7 redenen waarom G-Gym goed is voor je kind

Delphine Gosseye   ‐  Maandag 30 augustus 2021   ‐   Tweet

#klaaromtesporten

Waw, ik kan het!

Die eerste koprol, een optreden voor een groot publiek of eerste echte turnshow. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom G-Gym goed is voor je kind.

Kinderen die bewegen voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat bewegen leuk is en leggen de basis voor een actief leven. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen!


7 redenen waarom G-Gym goed is voor je kind

  1. G-sport geeft je kind de kans om zich verder te ontwikkelen
  2. Elk kind schittert op zijn of haar eigen niveau 
  3. Ze maken vrienden en leren sociale contacten te leggen
  4. G-gymmers gaan uitdagingen aan en verleggen hun grenzen
  5. Ze ontwikkelen vaardigheden die hen ook in hun persoonlijke leven kunnen helpen
  6. Ze vieren successen bij het aanleren van nieuwe elementen
  7. Het is een prachtige sport waar ze echt kunnen van genieten

G-Gym, sporten op basis van de wensen en mogelijkheden van elke sporter!

G-Gym is de overkoepelende naam voor gymnastiek voor personen met een beperking. Van jong tot oud, mensen met een fysieke of verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid (o.a. autisme spectrum stoornis) krijgen met G-Gym mooie kansen binnen de Gymfed-clubwerking. Onder begeleiding van gediplomeerde lesgevers wordt een rijk aanbod van bewegingsvaardigheden aangeboden in een veilige en aantrekkelijke gymzaal.

Je kan terecht bij 45 Gymfed-clubs met een G-werking. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen het volledig geïntegreerd sporten waarbij mensen met een beperking in een apart team of afdeling binnen de club sporten, een G-afdeling (exclusief sporten). Daarnaast opteren verschillende Gymfed-clubs ook voor ‘inclusie’ waarbij de gymnasten met een beperking aansluiten bij de groepen van de reguliere werking. Het kind/de jongere staat centraal, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de sporter wordt gekeken naar een aanbod op maat van elk individu.

De Gymnastiekfederatie Vlaanderen wil de sportparticipatie van personen met een beperking in de bij haar aangesloten sportclubs bevorderen. Hiervoor heeft Gymfed een samenwerkingsverband afgesloten met Parantee-Psylos vzw.

Heb je een specifieke vraag rond G-Gym? Aarzel niet om ons te contacteren!


Zoek een club in je buurt

Turnen, Dansen, Freerunning of Rope Skipping? In onze clubs kunnen kinderen, jongeren en volwassenen kiezen uit een uitgebreid aanbod aan verschillende disciplines. We stellen onze sporters centraal en laten hen volgens hun eigen noden, wensen en ontwikkeling genieten van een unieke sportervaring.

Op zoek naar een club waar je één of meerdere disciplines kan beoefenen? Je kan terecht bij één van de meer dan 320 Gymfed-clubs. Bezoek de clubwebsites voor meer info over de lessen en locaties!

Een specifieke vraag? Aarzel niet om ons te contacteren!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen