Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Rope Skipping

Programma's en reglementen 2024-2025 online

Maandag 15 juli 2024

Het sportjaar zit erop de vakantie lonkt - of misschien kan je er al van genieten - maar wij kunnen niet wachten om verder vooruit te kijken. We stellen dan ook heel graag de Technische Reglementen en Programma's voor het nieuwe seizoen aan je voor.

EOT Rope Skipping | 20 medailles op tweede dag

Zondag 14 juli 2024

Op 14 en 15 juli komen de Belgische skippers in actie op het Europen Open Tournament in Eger, Hongarije in de categorieën 12-15 jaar en 16+ jaar. Op dag 2 zien we de teams in actie in de single rope events. Ze weten op deze 2de dag maar liefst 20 extra medailles te bemachtigen. De skippers keren huiswaarts met een totaal van 49 medailles, wat een succesvol EOT!

Mis niets van het EK Rope Skipping 2024

Maandag 8 juli 2024

Van 14 tot 20 juli staat in Eger, Hongarije, het Europees kampioenschap Rope Skipping op het programma. Op het programma staan de individuele allround wedstrijden en event finales, de team allround wedstrijden en event finales, de show competitie en het Double Dutch Contest.

Nieuwe Gymfed-structuur

Dinsdag 25 juni 2024

Zoveel mogelijk mensen in elke fase van het leven aan gymnastiek laten doen, check! Hoe we dat doen? Met een nieuwe Gymfed-structuur met gemotiveerde medewerkers die maximaal op elkaar zijn ingespeeld en zich ten volle inzetten voor onze sport en clubs! 

Terugbetalingen via het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds

Maandag 10 juni 2024

Ben jij aangesloten bij het Vlaams & Neutraal ziekenfonds? Dan hebben we goed nieuws. Bij onze federatiepartner geniet je van interessante terugbetalingen op je inschrijvingsgeld bij je sportclub, inschrijvingsgeld voor een sportkamp en op je sportmedische keuring.

Versterk jij ons Gymfed-team?

Maandag 27 mei 2024

Samen zoveel mogelijk mensen laten sporten en meewerken aan de uitbouw van onze federatie? Dat kan, want wij zoeken nieuwe collega's. Versterk jij heel binnenkort het Gymfed-team?

Tips tegen pesten in jouw groep

Woensdag 22 mei 2024

Pestgedrag in je groep, het is je als trainer ongetwijfeld al overkomen. Maar hoe ga je hier nu best mee om? Praat je best met het slachtoffer of met de pesters?  

Belgische kampioenen Rope Skipping teams 2024 bekend

Maandag 11 maart 2024

Op zaterdag 9 en zondag 10 maart werd in Boutersem gestreden om de Belgische titels in de discipline Rope Skipping Teams. Daarnaast konden de twee beste teams zich ook selecteren voor het Europees kampioenschap.  

Belgisch kampioenschap Teams A-niveau 13+j 2024

Dinsdag 5 maart 2024

We bereiden ons voor op het eerste Belgisch kampioenschap van 2024! Op 9 en 10 maart wordt in de Sport'o'droom gestreden voor de Belgische titels Rope Skipping Teams A-niveau 13+j. Gymfed organiseert samen met de Skippies het Belgisch kampioenschap en verwelkomt jullie graag om mee te kijken naar een spannende strijd.

Hé trainer, wil jij jouw gymnast in de kijker zetten?

Vrijdag 9 februari 2024

Jouw sporters in de kijker zetten? Dat kan! Maandelijks zetten we graag de clubprestaties op wedstrijden, recreatoernooien, Gymtopia Happenings en internationale wedstrijden van afgelopen maand in de spotlight.

Proficiat met je trainersdiploma!

Woensdag 31 januari 2024

Nee hoor, we delen niet zomaar diploma's uit. Maar willen de spotlights wel even zetten op de 367 trainers die afgelopen jaar een eerste of hoger trainersdiploma behaalden. Chapeau! 


Schrijf je vanaf nu in voor een trainersopleiding in 2024

Vrijdag 10 november 2023

Vanaf nu kan je inschrijven voor het volledig opleidingsaanbod in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool in 2024. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen per cursus is beperkt om voldoende kwaliteit en leermomenten te kunnen garanderen.

Opleiding Totale sporter centraal bij jou in de club?

Maandag 30 oktober 2023

Wil je de trainers in jouw club helpen om motiverend te communiceren met hun sporters? Wil je ze handvaten geven om hun sporters nog beter te kunnen gebruiken? Wil je ze tips aanreiken om groeigerichte feedback te geven?

7 Dingen die je als coach kan doen tijdens de herfstvakantie

Vrijdag 20 oktober 2023

De herfstvakantie staat voor de deur, tijd om de afgelopen weken te reflecteren en een planning op te stellen voor de aankomende periode. Met deze tips wordt dat een fluitje van een cent! 

Baloise Team BELGYM WK Turnen

Vrijdag 22 september 2023

Nog één week en het is zover... nog één week tot het WK Turnen in het Antwerps Sportpaleis! 's Werelds beste gymnasten nemen het tegen elkaar op in de strijd om de wereldtitels. Zowel bij de heren als de dames komt het Baloise Team BELGYM in actie tijdens de kwalificaties in teamverband. Het doel? Het halen van een Olympisch teamticket richting Parijs 2024.

Nina Derwael en Lisa Vaelen missen WK Turnen

Zaterdag 9 september 2023

Van 30 september tot 8 oktober staat het WK Turnen in Antwerpen op het programma. Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) dienen omwille van medische redenen deze competitie aan zich voorbij te laten gaan. Het Baloise team BELGYM heren en dames wordt bekend gemaakt op de persconferentie op vrijdag 22 september.

18 medailles op event finales WK Rope Skipping

Woensdag 19 juli 2023

Zaterdag 22 en zondag 23 juli stonden de event finales op het programma op het wereldkampioenschap Rope Skipping in Colorado Springs, USA. Hier behaalden de skippers maar liefst 18 medailles! 

Succesvol International Open Tournament Rope Skipping in Colorado Springs

Dinsdag 18 juli 2023

Op 16 en 17 juli zagen we 7 individuele skippers en 8 teams in actie op het International Open Tournament Rope Skipping in Colorado Springs, USA. Een succesvol IOT was het zeker! De skippers brengen tal van medailles mee naar huis. 

Mis niets van het WK Rope Skipping 2023

Woensdag 12 juli 2023

Van 18 tot 23 juli gaat het (jeugd) wereldkampioenschap Rope Skipping door in Colorado Springs, USA. Onze Belgische delegatie staat te popelen om na 5 jaar opnieuw op een wereldkampioenschap te kunnen staan. 

Zien we elkaar op het WK Turnen?

Maandag 3 juli 2023

Een WK Turnen in België, kan dat? Een WK met 's werelds beste gymnasten en onze eigen toppers van het Baloise Team BELGYM, dat kan! En… jij kan je tickets scoren voor dit topevent.

Wedstrijdseizoen 2022-2023, u was fantastisch!

Vrijdag 30 juni 2023

Half juni sloten onze jongste gymnasten het wedstrijdseizoen 2022-2023 af op de Gymtopia-happening in Jabbeke. Maar liefst 13268 gymnasten, skippers en dansers gaven dit seizoen het beste van zichzelf. Het werd een fantastisch wedstrijdseizoen boordevol hoogtepunten. 

Nagenieten van een geslaagde Best Show Teams Finale 2023

Dinsdag 6 juni 2023

Op zaterdagavond 3 juni 2023 vond de 19de editie van de Best Show Teams Finale plaats in de Topsporthal te Gent. Met maar liefst 1.600 aanwezige supporters een sfeervolle editie!

Een initiatorcursus in jouw club in 2024?

Zondag 30 april 2023

Lijkt 2024 best nog veraf voor jou? Wij starten alleszins nu al met de voorbereidingen om alle Initiator cursussen in 2024 in te plannen. Wil jij een organisatie in jouw club en zo de eigen trainers de mogelijkheid geven zich dicht bij huis op te leiden? Grijp dan nu je kans!

Een opleiding initiator volgen? Deze cursisten overtuigen je in no time!

Dinsdag 25 april 2023

Jij bent ongetwijfeld een trainer die met hart en ziel voor de groep staat. En dus weet je maar al te goed dat het geen gemakkelijke rol is als trainer om elke keer de meest optimale training te voorzien voor alle sporters. Dat vraagt de nodige kennis, veel vaardigheden en de gepaste ingesteldheid. En daarom is zo belangrijk om met een diploma voor je groep te staan. De cursisten van de initiatorcursus in Sint-Niklaas leggen het uit.

KBT & Baloise gaan samen voor beweging

Woensdag 5 april 2023

De Koninklijke Belgische Turnbond, KBT, en Baloise slaan de handen in elkaar voor een tweejarig partnership. Tot december 2024 gaan we er voor, zoveel mogelijk mensen samen in beweging brengen.