Sport Vlaanderen

Sport Vlaanderen is de sportadministratie van de Vlaamse overheid en heeft als missie iedereen in Vlaanderen zoveel mogelijk kansen te bieden om hun hele leven lang te sporten en te bewegen. Dit door het sport- en beweegaanbod in Vlaanderen zo kwaliteitsvol en toegankelijk mogelijk te maken op maat van iedereen. 
Dit van recreatief sporter tot topsporter.


Topsport

Topsporters vinden in Sport Vlaanderen een centraal aanspreekpunt voor al hun behoeften. Alle mogelijkheden, opleidingen en ondersteuning voor topsport verzameld op één plek maakt het voor de topsporter eenvoudiger en vooral efficiënter om zijn of haar ambities waar te maken. Zo wil Sport Vlaanderen ook de inspirerende en verbindende kracht van topsport inzetten om Vlaanderen in beweging te brengen.


Vlaamse Trainersschool (VTS)

Er wordt veel belang gehecht aan goed opgeleide trainers, sportbegeleiders en clubbestuurders. Jaarlijks reikt de Vlaamse Trainersschool meer dan 5500 diploma’s uit aan sportbegeleiders die met succes een opleiding hebben gevolgd. We geloven dat kwalitatieve sportbegeleiding in alle levensfases cruciaal is om mensen op een gezonde, duurzame en veilige manier te laten sporten. Sinds enkele jaren hebben de Vlaamse Trainersschool en de Gymfed een samenwerkingsverband voor het organiseren van officiële trainersopleidingen en dit op verschillende niveaus.

Klik hier voor alle VTS-opleidingen binnen onze sport