Zoeken

Nieuwsberichten met de categorie Toestelturnen jongens

2x 5de plek in toestelfinales | World Challenge Cup Varna 2024

Vrijdag 24 mei 2024

Van 23 tot 5 mei gaat de World Challenge Cup door in Varna, Bulgarije. Vijf heren van het Baloise team BELGYM vertegenwoordigen België.

Hé trainer - clubmeetings in juni - iets voor jou?

Donderdag 23 mei 2024

De overlegplatformen in de verschillende disciplines nemen graag de tijd om terug te blikken én vooruit te kijken, samen met de clubs. Daarvoor worden in de maand juni een aantal clubmeetings georganiseerd (vroegere ATV) in verschillende disciplines

Tips tegen pesten in jouw groep

Woensdag 22 mei 2024

Pestgedrag in je groep, het is je als trainer ongetwijfeld al overkomen. Maar hoe ga je hier nu best mee om? Praat je best met het slachtoffer of met de pesters?  

Q&A - De juniores schrijven geschiedenis op EK!

Vrijdag 17 mei 2024

Het EK Turnen 2024, wat een succes was dat voor onze Belgische juniores! 

Met jouw club op het Olympic Festival?

Vrijdag 17 mei 2024

Met jouw club deze zomer schitteren op het strand van Middelkerke? Het kan tijdens het Olympic Festival waar we samen met onze Gymfed-clubs een unieke olympische beleving op het strand creëren en supporteren voor onze gymnasten in Parijs!

Instructeur of Trainer B in het najaar: schrijf je in

Woensdag 8 mei 2024

Voor alle trainers die training geven aan competitiesporters is de cursus Instructeur of Trainer B dé te volgen opleiding. Investeer in jezelf en in je toekomst! Deze opleiding bestaat uit verschillende modules en de specifieke modules staan dit najaar gepland!

19de in allroundfinale op EK Turnen

Vrijdag 26 april 2024

Van 24 tot 28 april staat het Europees kampioenschap Turnen voor de heren in Rimini op het programma. In de toestelfinale aan het rek wordt Kyano Schepers (Olympia Houthalen) VICE-EUROPEES kampioen! In de allroundfinale eindigt hij 19de.

2 finales voor juniores op EK Turnen jongens

Donderdag 25 april 2024

Dag 2 op het Europees kampioenschap Turnen voor de heren in Rimini. De juniores komen vandaag in actie tijdens de kwalificaties, die selectief zijn voor de allround- en toestelfinales.

14de plaats voor Baloise Team BELGYM heren op EK Turnen

Dinsdag 23 april 2024

Van 24 april tot 28 april staat in Rimini, Italië, het Europees kampioenschap Turnen voor de heren op het programma. De gymnasten van het Baloise Team BELGYM komen vandaag in actie tijdens de kwalificaties, die selectief zijn voor de team- en toestelfinales.

Selectie juniores EK Turnen

Woensdag 17 april 2024

Van 24 april tot 5 mei staat in Rimini, Italië, het Europees kampioenschap Toestelturnen voor de juniores jongens en meisjes op het programma. De gymnasten komen in actie tijdens de kwalificaties, die selectief zijn voor de allround- en toestelfinales bij de jongens en voor de toestelfinales bij de meisjes.

Selectie Baloise Team BELGYM EK Turnen

Woensdag 17 april 2024

Van 24 april tot 5 mei staat in Rimini, Italië, het Europees kampioenschap Toestelturnen voor de heren en dames op het programma. De gymnasten van het Baloise Team BELGYM komen in actie tijdens de kwalificaties, die selectief zijn voor de team- en toestelfinales. 

120 juryleden in de schijnwerpers

Woensdag 17 april 2024

Zonder juryleden geen wedstrijden. Ze zijn met meer dan 200 en zitten vaak wat aan de zijkant in hun donkerblauwe kledij, maar nu willen we er een aantal wat meer op de voorgrond plaatsen. Juryleden die dit seizoen hun 'juryjubileum' vieren. 

Vier medailles voor Baloise Team BELGYM heren op Luxembourg Open

Maandag 15 april 2024

Op 12 en 13 april ging de tweede editie van de Luxembourg Open door in Luxemburg (LUX). De gymnasten van het Baloise Team BELGYM heren weten maar liefst vier medailles te behalen. De juniores doen er nog acht medailles bij voor België. 

Met jouw club naar de Olympische Spelen?

Woensdag 27 maart 2024

Deze zomer is het opnieuw zover, het grootste sportevent ter wereld, de Olympische Spelen in Parijs. Onze gymnasten zijn in volle voorbereiding om hun ambities waar te maken. Supportert jouw club mee voor onze toppers in Parijs?

Inschrijving Intrinsieke Test TTj - Selectieprocedure Beloftenstatuut

Maandag 25 maart 2024

Actief in de discipline Toestelturnen heren en ambitie om in aanmerking te komen voor een beloftenstatuut? Grijp nu je kans!

Baloise Team BELGYM op DTB Pokal Team Challenge

Zaterdag 16 maart 2024

Van 15 tot en met 17 maart trokken de gymnasten Toestelturnen naar Stuttgart, Duitsland, om er deel te nemen aan de EnBW DTB Pokal Team Challenge. België kon met senior gymnasten Noah Kuavita (Silok Deurne) en Glen Cuyle (Gym Izegem) het goud aan de rekstok en zilver in de finale aan de ringen mee naar huis nemen. Bij de juniores was Sien Ghekiere (De Gympies Keerbergen) goed voor brons aan de Damesbrug. 

Goud en Zilver Toestelturnen Heren in Stuttgart

Zaterdag 16 maart 2024

Op de EnBW DTB Pokal Team Challenge in Stuttgart halen Noah Kuavita en Glen Cuyle goud en zilver in de toestelfinales.

Brons Maellyse Brassart World Cup Toestelturnen I Cottbus

Maandag 19 februari 2024

Van 22 tot 25 februari staat in Cottbus, Duitsland, de tweede World Cup Toestelturnen op het programma. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) plaatsen zich voor drie toestelfinales. Maellyse Brassart pakt brons aan de Damesbrug. Nina Derwael en Erika Pinxten worden 5de en 7de in de balkfinale.

Hé trainer, wil jij jouw gymnast in de kijker zetten?

Vrijdag 9 februari 2024

Jouw sporters in de kijker zetten? Dat kan! Maandelijks zetten we graag de clubprestaties op wedstrijden, recreatoernooien, Gymtopia Happenings en internationale wedstrijden van afgelopen maand in de spotlight.

Selectie World Cup Toestelturnen

Maandag 5 februari 2024

Twee routes voor een individuele selectie voor de Olympische Spelen in Parijs, via de Wereldbekers of via de allroundcompetitie op het Europees kampioenschap. Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux), Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) en Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) staan aan de start van het World Cup-traject.

Proficiat met je trainersdiploma!

Woensdag 31 januari 2024

Nee hoor, we delen niet zomaar diploma's uit. Maar willen de spotlights wel even zetten op de 367 trainers die afgelopen jaar een eerste of hoger trainersdiploma behaalden. Chapeau! 


Road to Paris2024

Dinsdag 16 januari 2024

De zomer van 2024 wordt ongetwijfeld het sportieve hoogtepunt van het jaar, de Olympische Spelen in Parijs. Hoe ziet het programma richting Paris2024 eruit voor onze gymnasten?

Hé trainer.. wil jij een stapje hoger?

Dinsdag 16 januari 2024

Voor alle initiator - die training geven aan competitiesporters - is de cursus Instructeur dé te volgen opleiding. Investeer in jezelf en in je toekomst! Deze Instructeur-opleiding bestaat uit verschillende modules en de eerste algemene module wordt nu gegeven, specifiek voor gymnastiek

Q&A - Road to Paris 2024 met Luka & Noah

Maandag 11 december 2023

Het einde van 2023 komt in zicht, en wat een topsportjaar! Ondanks de vele top prestaties, richten we onze spots toch graag even op deze: maar liefst 3 tickets voor de jongens in het Toestelturnen op de Olympische Spelen in Parijs 2024!

Schrijf je vanaf nu in voor een trainersopleiding in 2024

Vrijdag 10 november 2023

Vanaf nu kan je inschrijven voor het volledig opleidingsaanbod in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool in 2024. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen per cursus is beperkt om voldoende kwaliteit en leermomenten te kunnen garanderen.