7 redenen om jouw kind te laten turnen

Phoebe De Potter   ‐  Maandag 29 augustus 2022   ‐   Tweet

#wearegym

Dat sporten goed is voor je kind, dat weten we allemaal! Maar waarom zou je nu net voor turnen kiezen?

Met turnen leg je voor jouw kind de basis voor levenslang sporten. Ze kunnen namelijk starten van heel jonge leeftijd en leggen zo de basis voor een actief leven. Kinderen die bewegen voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat bewegen leuk is en daarbij maken ze ook nog eens tal van vriendschappen!

Ontdek de 7 redenen waarom turnen net zo goed is voor jouw kind:

 1. Ze gaan uitdagingen aan en verleggen hun grenzen
  Turnen is een sport vol uitdagingen. Ze leren hun lichaam bewegen op manieren die ze nog niet kenden en creëren een coördinatie die hun voor de rest van het leven zal helpen bij het aanleren van nieuwe technieken, is het nu binnen het turnen zelf of binnen een andere sport. Ook mentaal leren ze hun grenzen verleggen en zichzelf overtreffen.
 2. Ze leren respectvol omgaan met medegymnasten, trainers en hun omgeving
  Op elke training is jouw kind omringd door medegymnasten en trainers. Ze worden aangeleerd om elkaar consistent en positief aan te moedigen, elkaar te helpen, en met respect om te gaan met elkaar én de trainers.
 3. Ze maken nieuwe vrienden en leggen sociale contacten
  Tijdens de trainingen doen ze niet enkel individuele oefeningen, maar ook in groep. Zo leren ze nieuwe vriendjes kennen en leren ze om met iedereen te kunnen omgaan en niet enkel hun vertrouwde kring. Ook dit zal hen de rest van hun leven helpen om sociale contacten te leggen.
 4. Ze ontwikkelen kracht, lenigheid en worden coördinatief sterker
  Turnen is een sport die een sterk lichaam vraagt. Ze leren vanaf jonge leeftijd kracht opbouwen, lenigheid trainen en de coördinatie verbeteren. Al deze zaken zorgen voor een sterk en stevig lichaam dat gelijk welke sport aan kan tijdens de rest van hun leven. Hier leggen ze de basis voor levenslang bewegen.
 5. Ze leren omgaan met tegenslagen en bouwen aan hun zelfvertrouwen
  Gymnastiek is een sport met veel complexe bewegingen. Dit vraagt veel tijd en oefening vooraleer ze de elementen kunnen. Ze leren het concept van oefenen tot ze het kunnen en bouwen zo aan hun zelfvertrouwen.
 6. Ze vieren successen bij het aanleren van nieuwe elementen
  Na lang oefenen op de complexe elementen komt het glorieuze moment: yes, het is me gelukt! Samen leren ze om die successen te vieren en bouwen ze hun zelfvertrouwen op. Ze leren om fier te zijn op zichzelf na een periode van hard werk.
 7. En ten slotte, de allerbelangrijkste: ze vinden het super tof!

BEN JIJ EVEN ENTHOUSIAST GEWORDEN ALS WIJ? ZOEK HIER SNEL EEN CLUB IN JOUW BUURT!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen