MOVE! op ASFALT!

#asfalt

Vrijdag 20 tot Zondag 22 september 2024 • Gent

Van vrijdag 20 tot en met zondag 22 september 2024 vindt het grootste street sports en urban culture festival van Vlaanderen, ASFALT, plaats in Gent. Ons eigen Freerunningevenement MOVE! wordt geïntegreerd in het grotere festival.

Het Freerunning evenement MOVE! is ondertussen uitgegroeid tot een echt begrip in de Freerunning community. Een evenement waar je vrij kan jammen en initiaties van experts kan volgen. Deze keer organiseren we het niet alleen. We sluiten ons aan bij het ultieme street sports en urban culture festival van Vlaanderen, ASFALT.

Het gratis stadsfestival waar bezoekers op een toegankelijke manier kennis kunnen maken met maar liefst 20 verschillende sporten en urban culture in al zijn facetten. Het festival verenigt uiteenlopende disciplines, locaties en lokale gemeenschappen. Het biedt een platform aan stedelijke talenten, van freerunners tot street artists, breakers, BMX’ers, skaters, rappers, basketballers en straatvoetballers.

World Chase Tag

Eén van de hoogtepunten is de World Chase Tag. Een combinatie van tikkertje en parkour op het hoogste niveau. De organisatie World Chase Tag organiseert tijdens ASFALT zijn grootste wedstrijd ooit in België. De unieke locatie trekt teams van over de hele wereld aan.

  • KIMEO (Frankrijk) : Vice World Champion 2024
  • Parkour59 (Frankrijk) : Vice World Champion 2022 + French Champions 2023
  • UGEN (Groot-Brittannië) : Vice UK Champion 2021 + Best team UK
  • Dexterity Depot (USA) : 4th best USA team, reached play-offs at Worlds in April

Het Belgische team zal zich proberen kwalificeren via een evenement op zaterdag.

ASFALT belichaamt de kracht van de straat, de ondergrond die het speelveld vormt voor vele straatsporten en vormen van straatcultuur. Het festival staat voor de rauwe, authentieke, expressieve en creatieve mentaliteit van de straatcultuur. Daarnaast is ASFALT een plek van openheid en verbinding, waar deelnemers en bezoekers geïnspireerd worden en uitgenodigd worden om het beste van de straatscène en van zichzelf te ontdekken.

ASFALT belooft een unieke en inspirerende ervaring te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in street sports en urban culture. Mis dit indrukwekkende festival niet en laat je meevoeren door de kracht van de straat!

Wil je meer weten over het evenement? Neem dan zeker een kijkje op de website van ASFALT.

Inschrijven voor de workshops kan via DEZE link!

Locatie

Site Houtdok
Houtdok Gent
9000 Gent
Plan uw route via Google Maps
 

Programma

Op het programma staan initiaties, een parkour-competitie, open training, World Chase Tag,... Hou de website in het oog voor het volledige programma!


 

Ticket info

Dit festival is GRATIS!


 

Tweet

Reacties op deze activiteit

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen