Toestelturnen jongens

De jongens turnen in deze discipline aan zes toestellen: vloer, paard met bogen, ringen, sprong, brug met gelijke leggers en rek.

Sprongkracht en coördinatie zijn twee sleutelwoorden om een grondoefening tot een goed einde te brengen. Bij een paardoefening worden evenwicht en beheersing dan weer op de proef gesteld. De jongens turnen ook aan ringen, het toestel voor de krachtpatsers!
Daarnaast is voor een goede sprongoefening vooral explosiviteit en kracht nodig. De gymnasten maken hier een of meerdere salto’s en schroeven vooraleer ze op hun voeten landen. De brug bestaat uit 2 evenwijdige houten leggers. Aan deze houten leggers wordt zowel gesteund, als gehangen en gelegen in bovenarmlig. Ten slotte turnen de jongens ook aan een rek, spectaculaire vluchtelementen en extreem hoge afsprongen zijn hier sleutelwoorden.

Om deze toestellen te beheersen heb je niet alleen durf, maar ook kracht nodig. Denk je dat deze vorm van turnen iets voor jou is? Vanaf 6 jaar kan je in veel gymclubs deze discipline op recreatief en/of competitief niveau beoefenen.


 

 

 

Op zoek naar een club? Klik dan hier. Wens je meer info over de discipline? Neem dan contact op met onze medewerkers.

Ben Vandenbussche

Benjamin-Vandenbussche.png

Sporttechnisch coördinator
Contact

Eline Verbeeck

Eline-Verbeeck.png

Coördinator organisaties
Contact - 09 243 12 12