10 gymnasten gaan verder in OS-traject

Delphine Gosseye   ‐  Dinsdag 9 maart 2021   ‐   Tweet

#gobelgym

Na het uitstel van de Olympische Spelen werd vrijdag 6 november de Road to Tokyo 2021 opnieuw opgestart in de Topsporthal in Gent. Na de laatste test, op vrijdag 5 maart, werd de groep gymnasten die verder gaat in het Olympisch traject vastgelegd op 10 atleten.

De preselectie voor Tokyo 2021 bestaat uit 13 atleten die, volgens de vooropgestelde selectieprocedure, minstens éénmaal allround dienen deel te nemen aan één van de 4 interne selectietesten. Om in aanmerking te komen voor preselectie 2 dient de gymnast op één van de de 4 testen een minimale moeilijkheid (D-score) per toestel te turnen. Na de laatste test, op vrijdag 5 maart, werd de groep gymnasten die verder gaat in het Olympisch traject vastgelegd op 10 atleten.

Preselectie 2 OS-traject

In hun verdere Road to Tokyo werken onze gymnasten naar het Europees kampioenschap dat van 21 tot 25 april in Basel, Zwitserland op de planning staat. Begin juni zal een 3de preselectie vastgelegd worden. Een andere belangrijke datum in de voorbereiding is de Flanders International Team Challenge, die van 25 tot 27 juni doorgaat in Gent. Na deze Internationale competitie zal de uiteindelijke beslissing van het team dat naar Tokyo trekt genomen worden door de selectiecommissie.

Julie Vandamme (Turnclub Varsenare), Jade Vansteenkiste (Gym Izegem) en Margaux Dandois (Oefening geeft Kracht Duffel) gaan niet verder in het Olympisch traject Tokyo2021. Margaux Dandois en Jade Vansteenkiste kampen beide met een blessure waardoor ze de komende periode een periode van rust zullen inbouwen. Deze drie gymnasten blijven samen trainen met de Olympische ploeg, voor hen wordt een alternatief traject opgesteld.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen