores en beloften Toestelturnen meisjes in Combs-la-ville

Maandag 14 nov 2022

Een grote Belgische delegatie juniores en beloften Toestelturnen meisjes trok op 12 en 13 november naar Combs-la-ville, Frankrijk om er deel te nemen aan de internationale competitie. Er werden heel wat mooie oefeningen geturnd en medailles behaald. 

Wat is jouw beste kwaliteit als trainer?

Donderdag 10 nov 2022

Als trainer moet je over heel wat competenties beschikken om kwaliteitsvol training te geven. Competenties zijn persoonlijke eigenschappen of kwaliteiten die te leren en ontwikkelen zijn, afhankelijk van de mate waarin ze aansluiten bij jouw meer stabiele persoonskenmerken. Over welke competenties moet jij beschikken om gepaste trainingen te geven aan jouw sporters? Dat wordt onder andere bepaald door de fase van het Gymfed-sportmodel waar jouw sporters zich in bevinden.

Alessia Verstappen op het WK 2022 - Foto T. Schreyer

Club in de kijker - Happy Gym

Woensdag 9 nov 2022

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In november zetten we Happy Gym vzw in de kijker!

Nieuwe juryleden Ritmiek

Maandag 7 nov 2022


Win je eigen ontworpen Agiva-turnpak!

Maandag 7 nov 2022

Het More than Gym Doeboek 2022-2023 staat boordevol spelletjes, knutselopdrachten, kleurplaten, tips en challenges. Maar wist je dat er ook een supertoffe winactie in zit? 

Foto Thomas Schreyer

WK Toestelturnen: Nina Derwael pakt brons, 6de plaats voor Lisa Vaelen

Zaterdag 5 nov 2022

Zaterdag 5 november, de start van de toestelfinales op het wereldkampioenschap Toestelturnen in Liverpool, Groot-Brittannië. Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) komen samen met de 8 beste turnsters per toestel opnieuw in actie in de M&S Bank Arena.