10 Facts about Freerunning & Parkour

  ‐  Maandag 8 april 2019   ‐   Tweet

#wearefreerunning

Discipline in de kijker

Tijdens het competitieseizoen nemen we de tijd om elke discipline even van dichterbij te bekijken. Wat houdt de discipline precies in en wat is er nu zo typisch en vooral leuk aan? Deze week is Freerunning & Parkour aan de beurt! Simeon Van der Hoeven geeft deze week op Instagram een blik achter de schermen van zijn leven!

Flips, swings, sprongen,… het hoort er allemaal bij. Deze gymnastische technieken zijn een must om over de obstakels te kunnen springen.

Het is een nieuwe manier van zich op een snelle, vloeiende en efficiënte manier voort te bewegen. Daarnaast is bij freerunning ook het spectaculaire aspect, zoals salto’s en andere ‘tricks’, belangrijk. Er komen acrobatische kunstjes en durf aan te pas.

Een freerunner botst op tegen grenzen, maar hij verlegt ze telkens weer door opnieuw en opnieuw te oefenen. Freerunning is een uitdagende sport, de freerunner gaat er op zoek naar zijn eigen grenzen en nieuwe uitdagingen. De freerunner voelt zich het best thuis in een uitdagende setting (binnen of buiten) waar de groepsleden een echte 'community' vormen.

10 Facts
  1. Freerunning & Parkour wordt sinds 2016 binnen Gymfed aangeboden.
  2. Ondertussen zijn er meer dan 2200 freerunners uit zo’n 50 clubs en/of communities binnen de federatie actief.
  3. De beoefenaars van Freerunning & Parkour worden ‘Traceurs’ genoemd.
  4. De basis van Parkour werd gelegd tijdens de Vietnamoorlog door George Hébert, een Franse marineofficier.
  5. Bij Parkour en Freerunning zijn avontuur, creativiteit en nieuwe uitdagingen belangrijk. De beoefenaars reizen hiervoor graag de wereld rond.
  6. Veel clubs leren de belangrijkste skills aan hun beoefenaars indoor aan om ze nadien outdoor toe te passen.
  7. Traceurs hechten veel belang aan hun omgeving, ze zien elke spot als hun speeltuin en dragen hier dan ook enorm veel zorg voor.
  8. Sinds 2018 werd Freerunning & parkour als discipline opgenomen binnen de werking van de Internationale Gymfederatie (FIG).
  9. In april 2019 vindt de eerste Initiatorcursus plaats, meteen het eerste officiële diploma uitreiking moment door de Vlaamse Trainersschool (Sport Vlaanderen) binnen de discipline.
  10. Parkour/Freerunning is een sport waar elkeen zijn gading in vindt!Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen