Gymfed

Leuk dat jij dit seizoen (opnieuw) aan de slag gaat als trainer bij één van de 320 Gymfed-clubs. We houden we je aan de hand van 3 nieuwsbrieven, specifiek gericht naar onze Gymfed-trainers, graag op de hoogte van de laatste info die jij nodig hebt om je sporters optimaal te begeleiden. Onze volgende nieuwsbrief mag je verwachten eind december. Hou zeker ook onze website en social media in de gaten en check je profiel en voorkeuren via Mijn Gymfed

Samen gaan we voor een gymtastisch sportseizoen!

Wat biedt Gymfed aan voor jou als trainer?

Actief als trainer kleuterturnen? Of ga je aan de slag met recreatieve sporters? Aan de hand van onze specifieke programma's kan jij jouw sporters optimaal begeleiden.

> Ontdek alle projecten

Ontdek het Gymfed-sportmodel

Het Gymfed-sportmodel is de langetermijnvisie van Gymfed over de opleiding en begeleiding van sporters volgens hun noden, wensen en ontwikkeling. Het is gebouwd op zeven verschillende levensfasen en formuleert kenmerken van de sporter en aandachtspunten om de sporter een unieke, kwalitatieve en persoonlijke sportervaring te kunnen bieden. In welke fase bevinden jouw sporters zich? Hoe dien je hen te begeleiden? 

> Check wat het sportmodel voor jou kan betekenen

Bekijk het programma van het Kaderweekend 2021

Gymfed lanceert jaarlijks het grootste opleidingsweekend in Vlaanderen. Ook in 2021 gaan we voor een online editie en bieden we met het Kaderweekend@Home onze trainers, juryleden en bestuurders een Corona-proof opleidingsweekend aan. Op 9 en 10 oktober integreren we met een 90-tal online sessies naast gymnastiek, Rope Skipping en bestuurssessies vanaf 2021 ook de danssessies in dit opleidingsweekend. Benieuwd naar welke interessante sessies er dit jaar op het programma staan?

> Ontdek hier het programma

Zoek een opleiding op maat

De online opleidingskalender voor alle trainers, juryleden en bestuurders bundelt alle Gymfed- en VTS-opleidingen in een online platform. Ben je op zoek naar een bijscholing, clinic, regioweekend of andere soort opleiding? Of ben je ook jurylid en wil je je jurybrevet verhogen? Stel jouw eigen programma samen en schrijf je nu in.

Wil je in 2022 een VTS-trainersopleiding volgen? Deze inschrijvingen starten in oktober, don't miss it!

> Bekijk de opleidingskalender hier

More than Gym Doeboek

Geef jij training aan kinderen tussen 6-12 jaar? Bezorg hen dan bij de start van het seizoen het More than Gym Doeboek. Het spelboek staat boordevol toffe weetjes, tips in alle disciplines, doe- & knutselopdrachten en educatieve spelletjes. In het magazine zit een supercoole poster van Olympisch kampioene Nina Derwael waar jouw kids zeker van glunderen. Vraag het Doeboek op bij je bestuur. 

> Meer over het Doeboek

Heb jij een abonnement op Gymstars?

Met oefenvormen rond alle basisbewegingen binnen het turnen is Gymstars een must have voor elke trainer van recreatieve gymnasten. Met een clubabonnement 'Gymstars' heeft elke trainer op elk moment toegang tot het volledige programma van Gymstars. Geen toegang? Check dit bij je bestuur.

   Meer info

   Save the date 2021

   In oktober start het nieuwe wedstrijdseizoen met competities binnen de disciplines Toestelturnen, Gymtopia, Rope Skipping. Ook de recreatoernooien gaan eindelijk terug van start. Alle belangrijke info en deadlines kan je terugvinden op onze activiteitenpagina's.

   Events 2021 - Save the date!

   • Freerunning & Parkour event MOVE!: 11-12.09.2021
   • Gymgala 2021: 12.12.2021 - Meer info en ticketverkoop eind september

   Corona-maatregelen

   Om onze clubs en leden zo goed mogelijk bij te staan de afgelopen periode werd een Corona-pagina aangemaakt op onze website. Op deze pagina kan je de veelgestelde vragen en topics terugvinden. Heb je dus vragen of wil je de huidige stand van zaken bekijken? 

   > Check deze pagina
   Janssen Fritsen Agiva Lotto Vlaamse overheid
   © Gymfed • Zuiderlaan 13, 9000 Gent
   Tel: 09 243 12 00info@gymfed.be
   Uitschrijven