G-Gym

G-Gym is de overkoepelende naam voor gymnastiek voor personen met een beperking. Van jong tot oud, mensen met een fysieke of verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid (o.a. autisme spectrum stoornis) krijgen met G-Gym mooie kansen binnen de Gymfed-clubwerking. Onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers wordt een rijk aanbod van bewegingsvaardigheden aangeboden in een veilige en aantrekkelijke gymzaal.

Je kan terecht bij 45 Gymfed-clubs met een G-werking. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen het volledig geïntegreerd sporten waarbij mensen met een beperking in een apart team of afdeling binnen de club sporten, een G-afdeling (exclusief sporten). Daarnaast opteren verschillende Gymfed-clubs ook voor ‘inclusie’ waarbij de gymnasten met een beperking aansluiten bij de groepen van de reguliere werking. Het kind/de jongere staat centraal, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de sporter wordt gekeken naar een aanbod op maat van elk individu.

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen wil de sportparticipatie van personen met een beperking in de bij haar aangesloten sportclubs bevorderen. Hiervoor heeft Gymfed een samenwerkingsverband afgesloten met Parantee-Psylos vzw.

Heb je een specifieke vraag rond G-Gym? Aarzel niet om ons te contacteren! Neem ook zeker eens een kijkje bij één van onze clubs voor meer info rond de locaties en lessen. 

G-Gym, sporten op basis van de wensen en mogelijkheden van elke sporter!
G-gym.png

 

Op zoek naar een club? Klik dan hier. Wens je meer info over de discipline? Neem dan contact op met onze medewerkers.

Ruth Franceus

Coördinator
Contact - 09 243 12 07