5 redenen om met jouw school naar het WK Turnen te komen kijken

Eva Vynckier   ‐  Vrijdag 1 sep 2023   ‐   Tweet

#antwerp2023

Lisa Vaelen (BEL) in actie op het EK Toestelturnen 2023 in Antalya, Turkije - Foto T. Schreyer
Lisa Vaelen (BEL) in actie op het EK Toestelturnen 2023 in Antalya, Turkije - Foto T. Schreyer

Get moved by motion, Get moved as a school.

De beste gymnasten ter wereld live aan het werk zien? Dat doe je op het WK Turnen in Antwerpen. Supportert jouw school de meisjes van Baloise Team BELGYM richting de finales? Ontdek 5 redenen om op maandag 2 oktober met jouw school naar het WK Turnen te komen kijken. 

1. Inspirerende en educatieve ervaring

Leerlingen zullen versteld staan van de vaardigheden, moed en doorzettingsvermogen van de gymnasten. Het is een inspirerende gelegenheid om hen te laten zien wat er mogelijk is wanneer je je passie volgt en hard werkt. Ga bovendien aan de slag met het WK-lespakket om deze uitstap een educatieve boost te geven. 

2. Sfeer en gemeenschapsgevoel

Het WK Turnen als school beleven? Dat is samen de sportieve vonk voelen. In een zee van gejuich en kleuren, omringd door klasgenoten, steun je niet alleen het Belgische team, maar omarm je ook een gevoel van eenheid en verbondenheid. 

3. Focus op beweging

Het WK Turnen is een uitnodiging om actief en gezond te leven. Het zien van deze getalenteerde gymnasten kan leerlingen motiveren om zelf actiever te worden en nieuwe sporten uit te proberen. Bovendien zorgt het beweegplein in de Fanzone voor een interactieve ervaring waar leerlingen kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten en kennismaken met gymnastiek én Parkour.

4. Culturele en internationale meerwaarde 

Het WK Turnen verwelkomt gymnasten van over de hele wereld, wat een geweldige kans biedt voor leerlingen om kennis te maken met verschillende culturen en internationale sportieve uitwisseling te ervaren.

5. Herinneringen voor het leven

Het bijwonen van het WK Turnen is een ervaring die leerlingen nog lang zullen koesteren. Een ervaring die hen aanmoedigt om hun dromen te volgen.

Praktische info voor scholen 

Van 30 september tot 8 oktober 2023 vormt het Antwerps Sportpaleis the place to be voor alle gymnastiekfans voor de grootste gymnastiekcompetitie van het jaar, het WK Turnen. 's Werelds beste gymnasten nemen het tegen elkaar op in de strijd om de wereldtitels.

Speciaal voor scholen lanceren we een exclusief voordeeltarief van € 5,00 per persoon. Scholen kunnen op maandag 2 oktober 2023 aan voordeeltarief naar de kwalificaties van de vrouwen op het WK Turnen komen kijken. Reserveer jouw tickets vóór 20 september, nadien worden de aanvragen voor scholen afgesloten.

  • 10.00 uur: start competitie
  • 14.20 uur: einde competitie
Nina Derwael (BEL) in actie op het EK Toestelturnen 2023 in Antalya, Turkije - Foto T. Schreyer


We geven je hieronder een overzicht van de landen die jouw school in actie kan zien op maandag 2 oktober. 

  • Subdivisie 4: All-Around Group 1, Spanje, België en Roemenië
  • Subdivisie 5: Mexico, All-Around Group 9, Zweden en All-Around Group 3
  • Subdivisie 6: All-Around Group 6, Australië, Brazilië en All-Around Group 12
Rebeca Andrade (BRA) werd wereldkampioen All-round op het WK Toestelturnen in Liverpool, UK - Foto T. Schreyer
Wil je meer weten over de scholenactie? Klik hier voor alle info. 

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen