Trampoline

Hou je van ‘hoog gaan’ en sensatie? Dan is trampolinespringen echt iets voor jou. De gymnasten springen soms tot 8 meter hoog en ze combineren deze sprongen met salto’s en schroeven.De trampolinespringer kan evenwicht, ritme, tempo- en ruimtegevoel uitstekend combineren. Door veel te trainen zal hij/zij steeds hoger kunnen zweven en meer salto’s en schroeven kunnen uitvoeren.

We onderscheiden drie disciplines: trampoline, trampoline synchroon en dubbele minitrampoline. Ook de tuintrampoline is ontzettend populair. Hieronder geven we jullie graag enkele tips en ideetjes (zie weetjes).

Trampolinespringen is één van de drie gymnastiekdisciplines die op de Olympische Spelen wordt beoefend. Naast individueel trampolinespringen, wordt er ook per twee een routine uitgevoerd. Bij synchroonspringen maken beide gymnasten dezelfde sprongen, maar wel elk op een eigen trampoline.
Springen op de dubbele minitrampoline vraagt durf, coördinatie en perfectie. De minitrampoline wordt in de turnlessen op school ook veelvuldig gebruikt.


 

 

 

Op zoek naar een club? Klik dan hier. Wens je meer info over de discipline? Neem dan contact op met onze medewerkers.

Els Coppieters

Els-Coppieters.png

Sporttechnisch coördinator
Contact - 09243 12 15

Eline Verbeeck

Eline-Verbeeck.png

Coördinator organisaties
Contact - 09 243 12 12