Toestelturnen jongens

Krachtelementen in de ringen, vliegen over het rek en spectaculaire salto's tijdens de grondoefening. In de discipline Toestelturnen jongens leer je als gymnast turnen op zes toestellen: grond, paard met bogen, ringen, sprong, herenbrug en het rek.

Sprongkracht en coördinatie zijn twee sleutelwoorden om een grondoefening tot een goed einde te brengen. Aan het paard met bogen worden dan weer het evenwicht en de beheersing van de sporter op de proef gesteld. Aan de ringen draait het om de krachtelementen en bij de sprong staat de explosiviteit van de sporter centraal. De gymnasten maken hier één of meerdere salto’s en schroeven vooraleer ze op hun voeten landen. De herenbrug bestaat uit 2 evenwijdige houten leggers waaraan zowel gesteund als gehangen wordt met één of meerdere salto's als afsprong. Ten slotte turnen de jongens ook aan het rek, spectaculaire vluchtelementen en extreem hoge afsprongen zijn hier de key tot succes.

In deze discipline leer je springen, steunen en hangen en heb je niet alleen durf maar ook voldoende kracht nodig. Heb je als jongen ook zin om aan de verschillende toestellen te turnen? Bekijk dan zeker eens onze clubs voor meer info rond de lessen en locaties. 

Toestelturnen jongens, krachtelementen en spectaculaire salto's!
HOME_TTJ.jpg

 

Op zoek naar een club? Klik dan hier. Wens je meer info over de discipline? Neem dan contact op met onze medewerkers.

Eline Verbeeck

Coördinator organisaties
Contact - 09 243 12 12