Medisch

De Gymnastiekfederatie heeft als doel het de clubs en zijn leden mogelijk te maken om op een medisch verantwoorde manier aan life-time gymnastiek te doen. Hiervoor volgt zij de bepalingen van het decreet i.v.m. Medisch Verantwoord Sporten van 20 december 2013 inzake medisch verantwoorde sportbeoefening. Dit nieuwe decreet is van kracht gegaan op 31 maart 2015.

Onze sport in een goede gezondheid beoefenen primeert bij de Gymnastiekfederatie; daarom raden wij de gymnasten aan zich op regelmatige basis medisch te laten onderzoeken. Een hulmpiddel hierbij is de Gezondheidsverklaring
Wil je echter aan wedstrijden deelnemen op A-niveau, dan dien je een verplichte jaarlijkse medische check up te laten doen (niet voor dans en demo). Het Medisch Geschiktheidsattest (laatste pagina van het medisch protocol) dient online opgeladen te worden door de sporters zelf (via 'Mijn Gymfed' - Mijn Medisch Geschiktheidsattest').

Voor dit seizoen voeren we owv de Covid-19 situatie volgende WIJZIGINGEN door:

 • Deadline opladen attest: ten laatste op zondag 4 weken voor de betreffende wedstrijd.
 • Geldigheid attest:
  • Attest vorig seizoen opgeladen? Dan wordt dit automatisch verlengd, opladen voor dit seizoen is niet meer nodig.
  • Nieuw attest dit seizoen opgeladen? Dan blijft dit attest ook volgend seizoen geldig.

  --> Deze uitzonderlijke geldigheid van 2 jaar zal naar de toekomst toe door de medische commissie verder bekeken worden.

  Het medisch attest kan je hieronder terug vinden:

  Bij welke arts je hiervoor terecht kan vind je op Lijst keuringsartsen

  Bekijk hier de eerstehulpgids bij noodgevallen en ontdek meteen hoe je het best reageert in zo'n noodgevallen.