Sensibiliseringscampagnes

Via preventie en sensibilisering wil Gymfed het thema gezond en ethisch sporten onder de aandacht brengen van haar clubs en leden. Zo werken we aan de bewustwording en het creëren van een gezond en ethisch sportklimaat.

Bouw jij mee aan sterke sporters

Samen stellen we meer dan ooit onze sporters centraal. Samen bouwen we aan sterke sporters. En hiervoor hebben we onze clubs en trainers meer dan nodig. Een trainers focust op de kenmerken van de sporters en past die aan in zijn/haar coaching. Want de aandachtspunten in de coaching zijn natuurlijk niet voor elke sporter hetzelfde. Dit zowel op het sportieve niveau als in de mentale ontwikkeling van de sporters. Maar wat hebben sporters nu precies nodig in hun coaching? Waarom is een trainer een toptrainer?

Gymtastisch sporten, daar staan we voor

Met de campagne "Gymtastisch sporten, daar staan we voor" zet Gymfed in op een gezond en ethisch sportklimaat in de club- en topsportwerking. Gymfed streeft er naar dat alle sporters een correcte ondersteuning en begeleiding krijgen en dat er zorg is voor integriteit, een doelstelling waar we samen aan kunnen werken.

Pancartes ophangen in de club? Dat kan! Gymfed ontwikkelde 12 spreuken die van toepassing zijn op alle sporters en trainers. Je kan ze hier downloaden om ook bij jou in de club te gebruiken. Maak ook gebruik van onze promovideo's om de communicatie in je club te versterken  Coole Gymmanieren

  In navolging op de ondertekening van de Panathlon-verklaring, over de rechten van het kind in de sport, ontwikkelde Gymfed in 2008 het project "Coole Gymmanieren". Aan de hand van affiches, gericht naar trainers en sporters, wordt per maand een thema rond gezond en ethisch sporten uitgewerkt. Zo komen volgende thema's onder andere aan bod: positief zelfbeeld, omgaan met wedstrijdstress, gebruik van sarcasme en ironie, belang van rust en recuperatie,...

  Download hier de affiche AUGUSTUSDownload hier de affiche SEPTEMBER
  Download hier de affiche OKTOBER
  Download hier de affiche NOVEMBER
  Download hier de affiche DECEMBERDownload hier de affiche JANUARI
  Download hier de affiche FEBRUARIDownload hier de affiche MAART
  Download hier de affiche APRILDownload hier de affiche MEI
  Download hier de affiche JUNIDownload hier de affiche JULI