Zoeken

Nieuwsberichten

Bezorg jouw mooiste sportmoment van 2021

Maandag 6 dec 2021

Aftellen geblazen naar het einde van dit jaar. Dat 2021 opnieuw een bewogen jaar was, hoeven we je niet te vertellen. Maar dit jaar had ongetwijfeld ook heel wat mooie dingen te bieden voor jou. En die willen wij vastleggen in een jaaroverzicht video. 

Nieuwe juryleden Tumbling

Vrijdag 3 dec 2021

Nieuwe data Gymgala 2022 gekend

Woensdag 1 dec 2021

In navolging van de gewijzigde Corona-maatregelen en de stijgende cijfers besliste Gymfed om het Gymgala uit te stellen naar 2022. Het organiseren van een event waarbij de kwaliteit van de organisatie niet gegarandeerd kan worden, strookt niet met de waarden en normen die we als federatie nastreven. Gelukkig is er ook goed nieuws, want de data voor volgend jaar zijn gekend!

Krijgen jullie als club al alle nodige wedstrijdinformatie?

Dinsdag 30 nov 2021

Als federatie streven we ernaar om onze clubs zo goed mogelijk te ondersteunen in hun clubwerking, zo staat een persoonlijke en accurate communicatie met stip in onze agenda. Om jullie op een correcte manier te informeren en om de juiste info aan de juiste persoon te kunnen bezorgen, hebben we jullie hulp nodig!

More than Gym #16 - nu online!

Dinsdag 30 nov 2021

More than Gym is het E-magazine van Gymfed. Het staat boordevol interessante artikelen van nationale en internationale gymnasten en je ontdekt er alles wat met turnen, dans, Rope Skipping & Freerunning te maken heeft. 

Coronamaatregelen vanaf 29 november

Maandag 29 nov 2021

Na het overlegcomité op 26 november goed nieuws voor de sportsector, we blijven sporten! Tijdens het sporten zelf gelden er geen beperkende maatregelen. Er gelden wel enkele controlerende maatregelen voor het publiek en met betrekking tot de toegang tot de sportinfrastructuur. Waar dien je rekening mee te houden?

Doeboek helpt jonge sporters een vuist te maken tegen pesten

Zaterdag 27 nov 2021

Het doeboek ‘Time-Out tegen Pesten’ leert jonge sporters (10 tot 12 jaar) om te praten over pesten. Olympisch kampioene Nina Derwael en parkouratleet en Ketnetheld Nico Vanhole zijn de fiere TOP-coaches van het doeboek. Hun stripfiguren begeleiden sportende kinderen doorheen het doeboek.

Vacature Sporttechnisch Coördinator TTj

Vrijdag 26 nov 2021

Gymfed zoekt een Sporttechnisch Coördinator Toestelturnen Jongens voor bepaalde duur (onmiddellijk indiensttreding t.e.m. augustus 2022). Wil je meewerken aan de verdere uitbouw van het sportief beleid van de federatie en met jouw expertise de drijvende kracht zijn achter toestelturnen jongen op vlak van wedstrijdsport? Dan ben jij de persoon die wij zoeken!

WAGC Tumbling Trampoline & DMT 2021 - Goud voor Brent Deklerck op Dubbele Minitrampoline

Donderdag 25 nov 2021

Van 25 tot 28 november verzamelen de jongeren Tumbling, Trampoline & DMT in Baku, Azerbeidzjan om het beste van zichzelf te tonen op de World Age Group Competition (WAGC). Voor België komen maar liefst 34 gymnasten in actie.

Selectieprocedure EK TRA-DMT 2022 gekend

Donderdag 25 nov 2021

Van 1 tot 5 juni gaat in Rimini (ITA) het Europese kampioenschap Trampoline, Dubbele Mintrampoline en Tumbling door en dat zowel voor juniores als seniores.

Gymgala uitgesteld naar 2022

Woensdag 24 nov 2021

In navolging van de gewijzigde Corona-maatregelen en de stijgende cijfers heeft de Gymnastiekfederatie de knoop doorgehakt, het Gymgala wordt uitgesteld naar 2022. Het organiseren van een event waarbij de kwaliteit van de organisatie niet gegarandeerd kan worden, strookt niet met de waarden en normen die we als federatie nastreven.

Geslaagden jurycursus Acro 2021

Dinsdag 23 nov 2021

De jurycursus en alle examens acro zijn afgelopen.

Stockverkoop air evenwichtsbalk Janssen-Fritsen

Dinsdag 23 nov 2021

Nog op zoek naar een tof geschenk voor Sintklaas of Kerst? Dan is de stockverkoop van Janssen-Fritsen misschien wel het ideale moment om dit aan te schaffen.

De voltallige WAGC delegatie

Belgische delegatie WAGC Tumbling & Trampoline vertrokken naar Baku

Dinsdag 23 nov 2021

Na een fantastisch wereldkampioenschap Tumbling & Trampoline is het van 25 tot 28 november de beurt aan onze jongeren om in Baku het beste van zichzelf te tonen op de World Age Group Competition (WAGC). 

Acht gymnasten Toestelturnen meisjes trokken naar Combs-la-ville om er wedstrijdervaring op te doen

Dinsdag 23 nov 2021

Tijdens het weekend van 20 en 21 november namen vier juniores en vier beloften Toestelturnen meisjes deel aan een teamcompetitie in Frankrijk. 

Geslaagden jurycursus TTm cat. IIIa en IIIb

Maandag 22 nov 2021

De jurycursus en 1e examen TTm cat. IIIa en IIIb is achter de rug. Volgende cursisten slaagden voor het examen:

Belgisch kampioenen 16-18j & 19+j - Foto Toby Traets

Laurena Van Leeuwen & Jelle Van Heesbeke zijn Belgisch kampioenen Rope Skipping 2021

Maandag 22 nov 2021

Op 20 november verzamelden de beste skippers van het land in Mariakerke om er te strijden om de Belgische titels. 

Tachina Peeters pakt brons op het WK Tumbling

Zaterdag 20 nov 2021

Van 18 tot 21 november verzamelt de wereldtop Tumbling en Trampoline in de hoofdstad van Azerbeidzjan Baku, voor dé afspraak van het jaar, het wereldkampioenschap. Zeven gymnasten verdedigen er de Belgische driekleur.

Subsidies Jeugdsportfonds verdeeld!

Vrijdag 19 nov 2021

In samenwerking met Sport Vlaanderen kunnen Gymfed-clubs via het 'Jeugdsportfonds' jaarlijks subsidies aanvragen om de clubwerking te ondersteunen. Met veel plezier kunnen we melden dat er voor het seizoen 2020-2021 niet minder dan 221 clubs in aanmerking komen voor deze incentives! Het totale subsidiebedrag dat verdeeld wordt is 157 120 euro.

Belgisch meisjesteam Tumbling is Vice-wereldkampioen

Vrijdag 19 nov 2021

Van 18 tot 21 november verzamelt de wereldtop Tumbling en Trampoline in de hoofdstad van Azerbeidzjan Baku, voor dé afspraak van het jaar, het wereldkampioenschap. Zeven gymnasten verdedigen er de Belgische driekleur.

Wereldkampioenschap TU TRA DMT 2021 - Kwalificaties dag 2

Vrijdag 19 nov 2021

Van 18 tot 21 november verzamelt de wereldtop Tumbling en Trampoline in de hoofdstad van Azerbeidzjan Baku, voor dé afspraak van het jaar, het wereldkampioenschap. Zeven gymnasten verdedigen er de Belgische driekleur. 

Coronamaatregelen vanaf 20 november

Donderdag 18 nov 2021

Hieronder geven we een kort overzicht van de voornaamste coronamaatregelen voor de sportsector vanaf 20 november op basis van de beslissingen door het Overleg Comité van 17 november 2021.
We volgen de verdere federale communicatie en richtlijnen nauw op en communiceren dit naar de clubs indien nodig.

Wereldkampioenschap TU TRA DMT 2021 - Kwalificiaties dag 1

Donderdag 18 nov 2021

Van 18 tot 21 november verzamelt de wereldtop Tumbling en Trampoline in de hoofdstad van Azerbeidzjan Baku, voor dé afspraak van het jaar, het wereldkampioenschap. Zeven gymnasten verdedigen er de Belgische driekleur.

Hou indoor sporten mogelijk!

Dinsdag 16 nov 2021

Na het advies van de expertengroep GEMS om indoor contactsporten tijdelijk op te schorten vragen wij, samen met de Vlaamse sportfederatie, om niet te snel over te gaan tot het verbieden van de indoorsporten. Als federatie willen we massaal meewerken aan de bestrijding van de pandemie, zolang onze 130 000 leden en meer dan 320 clubs kunnen blijven sporten. Een verbod van indoor contactsporten is het allerlaatste redmiddel dat op tafel zou mogen liggen.

Zilver voor België

Drie medailles op Elite Gym Massilia 2021

Maandag 15 nov 2021

Van 12 tot 14 november ging in Marseille de jaarlijkse internationale competitie 'Elite Gym Massilia' door. Vier Belgische gymnasten Toestelturnen meisjes kwamen er in actie en verzamelden maar liefst 3 medailles!