Projecten

Dat je als trainer jouw sporters optimaal wil opleiden en begeleiden, dat staat vast! Als trainer vorm jij een belangrijke sleutelfiguur voor je sporters, dit zowel tijdens als naast training. Net zoals jij vinden wij het als Gymfed belangrijk dat alle sporters zich goed voelen op training. Om dit te realiseren begeleiden en ondersteunen we jullie met de nodige handvaten en tools richting de ideale coaching van jouw sporters. Van jong tot oud, van recreatie tot topsport. Levenslang sporten, daar gaan we voor!

Wil je meer te weten komen over een specifiek project? Klik dan verder op de desbetreffende banner. Heb je nog vragen of wens je aan de slag met een bepaald programma? Neem dan gerust contact op!

Het Gymfed-sportmodel - stel je sporter centraal

Gezond en ethisch sporten is met stip een prioriteit binnen onze federatie. Met het startschot van het nieuwe seizoen stellen we dan ook met trots het Gymfed-sportmodel voor. Het Gymfed-sportmodel bundelt onze langetermijnvisie over de opleiding en begeleiding van sporters volgens hun noden, wensen en ontwikkeling. Een integrale toepassing van het Gymfed-sportmodel in de sportclub waarborgt dat sporters hun volle potentieel kunnen bereiken, zowel in topsport als wedstrijdsport en recreatie. 

Vertel mij meer over het Gymfed-sportmodel!


Coach@Home - online inspiratietool voor trainers

Coach@Home is een online inspiratietool voor trainers. Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden, laten we jullie via korte filmpjes kennis maken met een oefenstof. Kwaliteit, creativiteit en inspiratie en innovatie zijn de sleutelwoorden. Trainer recreatie en competitie, er is voor elk wat wils!

Vertel mij meer over Coach@Home! 

Let op: pagina enkel beschikbaar voor trainers


Kidies - elke kleuter in actie

Kidies is het kleuterprogramma van Gymfed waarmee de federatie de kleuterwerking in de clubs wil ondersteunen. Het geeft inspiratie aan de trainers voor een gevarieerde en gestructureerde aanpak in de lessen kleuterturnen. Samen streven we ernaar kinderen op een toffe en kwaliteitsvolle manier te laten bewegen, waarbij ze op ontdekking kunnen gaan, openbloeien, zelfvertrouwen ontwikkelen, plezier beleven en leren. 

Vertel mij meer over Kidies!


Gymtopia - het sporttechnisch programma voor alle 7- en 8-jarigen

Gymtopia is het nieuwe sporttechnisch gym-programma van Gymfed voor alle kinderen van 7 en 8 jaar. De focus ligt op een brede motorische ontwikkeling die haalbaar is voor elk kind. Het programma bestaat uit 9 bewegingsfamilies (zwaaien, evenwicht...) gesymboliseerd door een dier. Elke bewegingsfamilie bestaat uit 4 verschillende oefeningen/levels. De kinderen krijgen ook de kans om te schitteren tijdens een happening waar alle supporters welkom zijn en elke deelnemer aan de hand van een stempelkaart kan tonen wat hij kan. 

Vertel mij meer over Gymtopia!


Start to skip - tools en ondersteuning om met Rope Skipping te starten in jouw club

Rope Skipping is een leuke, creatieve en goedkope discipline. Het is een ideale basisvorming voor andere sporten of disciplines, maar is ook een sport op zich. Gymfed Biedt een aantal tools aan, waaronder een starterworkshop, een touwenpakket en een interactief instructieboekje met uitgewerkte lesvoorbereidingen om het eerste Rope Skipping seizoen aan de slag te kunnen, zonder enige voorafgaande ervaring. 

Vertel mij meer over Start To Skip!


Multi Skillz for Gym - voor een unieke gymbeleving

Multi SkillZ for Gym is de ultieme tool voor elke trainer die leuke sportlessen wil aanbieden. De focus ligt op een unieke gymbeleving. In Coach@Home vind je meer dan 200 gevarieerde, uitdagende en interactieve oefen- en spelvormen van Multi SkillZ for Gym. Door het gebruik van Multi SkillZ for Gym kunnen kinderen al spelend leren en ontdekken. Ze ontwikkelen op een leuke manier motorische vaardigheden & basisvaardigheden gymnastiek

Vertel mij meer of Multi SkillZ for Gym!


We are next - opvolging verzekerd

Met het "We are next"-project lanceert Gymfed een handige toolbox met handleiding voor clubs die willen investeren in de volgende generatie. Aan de hand van verschillende challenges kunnen sporters van 13 jaar en ouder hun talenten binnen de club verder ontwikkelen. Reporter voor de website, lid van het feestcomité, toekomstig jurylid of trainer... Een project dat inzet op ledenbinding en de stap naar een andere rol dan sporter bevordert. 

Vertel mij meer over We Are Next!


Trainers App - online registratietool voor clubs en trainers

Handige web applicatie (voor computer en smartphone) die de trainers en het clubbestuur helpt bij de registratie van de aanwezigheden van de sporters en de gepresteerde uren van de trainers. De app heeft vooral tot doel de administratie rond de aanwezigheden van de leden en registratie van de uren voor de trainers en het bestuur vereenvoudigen.

Vertel mij meer over de trainersapp!