Aanspreekpunt integriteit (API)

Een onafhankelijk aanspreekpunt integriteit (API) is een laagdrempelig aanspreekpunt, een vertrouwenspersoon voor sporters, ouders, trainers of andere betrokkenen met een vraag, vermoeden of klacht rond mogelijk grensoverschrijdend gedrag. Deze persoon draagt er mee zorg voor dat het beleid voldoende aandacht geeft aan preventie van en omgaan met grensoverschrijdend gedrag.

We nemen elke melding ernstig

Ervaar je problemen en wens je hierover te praten? Gymfed neemt elke melding ernstig en behandelt deze met de nodige discretie. 

Maarten Van Houcke

Maarten is sinds begin 2024 aanspreekpunt integriteit voor Gymfed. Hij behandelt elke case met de nodige professionaliteit, zorg en discretie. Als ervaren psycholoog en mental coach kan hij de rust bewaren in elke situatie.

Contact: Mail Maarten - 0478 60 95 40

Raissa Swerts 

Ook Raissa Swerts staat garant voor een professionele opvolging van elke melding. Als ex topsportgymnast en psycholoog als opleiding is ze vast en zeker de juiste persoon op de juiste plaats.

Contact: Mail Raissa - 0475 56 38 13

Caroline Jannes

Caroline Jannes, sportpsycholoog van opleiding, is sinds 2014 API bij Gymfed en is sinds september 2022 het aanspreekpunt voor onze club-API’s. Heb je als club-API een melding en/of situatie inzake grensoverschrijdend gedrag? Heb je nood aan advies en overleg? Aarzel niet Caroline te contacteren.

Contact: Mail Caroline - 0485 63 39 37