Rope Skipping

Rope Skipping is een spectaculaire vorm van acrobatisch touwspringen waarvoor onder andere een grote hoeveelheid coördinatie, lenigheid, kracht, snelheid, uithouding, ritmegevoel en acrobatie vereist is!

Er bestaan 3 soorten COMPETITIE wedstrijden: individuele, team- en demowedstrijden.

Voor de individuele en teamwedstrijden bestaat een C-, B- en A-stroom niveau met als categorieën 12-15 jaar en 16-18j en 19+j. De jongsten (8-11 jaar), ook wel mini's genoemd, kunnen deelnemen in het I-niveau (instapniveau). Voor zowel de mini’s, B- als C-stroom worden enkel provinciale wedstrijden georganiseerd. De A-stroom kan zich selecteren voor het Belgisch kampioenschap en een selectie behalen voor een internationale wedstrijd.

Voor de demowedstrijden (minidemo en democup) bestaat een A- en B-circuit. Een minidemoteam bestaat uit 4 tot 6 skippers en een democupteam uit 11 tot 16 skippers. Elk team brengt een demonstratie op muziek binnen een tijdsduur van 3 tot 4 minuten (minidemo) of 5 tot 6 minuten (democup), met een zo gevarieerd mogelijk aanbod van Rope Skipping elementen die op een zo vloeiend mogelijke manier aan elkaar worden verbonden en waarbij elk element moet uitgevoerd worden op de gebruikte muziek en met zoveel mogelijk teamleden.

Ook voor de RECREANTEN bestaat intussen al een mooi aanbod aan wedstrijden. De nadruk ligt hierbij sterk op amusement en een eerste wedstrijdervaring opdoen voor recreatieve skippers.

De Recreacup is een individuele wedstrijd voor recreatieve skippers waarbij 8 individuele proeven zo snel en correct mogelijk moeten uitgevoerd worden binnen een tijdsduur van telkens 30 seconden.
De Challenge day is een recreatieve wedstrijd waarbij teams van 3 of 4 recreatieve springers 10 verschillende proeven moeten uitvoeren. De proeven hebben betrekking tot alle aspecten van Rope Skipping: single rope, double dutch, chinese wheel,… Er wordt gewerkt met tijdscores, en het team dat uiteindelijk de minste tijd nodig had om alle proeven uit te voeren is de winnaar van de Challenge Day.
De Recrea showteams een demonstratiewedstrijd voor teams bestaande uit 4 tot 6 skippers. Elk team dient een routine uit te voeren op muziek waarbij zo veel mogelijk elementen van rope skipping op een creatieve manier aan bod komen.


 

 

 

Op zoek naar een club? Klik dan hier. Wens je meer info over de discipline? Neem dan contact op met onze medewerkers.

Simon Mahy

Simon-Mahy.png


Sporttechnisch Coördinator
Contact - 09 243 12 23

Eva Vandemeulebroecke

Eva-Vandemeulebroecke.png


Coördinator organisaties
Contact - 09 243 12 19