7 facts over Freerunning

Delphine Gosseye   ‐  Maandag 23 augustus 2021   ‐   Tweet

#klaaromtesporten

Waw, ik kan het

Freerunning is een discipline waar je je lichaam gebruikt om obstakels te overwinnen en zelfopgelegde uitdagingen te halen. Er zijn vaak tal van manieren om dit te doen of stijlen die ja daarbij kan hanteren. 7 facts over deze urban sport.

Kinderen die bewegen voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat bewegen leuk is en leggen de basis voor een actief leven. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen!


7 facts over de urban sport Freerunning

  1. De beoefenaars van deze sport worden 'traceurs' genoemd
  2. Bij Freerunning zijn avontuur, creativiteit en nieuwe uitdagingen aangaan belangrijke kernwoorden
  3.  Traceurs hechten veel belang aan hun omgeving, ze zien elke spot als hun speeltuin en dragen hier dan ook enorm veel zorg voor
  4. Traceurs verleggen hun grenzen door middel van vele technieken om overwinnen zo vele obstakels
  5. Traceurs worden gestimuleerd om vrij te bewegen
  6. Freerunning is geen gemakkelijke sport en vraagt een fysieke inspanning
  7. Freerunning is een sport waar elkeen zijn gading in vindt

Freerunning, een uitdagende sport voor jongens én meisjes!

Je hebt het wel vast gezien op straat: mensen die in de publieke ruimte allerlei sprongen, swings, flips, klimtechnieken, … gebruiken om verschillende obstakels te overwinnen. Dat is de sport Freerunning. Parkour of Freerunning is een discipline waar je je lichaam gebruikt om obstakels te overwinnen en zelfopgelegde uitdaging te halen. Er zijn vaak tal van manieren om dit te doen of stijlen die ja daarbij kan hanteren.

Freerunning is een nieuwe manier om zich op een snelle, vloeiende en efficiënte manier voort te bewegen. Daarnaast is bij Freerunning ook het spectaculaire aspect, zoals salto’s en andere ‘tricks’, belangrijk. Er komen acrobatische kunstjes en durf aan te pas. Freerunning is een uitdagende sport, de freerunner gaat op zoek naar zijn eigen grenzen en nieuwe uitdagingen. Deze sporters voelen zich het best thuis in een uitdagende setting waar de groepsleden een echte communitie vormen. Meer info op www.wearefreerunning.be

Zoek een club/communitie in je buurt

Turnen, Dansen, Freerunning of Rope Skipping? In onze clubs kunnen kinderen, jongeren en volwassenen kiezen uit een uitgebreid aanbod aan verschillende disciplines. We stellen onze sporters centraal en laten hen volgens hun eigen noden, wensen en ontwikkeling genieten van een unieke sportervaring.

Op zoek naar een club waar je één of meerdere disciplines kan beoefenen? Je kan terecht bij één van de meer dan 320 Gymfed-clubs. Bezoek de clubwebsites voor meer info over de lessen en locaties!

Een specifieke vraag? Aarzel niet om ons te contacteren!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen