5 weetjes over Gymtopia

Ruth Franceus   ‐  Woensdag 6 september 2023   ‐   Tweet

#gymtopia

Tijdens de fase Basisvorming in het Gymfed-sportmodel worden de grootmotorische vaardigheden verder ontwikkeld en de basisbewegingen van gymnastiek aangeleerd in een uitdagende omgeving.

Kinderen kunnen proeven van verschillende aspecten binnen de gymnastiek. Geleidelijk aan ontwikkelen ze vaak een voorkeur voor één of meerdere disciplines. De vaardigheden die de kinderen ontwikkelen in deze fase vormen de basis om later meer complexe vaardigheden aan te leren en zullen hen in elke sport voordeel opleveren.

5 weetjes over Gymtopia op een rij

1. Gymtopia is het programma voor 7-8 jarigen voor alle disciplines
Aangezien alle bewegingsvaardigheden van de verschillende disciplines verweven zitten in het programma, is Gymtopia dus geschikt voor alle 7-8 jarigen, ongeacht welke disciplines jouw club aanbiedt.

2. Gymtopia is haalbaar voor elk niveau
Zowel een beginnende sporter als een meer getalenteerdere sporter kan aan de slag met het Gymtopia programma. Per bewegingsvaardigheid zijn er oefeningen in 4 verschillende niveaus.

3. Gymtopia-happenings voor alle 7-8 jarigen
De Gymtopia-happenings zijn een ideaal eerste toonmoment. Op een laagdrempelige en toffe manier kunnen kinderen tonen wat ze kunnen. Aan de hand van een stempelkaart ontvangt elke deelnemer een medaille.

4. Gymtopia brengt structuur in de trainingen
Door een uitgebreid en gevarieerd aanbod aan oefeningen geeft het Gymtopia programma de ideale basis om de trainingen vorm te geven en samen te stellen.

5. Gymtopia zorgt voor een optimale doorstroom
Door alle 7-8 jarigen hetzelfde programma te laten doen, is er een beter overzicht in functie van doorstroom.

Staat jouw club ook te popelen om aan de slag te gaan met Gymtopia of staat jouw club al een stapje verder en werken jullie al eventjes rond Gymtopia? Via deze link kunnen jullie onze gloednieuwe poster downloaden die een totaaloverzicht biedt van het Gymtopia-programma. Zo kunnen jullie komend seizoen snel aan de slag met Gymtopia!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen