Inspiratie en opleidingen

Opleidingen - De basis voor elke trainer

Ben je minimum 16 jaar en wil je een trainersopleiding volgen? Dat kan! Samen met de Vlaamse Trainersschool (VTS) focussen we op het opleiden van onze trainers op verschillende niveau's. Elke trainer die een trainersdiploma wenst te halen dient te starten in de opleiding Initiator. Deze bestaat uit een tweedaagse opleiding Start 2 Coach (= Module 1), praktijklessen (= Module 2/3) én een stage (= Module 4). In een volgende fase staan de opleidingen Instructeur B, Trainer B en Trainer A op het programma. 


Opleidingen - De totale sporter centraal

In de opleiding "De totale sporter centraal" versterk je als (competitie)trainer je softskills en verkrijg je nieuwe inzichten omtrent de mentale begeleiding van je sporters. Het accent van deze opleiding ligt op groeimindset (bij trainer en sporters), groeigericht feedback geven, check-in/out, actief luisteren en motiverend communiceren. Je kan zowel een geplande opleiding volgen, alsook een opleiding aanvragen rechtstreeks bij jou in de club!


Coach@home - Inspiratievideo's gebundeld in één online platform

Ben jij één van onze 8500 Gymfed-trainers? Dan vertoef je heel wat tijd in de turnhal en investeer je meerdere uren aan het voorbereiden van jouw trainingen. Opwarming, fysieke training, sportspecifieke,... het zijn topics waar je actief mee aan de slag gaat om het beste uit je sporters te halen, klopt? En dat, dat vinden wij top! Meer zelfs, met inspiratievideo's gebundeld in één online platform "Coach@Home" ondersteunen we jou als trainer in de optimale begeleiding van jouw sporters! Dit zowel voor competitietrainers als trainers van recreatieve groepen. Dus, waar wacht je nog op?


GymBIEB - Vakliteratuur in elke discipline

Als Gymfed-trainer heb je onbeperkt toegang tot de GymBIEB. Meer dan 900 sporttechnische artikels/presentaties binnen de verschillende disciplines die jij als trainer kan toepassen in jouw trainingen. Om de GymBIEB te raadplegen dien je ingelogd te zijn in de Gymfed-website "Mijn Gymfed". Ben je nog niet ingelogd in onze website? Hier kan je meer info terugvinden over het inloggen.


Vragen of meer info?

Wens je meer algemene info of heb je een concrete vraag rond trainersopleidingen? Ons team sportief beleid staat steeds voor jullie klaar!


Lore Marguillier

Sporttechnisch coördinator recreatie, trainersopleidingen & projecten
Contact - 09 243 12 22