Zoeken

Nieuwsberichten

Nina Derwael vanaf januari op Ketnet

Donderdag 14 dec 2017

Na het heugelijke nieuws dat Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) nu haar eigen element heeft 'The Dewael-Fenton' heeft de 17-jarige nòg goed nieuws! Vanaf januari is ze namelijk te zien in een nieuw programma op Ketnet!

Subsidies voor jouw gymclub? Reglement Jeugdsport 2018 beschikbaar!

Donderdag 14 dec 2017

Gymfed-clubs kunnen op verschillende manieren aanspraak maken op subsidie van het Jeugdsportfonds van de Vlaamse Overheid.

Club in de kijker - GYMCLUB FLINK & FRIS vzw ROESELARE

Woensdag 13 dec 2017

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We sluiten 2017 af met Gymclub Flink & Fris vzw Roeselare!

TRA-TU: Selectieprocedure WAGC 2018

Woensdag 13 dec 2017

Melanie Dos Santos vervangt Tabea Alt

Woensdag 13 dec 2017

Door een plotse blessure gaf de Duitse Tabea Alt verstek voor het Gymgala. Maar niet getreurd want wij vonden een waardige vervangster!

Wedstrijdseizoen 2017-2018 - info voor juryleden

Dinsdag 12 dec 2017

Het wedstrijdseizoen staat voor de deur - of is in een aantal disciplines reeds gestart. We willen graag de belangrijkste zaken voor jou als jurylid op een rijtje zetten

Een Gymtastisch jurylid - jij doet toch ook mee!?!

Dinsdag 12 dec 2017

Als Gymfed-jurylid engageer jij je ook automatisch om the ethische code na te leven. Dit wil zeggen dat je op een verantwoorde manier wil omgaan met sporters, collega-juryleden, trainers,... waarbij het welzijn van iedereen centraal staat.

Multi SkillZ for Gym in kerstsfeer

Vrijdag 8 dec 2017

Leuke oefen- en spelvormen van Multi SkillZ for Gym én een gezellige kerstsfeer in je turnles, dat is dubbel plezier!

Trampoline & Tumbling: What's new?

Dinsdag 5 dec 2017

Het nieuwe wedstrijdseizoen staat voor de deur. We zetten hierna kort op een rijtje wat er veranderd is ten opzichte van vorig seizoen…

Gymfed zoekt jou!

Dinsdag 5 dec 2017

Gymnasten Team BELGYM op het Gymgala

Dinsdag 5 dec 2017

Verschillende internationale toppers werden de afgelopen maanden toegevoegd aan de cast. Maar ook in België beschikken we over heel wat talent in de discipline Toestelturnen.

Voorlopige dagindelingen wedstrijden 2018 online

Dinsdag 5 dec 2017

Na de inschrijvingsdeadline, 15 november, gingen de organisatiecoördinatoren met hun denkcellen aan de slag om de voorlopige dagindelingen op te maken voor alle wedstrijdorganisaties die dit seizoen op het programma staan.

Nina Derwael wint Vlaamse Reus

Maandag 4 dec 2017

Vrijdagavond 1 december nam Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) De Vlaamse Reus in ontvangst. De prijs, uitgereikt door de Vlaamse sportjournalisten aan een Vlaamse sporter overkoepelt zowel mannen als vrouwen.

Alle Initiatorcursussen in 2017 afgerond

Maandag 4 dec 2017

In 2017 stonden er maar liefst 16 Initiator-cursussen op de planning, georganiseerd in verschillende clubs verspreid over heel Vlaanderen. In het laatste weekend van november werden ook de laatste lessen van het kalenderjaar gegeven.

Volledige beweegkalender 2017 online

Maandag 4 dec 2017

Elke maand lanceerde Multimove een nieuwe maandkalender met leuke beweeg-spelletjes om elke dag met je kind uit te voeren. De laatste maand van het jaar is ingegaan, en nu kan je dus de volledige beweegkalender van 2017 downloaden.

Farid Gayibov is de nieuwe UEG-president

Maandag 4 dec 2017

Tijdens het weekend van 1 en 2 december werd in Split (CRO) de nieuwe president en de leden van de verschillende commissies bij de UEG verkozen.

Geslaagden jurycursus Tumbling

Maandag 4 dec 2017

Geslaagden jurycursus Acro

Maandag 4 dec 2017

De jurycursus en het examen en het eerste herexamen acro zijn afgelopen.

1 jaar Parantee-Psylos: Vier met hen mee!

Vrijdag 1 dec 2017

Op donderdag 21 december viert G-sportfederatie Parantee-Psylos haar eerste verjaardag met het evenement 1 jaar Parantee-Psylos. Het feest gaat door in de sporthal van het provinciaal sportdomein Puyenbroeck, waar op dat moment ook de Warmste Week van Studio Brussel zal doorgaan. Parantee-Psylos is ook één van de Goede Doelen van Music for life.

Subsidie voor duurzame G-sportclubwerking

Vrijdag 1 dec 2017

Sport Vlaanderen wil met dit subsidiereglement G-sportclubs of reguliere clubs met een G-werking die jonger is dan 3 jaar, financieel ondersteunen voor hun duurzame G-sportclubwerking. Het is een kwaliteitsimpuls voor (G-)sportclubs die al geruime tijd investeren in een goed uitgebouwd, duurzaam en kwaliteitsvol G-sportaanbod.

Nog meer internationale tumblers op het Gymgala

Vrijdag 1 dec 2017

We kondigden enkele weken geleden reeds 3 tumblingtoppers uit Groot-Brittannië aan. Tel daarbij nog eens onze eigen trots Tachina Peeters (Gymplus), 2 tumblers uit Rusland en 1 Deen erbij en je hebt een act van jewelste.

Iedereen turnt - Peuter & mama turnen

Dinsdag 28 nov 2017

Gymnastiek is meer dan medailles sprokkelen op wedstrijden en goede elementen turnen op de mat. Gymnastiek is je passie delen met je geliefden en familie. Met onze reportagereeks "Iedereen turnt', brengen we om de twee maanden een reportage waaruit blijft dat gymnastiek leeft bij iedereen!

Selectieprocedure EK Ritmiek 2018

Maandag 27 nov 2017

Pieter-Jan De Backer & Janne Dewaele zijn Belgisch kampioen Rope Skipping Masters

Maandag 27 nov 2017

Op 26 november vond in Zwijnaarde het Belgisch kampioenschap Masters plaats. Zowel in de categorie Beloften als 15+ werden er medailles uitgereikt bij de jongens en de meisjes.

Goud voor Tachina Peeters met Draveil Team in Frankrijk

Maandag 27 nov 2017

Tijdens het weekend van 25 en 26 november nam Tachina Peeters (Gymplus) deel aan het Frans kampioenschap met haar franse club, het Draveil team!