Zoeken

Nieuwsberichten

Een ongeval wat nu? Info voor de clubs

Donderdag 15 apr 2021

Gymfed biedt heel wat polissen aan voor haar clubs en leden. Waar je deze verzekeringen en verschillende stappen kan vinden leggen we je hier uit.

World Cup Acro Sofia op de planning

Donderdag 15 apr 2021

Van 23 tot 25 april gaat in het Bulgaarse Sofia de World Cup Acro door. Drie Belgische seniores teams Acro kunnen na lange tijd eindelijk terug het beste van zichzelf geven op de wedstrijdvloer! 

Update Coronamaatregelen 14.04

Woensdag 14 apr 2021

Op basis van de beslissingen na het overlegcomité op 14 april blijven de basisregels voor het in- en outdoor sporten ongewijzigd. Afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de groep kan je actief blijven sporten, wat moet je weten?

Resultaten enquête 'Impact van corona op de clubwerking'

Woensdag 14 apr 2021

Gymfed stuurde in januari een bevraging uit naar de voorzitters van de Gymfed-clubs met als doel een zicht te krijgen over de impact van de coronapandemie op de clubwerking. 211 van de 321 Gymfed-clubs vulden de enquête in. We kregen hierdoor een reëel beeld over de invloed van corona op onze clubwerking.

Vlaamse hoofdrolspeelster gezocht voor nieuwe kortfilm

Woensdag 14 apr 2021

Voor de korte film ZINKEN (regie: Emma Branderhorst) is het Fillmproductiehuis Family Affair Films op zoek naar een geschikte (Vlaamse) hoofdrolspeler die bij voorkeur ervaring heeft met twirl.

Club in de kijker - Oefening Geeft Kracht Duffel

Woensdag 14 apr 2021

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In april willen we jullie graag voorstellen aan turnclub Oefening Geeft Kracht Duffel. 

Foto Altis Eeklo

Online Gymfed Cup Acro - what's next

Dinsdag 13 apr 2021

Na de leuke ervaring van vorig weekend waar de jongste teams Acro en Recrea Acro aan de slag gingen kijken we al even vooruit naar de wedstrijd op steuntjes van komend weekend.

Update EK-delegatie Toestelturnen

Maandag 12 apr 2021

Van 21 tot 25 april gaat in Basel (Zwitserland) het Europees kampioenschap Toestelturnen door. Dit weekend, 17 en 18 april, reist Team BELGYM af naar Zwitserland.

Activiteitenkalender 2021-2022 online

Vrijdag 9 apr 2021

De activiteitenkalender voor volgend seizoen 2021-2022 is er. En dat vinden we natuurlijk allemaal fantastisch nieuws! Blokkeer maar snel jouw nodige data en dan kunnen we samen beginnen dromen van een live sportseizoen! 

Zet de eerste stap in je trainersopleiding nu online

Donderdag 8 apr 2021

Online Gymfed Cup Ritmiek

Dinsdag 6 apr 2021

Gymfed heeft heel wat online wedstrijden en challenges op het programma staan, een online alternatief voor de geannuleerde wedstrijden en toernooien. Iedere week zetten we hier een discipline in de kijker ... en vandaag is het de beurt aan RITMIEK.

Luka Van den Keybus - Gymteam Sint-Niklaas

Selectie Europees kampioenschap toestelturnen

Dinsdag 6 apr 2021

280 gymnasten uit 38 landen trekken midden april naar Basel (Zwitserland) waar het Europees kampioenschap Toestelturnen op de planning staat. Een individueel EK waar 9 Belgische gymnasten in actie komen.

Stien Verhaegen wint eigen Agiva turnpak met More than Gym Doeboek wedstrijd

Vrijdag 2 apr 2021

Begin van dit jaar verdeelden we het More than Gym Doeboek met daarin een coole wedstrijd om je eigen ontworpen Agiva turnpak te winnen. Een 200-tal enthousiaste sporters stuurden hun originele creaties op naar ons! Een van deze inzendingen sprong eruit en wint haar eigen ontworpen creatie.

Team BELGYM, de entourage - Q&A dokter Guy Briffoz

Woensdag 31 mrt 2021

In hun Olympische droom worden de meisjes en coaches van Team BELGYM ondersteund door een interdisciplinair team. Het team bestaande uit een diëtiste, psycholoog, fysieke trainers, dokter, kiné, … volgt de gymnasten op de voet en bouwt mee aan de prestaties van de sporters waarbij de fysieke en mentale gezondheid van de atleten centraal staat. Wat is hun taak, hoe werken ze en wat is hun bijdrage aan het team? Wij spraken met enkele experten.

Belgium's got talent 2021

Dinsdag 30 mrt 2021

Ken je talenten met veel goesting om hun creativiteit de vrije loop te laten gaan en een verrassende performance van twee minuten uit te werken voor tv-audities in juli? Laat van je horen!

Allereerste Online Gymfed Cup TTm I-niveau succesvol verlopen

Dinsdag 30 mrt 2021

Afgelopen zondag vonden de allereerste Online Gymfed Cups plaats voor de disciplines Ritmiek en TTm. Bij Toestelturnen meisjes mochten de jongste gymnasten de spits afbijten.

Iedereen sport - Nina Comhaire over de krachtige Amerikaanse Nia Dennis

Dinsdag 30 mrt 2021

Sporten is meer dan medailles sprokkelen op wedstrijden. Gymnastiek, Rope Skipping, Dans & Freerunning is je passie delen met je geliefden en familie. Met onze reportagereeks "Iedereen sport”, brengen we om de twee maanden een reportage waaruit blijkt dat onze leden trots zijn op wie ze zijn!

Algemene vergadering 2021, wat moet je weten?

Maandag 29 mrt 2021

Op donderdag 25 maart vond online de Algemene Vergadering van Gymfed plaats. Deze vergadering werd gevolgd door 216 bestuurders uit 159 Gymfed-clubs. Wat moet je weten voor 2021?

Drie gymnasten strijden mee in nieuw seizoen van de Container Cup

Vrijdag 26 mrt 2021

Op zondagavond 4 april start het nieuwe seizoen van de Container Cup. Vijf weken lang strijden sporters uit alle mogelijke takken tegen elkaar in de gekende zeven proeven. Ook drie gymnasten nemen het op in die bikkelharde competitie.

Start Online Gymfed Cups en Challenges

Donderdag 25 mrt 2021

Op zondag 28 maart 2021 bijten de disciplines Toestelturnen Meisjes en Ritmiek de spits af met de eerste organisatie van de Online Gymfed Cup. De Online Gymfed Cups staan open voor sporters t.e.m.13 jaar (°2008). Voor de disciplines Dans en Demo, en Rope Skipping worden Online Gymfed Challenges aangeboden waarbij elk Gymfed-lid (ongeacht leeftijd en niveau) kan deelnemen.

Update 24.03: Huidige maatregelen sportsector kinderen en jongeren ongewijzigd

Woensdag 24 mrt 2021

Op basis van de beslissingen na het overlegcomité op 24 maart werden de basisregels voor het in- en outdoor sporten behouden. Afhankelijk van de leeftijd en de grootte van de groep kan je actief blijven sporten, wat moet je weten?

Europees kampioenschap Trampoline - Tumbling & DMT

Woensdag 24 mrt 2021

Van 29 april tot 2 mei gaat in het Russische Sochi het Europees kampioenschap door voor onze springers. De Belgische selectie is ondertussen gekend.

Anouchka Aerssens

Anouchka Aerssens is nieuwe regiocoördinator 'Kempen'

Dinsdag 23 mrt 2021

Met veel plezier kunnen wij jullie aankondigen dat Anouchka Aerssens de nieuwe coördinator is van Gymfed voor de regio Kempen.

Europees kampioenschap Toestelturnen

Dinsdag 23 mrt 2021

Van 21 tot 25 April staat in het Zwitserse Basel het Europees kampioenschap Toestelturnen op het programma. De voorlopige selectie gymnasten die ons land op het EK zal vertegenwoordigen ligt intussen vast. De definitieve selectie wordt begin april bekend gemaakt.

Streamingplatform voor Gymfed-clubs

Dinsdag 23 mrt 2021

Wil je als club graag een clubwedstrijd, toonmoment, training, … organiseren per trainingsbubbel en de thuiszitters laten meegenieten?