Zoeken

Nieuwsberichten

Herlaad jouw sportclub

Dinsdag 22 jun 2021

Al een jaar zitten zo’n 20.000 sportclubs op de bank. De jouwe ook? Dan is het dringend tijd voor een re-match! De Vlaamse Sportfederatie, Sport Vlaanderen en de Vlaamse overheid werkten aan een actieplan om jouw club te herladen.

Fotograaf: Griet Gillisjans

Belgische delegatie WAGC Acro vertrekt naar Zwitserland

Maandag 21 jun 2021

Van 23 tot 29 juni gaat in Genève, Zwitserland, de World Age Group Competition Acro door. Zondag 20 juni vertrok de Belgische delegatie 11-17 jaar. Op 24 Juni vertrekt ook het meisjespaar 13-20 jaar.

Sonja Deneyer en Peter Frederickx

Sonja Deneyer beëindigt mooie en succesvolle loopbaan bij Gymfed

Vrijdag 18 jun 2021

Sonja Deneyer trekt op 20 juni, na een succesvolle carrière van meer dan 33 jaar, de Gymfed-deur achter haar dicht. Sonja heeft de federatie zien en doen groeien, ze heeft Gymfed mee gemaakt tot de professionele federatie die ze vandaag is met een uitstekende dienstverlening voor haar clubs.

Reglement Jeugdsport 2021 online!

Donderdag 17 jun 2021

Het reglement Jeugdsport, dat de verdeling van de subsidies regelt voor het werkingsjaar 2021, staat online. Ontdek voor welke ondersteuning jullie club in aanmerking komt!

Klaar voor de uitzending van de Finale van de Outdoor Gymfed Cup?

Donderdag 17 jun 2021

Enkele weken terug werden de opnames van de Grote Finale van de Outdoor Gymfed Cup ingeblikt. Wij zijn alvast benieuwd hoe onze finalisten het ervan af hebben gebracht.

13 landen present op FIT-Challenge

Dinsdag 15 jun 2021

Op 26 en 27 juni is het uitkijken naar de prestaties van onze gymnasten van Team BELGYM tijdens de Flanders International Team Challenge. Welke landen en atleten krijgen we nog in Gent aan het werk te zien?

Foto Griet Gillisjans

Vacature ontwikkelingscoördinator Acro

Maandag 14 jun 2021

Gymfed wil in de komende beleidsperiode – onder impuls van de nieuwe topsportmanager – inzetten op extra ondersteuning en ontwikkeling van de Topsportwerking in de discipline Acro.

Hoe sterk is jullie kleuterwerking?

Maandag 14 jun 2021

Hoe verloopt het contact met de ouders van de kleuters in de club? Welke profielen vormen samen jullie trainersteam? Is er een gestructureerde aanpak om de lesinhoud te bepalen en wordt er geleidelijk aan opgebouwd in moeilijkheid? En tenslotte, hoe is doorstroom naar de lagere school?

In volle voorbereiding van het nieuwe seizoen is het een ideaal moment om hier even bij stil te staan en te bekijken hoe jullie kleuterwerking zou geoptimaliseerd kunnen worden.

Nina Derwael (Foto: Christian Degroote)

World Challenge Cup Osijek: tweemaal goud, éénmaal brons

Zaterdag 12 jun 2021

Na de kwalificaties op de World Challenge Cup in Osijek (CRO) is het tijd voor de toestelfinales. 4 Belgische gymnasten komen in actie, Nina Derwael pakt het goud aan de damesbrug en op de balk, Lisa Vaelen pakt brons aan de damesbrug.

Wedstrijdaanbod 7-8 jarigen

Vrijdag 11 jun 2021

Vanaf volgend seizoen is Gymtopia hét aanbod voor alle 7- en 8-jarigen (geboortejaar 2015 en 2014). De leeftijdscategorieën met geboortejaar 2015 en 2014 zullen dus geen aanbod meer hebben op de wedstrijden en recreatoernooien.

Noah Kuavita - Photo Pupo

World Challenge Cup Osijek: Kwalificaties dag 2

Vrijdag 11 jun 2021

Van 10 tot 13 juni gaat in Osijek, Kroatië de World Challenge Cup door voor de gymnasten Toestelturnen jongens & meisjes. Zeven Belgische gymnasten komen er in actie. Op dag twee van de kwalificaties weten de gymnasten drie finales in de wacht te slepen. 

Update selectieprocedures WK en WAGC Trampoline, DMT en Tumbling

Donderdag 10 jun 2021

Door een aantal (externe) wijzigingen, kregen de selectieprocedures voor het Wereldkampioenschap en de World Age Group Competition in de disciplines Trampoline, DMT en Tumbling een update.

Vacature – Strength & Conditioning Coach topsportwerking te Gent

Donderdag 10 jun 2021

Wij zijn op zoek naar een Expert Strength & Conditioning Coach voor onze topsportwerking in Gent Toestelturnen dames.

Nina Derwael (Foto: Christian Degroote)

World Challenge Cup Osijek: Kwalificaties dag 1

Donderdag 10 jun 2021

Een belangrijke dag vandaag in Kroatië, op het programma staat de eerste kwalificatiedag van de World Challenge Cup Toestelturnen in Osijek. Onze gymnasten behalen 3 finales.

Wij geloven in jou, jij kan het!

Woensdag 9 jun 2021

We hebben er lang op gewacht en eindelijk is het zo ver! Lichten aan, deuren open, 9 juni is onze dag!

Club in de kijker - Gym 90 Beringen

Woensdag 9 jun 2021

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We sluiten het seizoen af met turnclub Gym 90 Beringen. 

6D, supplying partner Toestelturnen meisjes & Acro

Dinsdag 8 jun 2021

Het is een belangrijk element voor onze topsporters, sportvoeding. Samen met 6D Sports Nutrition slaan we de handen in elkaar voor een verdere ondersteuning van onze Topsportwerking Toestelturnen meisjes en Acro in Gent.

Charlotte Beydts - TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw  (Foto: Christian Degroote)

Supporter mee voor de meisjes van Team BELGYM in hun Road to Tokyo

Vrijdag 4 jun 2021

De Olympische Spelen gaan deze zomer door van 23 juli tot 8 augustus 2021. De meisjes van Team BELGYM bereiden zich momenteel optimaal voor op deze competitie. Gymfed zet in de Road to Tokyo heel wat acties op poten om de supporters warm te maken voor de Spelen, supporteren jullie mee?

Indoor sporten vanaf 9 juni

Vrijdag 4 jun 2021

Het is zover, lichten aan en deuren open, 9 juni is onze dag! We mogen opnieuw indoor aan de slag voor het beoefenen van onze favoriete sport! Wat moet je weten?

Nieuwe impuls voor Topsportwerking Tumbling

Woensdag 2 jun 2021

Gymfed wil in de komende beleidsperiode – onder impuls van de nieuwe topsportmanager – inzetten op de uitbouw en de ontwikkeling van de discipline Tumbling.

Medische infofiche beschikbaar voor elke G-Gymwerking

Woensdag 2 jun 2021

Om een optimale begeleiding te voorzien op maat van elk kind, is het invullen van een medische infofiche van groot belang.

Clubmeetings in alle disciplines, ben jij er ook bij?

Maandag 31 mei 2021

Sinds de zomer van 2020 werken we binnen Gymfed met Overlegplatformen per discipline. Nu - bijna 1 jaar later - willen we graag met jullie terugblikken en vooral vooruit kijken naar een (hopelijk) normaal seizoen! In elke discipline organiseren we daarom een clubmeeting. Hopelijk zien we jou ook online!

Online wedstrijdseizoen zit erop

Maandag 31 mei 2021

Wegens de stopzetting van het ‘live’ competitieseizoen werd op 28 maart het startschot gegeven voor onze online wedstrijden, recreatoernooien en challenges. Recrea Toestelturnen sloot afgelopen weekend het online wedstrijdseizoen af.

Luka Van den Keybus knap 6de in rekfinale

Zondag 30 mei 2021

Zondag 30 mei stonden in Varna (BUL) de laatste toestelfinales van de World Cup op het programma. Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) wordt knap 6de in de toestelfinale aan het rek.

Outdoor Gymfed Cup, een groot succes!

Zondag 30 mei 2021

Naar aanleiding van de Container Cup op play 4 waar onze Topsporter Toestelturnen Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) het record Monkey bars verpulverde en een zeer goede tijd neerzette overall hielden wij onze eigen Outdoor Gymfed Cup, gebaseerd op het gekende CC concept! Maar liefst 468 sporters namen deel aan deze ludieke Challenge!