7 overtuigende redenen om jouw kind te laten turnen

Melanie Verstockt   ‐  Dinsdag 29 augustus 2023   ‐   Tweet


Het is algemeen bekend dat sporten van onschatbare waarde is voor de ontwikkeling van je kind. Maar waarom zou je specifiek voor turnen kiezen? Turnen legt de hoeksteen voor een leven vol sportiviteit en beweging voor jouw kind. Vanaf een jonge leeftijd kunnen ze zich in deze discipline storten en zo de basis leggen voor een actief en gezond leven.

Hier zijn 7 overtuigende redenen waarom turnen goed is voor jouw kind:

  1. Uitdagingen aangaan en grenzen verleggen: Turen is een uitdagende sport. Het leert kinderen hun lichaam op ongekende manieren te bewegen en het bevordert de coördinatie. Deze coördinatie zal van onschatbare waarde zijn voor het aanleren van nieuwe technieken, zowel binnen het turnen als in andere sporten. Dit stimuleert niet alleen hun fysieke groei, maar ook hun mentale veerkracht.
  2. Respectvol samenwerken: Bij elke training worden kinderen omringd door mede-turners en coaches. Ze leren elkaar op een positieve en consistente wijze elkaar aan te moedigen en te helpen. Daarnaast leren ze om respectvol met elkaar en hun trainers om te gaan. Dit alles legt de basis voor sociale vaardigheden en respectvolle omgang in het dagelijkse leven.
  3. Nieuwe vriendschappen en sociale contacten: Trainingen omvatten niet alleen individuele oefeningen, maar ook groepsopdrachten. Dit stelt kinderen in staat om nieuwe vrienden te maken en vaardigheden te ontwikkelen om met iedereen te kunnen omgaan. Deze sociale vaardigheden zullen hen levenslang van pas komen.
  4. Kracht, lenigheid en coördinatie: Turnen vereist een sterk lichaam. Kinderen leren van jongs af aan kracht op te bouwen, lenigheid te trainen en coördinatie te verbeteren. Deze vaardigheden vormen de basis voor een sterk lichaam dat geschikt is voor elke sport gedurende hun hele leven.
  5. Omgaan met tegenslagen en zelfvertrouwen opbouwen: Gymnastiek omvat complexe bewegingen die tijd en oefening vergen voordat ze worden beheerst. Kinderen leren het belang van volharding en oefening om succes te behalen, wat bijdraagt aan de opbouw van zelfvertrouwen.
  6. Vieren van successen: na intensieve training op moeilijke oefeningen komt het moment van triomf: "Ik heb het gedaan!" Samen leren ze successen te vieren en trots te zijn op hun inzet en doorzettingsvermogen. Deze positieve ervaringen dragen bij aan hun zelfvertrouwen en emotionele welzijn.
  7. Ongeëvenaard plezier: Bovenal is turnen gewoon ontzettend leuk! De aanleren van nieuwe vaardigheden, het overwinnen van uitdagingen en het delen van deze ervaring met vrienden maakt het een buitengewoon leuke activiteit voor kinderen.

Zie jij je kind turnen? Zoek hier snel een club in jouw buurt!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen