Opleidingen

Gymfed hecht veel belang aan goed opgeleide trainers, clubbestuurders en club-API's. We geloven dat kwalitatieve sportbegeleiding in alle levensfases cruciaal is om mensen op een gezonde en ethische manier te laten sporten. Hiervoor organiseren we tal van opleidingen voor deze verschillende doelgroepen. Sinds enkele jaren hebben Gymfed en de Vlaamse Trainersschool een samenwerkingsverband voor het organiseren van officiële trainersopleidingen en dit op verschillende niveaus.

  • Voor trainers: Kaderweekend, Kaderdag Dans, webinars, officiële VTS-opleidingen, opleidingen in de club (Totale sporter centraal, basisgym, kleutergym), ...
  • Voor clubbestuurders: Kaderweekend, regionale opleidingen, ...
  • Voor API: Opleidingen voor beginnende club-API's, intervisiemomenten, opleidingen rond het vlaggensysteem, , ...

Klik hier voor al onze opleidingen en activiteiten

De opleiding 'Totale sporter centraal' richt zich heel specifiek op positief coachen en geeft de deelnemer nieuwe inzichten omtrent de mentale begeleiding van sporters. Het accent van deze opleiding ligt op groeimindset (bij trainer en sporters), groeigericht feedback geven, check-in/out, actief luisteren en motiverend communiceren.
Deze opleiding werd in samenwerking met Impetus Academy vorm gegeven, als toepassing van de mentale ontwikkelingslijn in de praktijk.