Zoeken

Nieuwsberichten

Ken jij het Gymfed-sportmodel al?

Vrijdag 17 sep 2021

Het Gymfed-sportmodel is een langetermijnvisie waarin we onze sporters centraal stellen, net zoals zijn fysiek en mentaal welzijn tijdens het sporten. Jij wilt toch ook de meest optimale trainingen bieden aan jouw sporters? Neem dan zeker eens een kijkje wat het Gymfed-sportmodel voor jou kan betekenen!

Speel het Gymtopia gezelschapspel

Woensdag 15 sep 2021

Download het coole Gymtopia gezelschapspel en daag je vriendjes of familie uit!

Klaar om te sporten?

Woensdag 15 sep 2021

Kinderen die bewegen voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat bewegen leuk is en leggen de basis voor een actief leven. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen! Ben jij ook klaar om te sporten?

Geslaagde editie van Freerunning & Parkour event MOVE!

Dinsdag 14 sep 2021

Op 11 en 12 september vond, na een jaar uitstel, het Freerunning & Parkour event MOVE! plaats. Traceurs van alle leeftijden en niveaus kwamen samen in Gent, om van de urban sport te genieten.

Waw, ik kan iets!

Maandag 13 sep 2021

Voor een bekend tv-programma zijn wij op zoek naar iemand die een héél lage limbo kan uitvoeren.

Kaderweekend@home in oktober

Vrijdag 10 sep 2021

Net als vorig jaar plant Gymfed ook dit jaar het jaarlijkse opleidingsweekend 'Het Kaderweekend' online. Het Kaderweekend zal virtueel doorgaan op 9 en 10 oktober. 

Te koop in Merchtem: verlaagde prijs! interessante opbrengsteigendom met Gym-, dans en fitnesszaal

Vrijdag 10 sep 2021

Droom je er van een professionele gym- en dansclub te leiden? Momenteel staat in het centrum van Merchtem een bloeiende zaak te koop waar momenteel de club 'Footloose' is ondergebracht.
De club telt momenteel een 400-tal leden. Naar bezetting heeft de zaal nog veel capaciteit.

Internationale wedstrijd Trampoline en Tumbling in Frankrijk

Donderdag 9 sep 2021

Op internationaal vlak bewoog er niet zoveel de laatste maanden, maar de Franse federatie heeft nu besloten om haar jaarlijkse 'Masters' open te stellen, zodat ook omliggende landen internationale ervaring kunnen opdoen.

Club in de kijker - Rap en Vrank Evergem

Woensdag 8 sep 2021

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We starten dit seizoen met de Evergemse club Rap en Vrank!

Vacature - Organisatieteam (Rope Skipping)

Dinsdag 7 sep 2021

Het Gymfed-organiatieteam zoekt tijdelijke versterking, dit voor de organisaties Rope skipping en events. Ben jij de persoon die wij zoeken?

Festivals Zomer 2022

Dinsdag 7 sep 2021

De zomermaanden zijn nog maar net achter de rug of we kijken al uit naar volgende zomer. In juli 2022 staan twee toffe events op de planning in Zwitserland, European Gym For Life & Eurogym!

Maxime Gentges in actie aan het rek - Foto Thomas Schreyer

Goud aan rek voor Maxime Gentges op World Cup

Maandag 6 sep 2021

Van 2 tot 5 september ging in de Arena Bonifika te Koper, Slovenië, de World Challenge Cup door voor gymnasten toestelturnen jongens en meisjes. Drie seniores jongens kwamen in actie tijdens de kwalificaties. Op zondag 5 september turnde de Waalse Maxime Gentges de finale aan rek én wist de gouden medaille binnen te halen! 

Kwalificaties FIG World Challenge Cup Toestelturnen jongens

Zaterdag 4 sep 2021

Van 2 tot 5 september gaat in de Arena Bonifika te Koper, Slovenië, de World Challenge Cup door voor gymnasten toestelturnen jongens en meisjes. Voor België treden drie seniores Toestelturnen jongens aan. Op donderdag en vrijdag werkten ze hun kwalificaties af.

Cluborganisatie in Gymfed-kalender

Vrijdag 3 sep 2021

Organiseert jullie club een activiteit of sportkamp en wensen jullie deze graag in de Gymfed-activiteitenkalender?

7 redenen waarom Rope Skipping goed is voor je kind

Donderdag 2 sep 2021

Die eerste double dutch, een optreden voor een groot publiek of eerste echte wedstrijd. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom Rope Skipping goed is voor je kind.

World Chase Tag komt voor het eerst naar België

Woensdag 1 sep 2021

Op 03 oktober 2021 strijkt World Chase Tag neer in Antwerpen, ook jij kan meedoen!

Algemene richtlijnen, inclusief nieuw tuchtreglement online

Woensdag 1 sep 2021

1 september, de startschot van het nieuwe seizoen. Om onze clubs maximaal te ondersteunen in hun clubwerking publiceren we elk jaar de "Algemene richtlijnen". De nieuwe versie voor het seizoen 2021-2022 is te raadplegen via Documenten. In de algemene richtlijnen van Gymfed kan je het nieuwe tuchtreglement raadplegen.

Clubgrade zet in op intermenselijke thema's van de sportclub! Iets voor jullie club?

Dinsdag 31 aug 2021

Een sportclub besturen vraagt veel skills. Gelukkig bestaan er tegenwoordig heel wat tools en opleidingen rond managementthema's. Maar het is logisch dat veel bestuurders problemen ondervinden rond de intermenselijke thema's. En daar heeft Clubgrade een unieke methodiek voor ontwikkeld!

Coronamaatregelen vanaf 1 september

Dinsdag 31 aug 2021

Vanaf 1 september vervallen alle coronamaatregelen bij het sporten en bij de organisatie van sportactiviteiten volledig. Er blijven alleen nog enkele controlerende maatregelen voor publiek en voor beheerders van sportinfrastructuur over. 

7 redenen waarom G-Gym goed is voor je kind

Maandag 30 aug 2021

Die eerste koprol, een optreden voor een groot publiek of eerste echte turnshow. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom G-Gym goed is voor je kind.

7 redenen waarom turnen goed is voor je kleuter

Donderdag 26 aug 2021

Die eerste koprol, een optreden voor een groot publiek of eerste echte turnshow. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom turnen goed is voor je kleuter.

Het Gymfed-sportmodel

Woensdag 25 aug 2021

Gezond en ethisch sporten is met stip een prioriteit binnen onze federatie. Met het startschot van het nieuwe seizoen stellen we dan ook met trots het Gymfed-sportmodel voor. Het Gymfed-sportmodel bundelt onze langetermijnvisie over de opleiding en begeleiding van sporters volgens hun noden, wensen en ontwikkeling. 

7 facts over Freerunning

Maandag 23 aug 2021

Freerunning is een discipline waar je je lichaam gebruikt om obstakels te overwinnen en zelfopgelegde uitdagingen te halen. Er zijn vaak tal van manieren om dit te doen of stijlen die ja daarbij kan hanteren. 7 facts over deze urban sport.

Vraag de subsidies 'Jeugdsport' voor jouw club aan!

Maandag 23 aug 2021

Het reglement Jeugdsport, dat de verdeling van de subsidies regelt voor het werkingsjaar 2021, staat online. Ontdek voor welke ondersteuning jullie club in aanmerking komt!

25 euro korting voor je volgende trainersopleiding

Vrijdag 20 aug 2021

Elke trainer die in 2021 inschrijft en betaalt voor een trainersopleiding, krijgt nu een korting voor een volgende opleiding of bijscholing later dit jaar of in 2022.