Zoeken

Nieuwsberichten

Herbeleef het fantastische Gymgala van vorig jaar

Vrijdag 4 dec 2020

Heb jij vorig jaar ook zo genoten van het Gymgala? Of kon je er spijtig genoeg niet bij zijn? Dan hebben we goed nieuws! Want op zaterdag 12 december om 19.00 uur zenden we speciaal voor iedereen het Gymgala 2019 uit! 

VSF maakt topprioriteit van dossier verenigingswerk

Donderdag 3 dec 2020

Ongetwijfeld wachten veel clubs met spanning af of het statuut van het 'verenigingswerk' een nieuwe doorstart kan maken. De Vlaamse Sportfederatie, koepel van de sportfederaties in Vlaanderen stelt alles in het werk om het dossier rond te krijgen. In de parlementaire discussie gaf minister Vandenbroucke aan dat hij er nog steeds naar streeft om tegen 1 januari een al dan niet tijdelijke oplossing uit te werken voor o.a. de sportsector. 

Online work-out time: Crossfit

Donderdag 3 dec 2020

Op zaterdag 5 december gaat Gymfed reeds voor een 5de maal LIVE op Facebook. Ditmaal laten we jullie even proeven van echt les Crossfit. Deze wordt gegeven door niemand minder dan topsporter Kim Bergmans!

Webinar: motivatie en perspectief behouden in tijden van corona

Donderdag 3 dec 2020

De coronacrisis heeft ons dagdagelijks leven op z'n kop gezet. Velen onder jullie kunnen momenteel niet meer samen trainen en hebben hierdoor weinig perspectief op wat de toekomst precies zal brengen. De maatregelen zijn er om ons fysiek te beschermen tegen het virus, maar wat met ons mentaal welbevinden?

Nieuwe juryleden TTm

Woensdag 2 dec 2020

Na de jurycursus en het examen behaalden volgende juryleden hun eerste of een hoger jurybrevet Toestelturnen meisjes:

E-magazine More than Gym #12 nu online

Woensdag 2 dec 2020

De 12de editie van het online magazine More than Gym staat klaar voor jullie! 

Parkour challenges op veel voorkomende obstakels

Woensdag 2 dec 2020

De huidige Covid-19 situatie is voor niemand leuk. Om deze periode toch wat aangenamer te maken, maakten we speciaal voor alle Freerunning & Parkour fans deze toffe challenges reeks! 

Stuur ons jouw mooiste moment van 2020

Dinsdag 1 dec 2020

2020 Loopt op z'n einde, en dat vinden we allemaal misschien niet zo heel erg. Maar dit jaar had ongetwijfeld ook heel wat goede dingen te bieden voor jou. En die willen wij vastleggen in een jaaroverzicht video. Doe jij mee?

Breaking - Wedstrijdinfo 2020-2021

Dinsdag 1 dec 2020

Hoewel de live trainingen voor velen nog niet kunnen doorgaan, willen we wel vooruit kijken naar het komende wedstrijdseizoen en perspectief bieden aan onze clubs en leden! We hopen dat iedereen in januari weer indoor zal kunnen trainen – en kan het vroeger, dan is dat mooi meegenomen!

Nieuwe juryleden Tumbling

Maandag 30 nov 2020

Nieuwe juryleden Trampoline en DMT

Maandag 30 nov 2020

KW@home en KDD@home – uitbreiding tot eind december

Donderdag 26 nov 2020

Inspiratie voor jouw online lessen

Woensdag 25 nov 2020

Ben jij Corona ook zo moe? We snappen je volledig. In de map GYM@HOME vind je gegarandeerd weer heel wat inspiratie.

Gymfed tools

GymBIEB & Documenten - een handige gymfed-tool

Dinsdag 24 nov 2020

Ben jij al ingelogd in 'Mijn Gymfed'? Via je persoonlijk profiel ontdek je tal van Gymfed-tools die speciaal ontwikkeld werden voor onze clubs, leden, juryleden en trainers. Super handig voor een vlot en gymtastisch sportjaar, ontdek ze snel!

Data online clubmeetings gekend: welke impact heeft Corona op jullie clubwerking?

Dinsdag 24 nov 2020

Als club doen jullie er alles aan om jullie leden veilig te laten sporten. Dat is niet vanzelfsprekend, en soms zelf moeilijk. 

Dag van de trainer - Duidelijke plek voor G-sport

Maandag 23 nov 2020

De Dag van de Trainer gaat op 5 december volledig digitaal door. Er werd dit jaar ook extra aandacht besteed aan opleidingen voor G-sport trainers. 

Lukas Vandenbogaerde is een van de gezichten van de Europese Mucoweek

Vrijdag 20 nov 2020

Deze week trapt de Mucovereniging vzw de Europese Mucoweek af. Ze doet dat met de campagne #mucosocks, die aandacht vraagt voor de ongeneeslijke longziekte. Trainer en leerkracht Lukas Vandenbogaerde, 28 jaar heeft mucoviscidose. 

Vier virtuele medailles voor Topsporters Acro in ABC competitie

Maandag 16 nov 2020

Op 14 november namen de topsporters Acro deel aan de allereerste online blokjes competitie. De Acrobatic Blocks Competition (ABC) ging LIVE door op YouTube.

Hou je mentaal fit, blijf sporten!

Vrijdag 13 nov 2020

Het wordt vroeger donker, de bladeren vallen van de bomen en corona is nog steeds in het land. Toch is het enorm belangrijk om te blijven buiten sporen!

Mijn medisch geschikheidsattest - een handige Gymfed-tool voor sporters

Donderdag 12 nov 2020

Ben jij al ingelogd in 'Mijn Gymfed'? Via je persoonlijk profiel ontdek je tal van Gymfed-tools die speciaal ontwikkeld werden voor onze clubs, leden, juryleden en trainers. Super handig voor een vlot en gymtastisch sportjaar, ontdek ze snel! 

Hier brandt een vlam voor jou

Woensdag 11 nov 2020

We moeten er zijn voor elkaar, zeker in deze tijden. Knutsel deze Gymbo-vlam en hang hem voor je raam. Met deze vlam laat je iedereen weten dat jij wilt helpen waar je kan. 

Club in de kijker - Omnigym Turnhout

Woensdag 11 nov 2020

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In de maand november is dat Omnigym!

Dag van de Trainer volledig digitaal

Dinsdag 10 nov 2020

Zo veel mogelijk trainers zo goed mogelijk opleiden, dat willen we met de Vlaamse Trainersschool bereiken. Naast de vele opleidingen en bijscholingen die we het ganse jaar door organiseren en ondersteunen, organiseren we tweejaarlijks ook de 'Dag van de Trainer'.
Die is in 2020 al aan haar negende editie toe. En dit keer organiseren we de Dag van de Trainer volledig digitaal op zaterdag 5 december!

Jubileum juryleden

Maandag 9 nov 2020

Op het einde van elk wedstrijdseizoen huldigt de Gymnastiekfederatie juryleden die 5, 10, 20, 30, 40 of 50 jaar actief zijn. Zij worden in the picture gezet en krijgen hiervoor een pin opgespeld.

Road to Tokyo opnieuw herstart

Maandag 9 nov 2020

Voor de tweede opeenvolgende keer sinds 1948 konden de meisjes van Team BELGYM zich plaatsen voor de Olympische Spelen. Tijdens het WK in Stuttgart 2019 plaatsten ze zich in de top 12, goed voor de teamselectie. Vrijdag 7 november werd hun Road to Tokyo 2021 opnieuw herstart in de Gentse Topsporthal.