Uitstroomcoach

De uitroomcoach begeleidt topsporters wanneer zij een stap opzij willen zetten uit de topsportwerking. Samen met de gymnast wordt er een traject uitgestippeld op basis van de noden van de gymnast.

Het doel van de begeleiding van de uitstroomcoach is de topsportcarrière als gymnast op een mooie manier te kunnen afronden en om te schakelen naar een dagdagelijkse routine zonder topsport. Voor sommige volstaat een babbel over de afgelopen jaren, sommige vragen meer om een diepgaande begeleiding. Ook voor de topsportatleten die van de topsporthal naar de arbeidsmarkt gaan, kunnen hierbij terecht. Samen wordt dan een loopbaantraject op maat uitgewerkt.

Tijdens het laatste gesprek bij Gymfed wordt de gymnast hierover geïnformeerd. “Het is namelijk belangrijk dat het voor de gymnasten duidelijk is dat ik hier een onafhankelijke rol heb. Als uitstroomcoach zal ik dan contact opnemen met de gymnasten om het eerste gesprek in te plannen.”, verduidelijkt de uitstroomcoach.

“Wat heel fijn is om te horen, is dat alle gymnasten na hun topsportcarrière nog steeds meer dan welkom zijn in de topsporthal. Velen gaan er zelf af en toe nog sporten.” - Laura-Emirode