7 redenen waarom turnen goed is voor je kleuter

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 26 augustus 2021   ‐   Tweet

#klaaromtesporten

Waw, ik kan het!

Die eerste koprol, een optreden voor een groot publiek of eerste echte turnshow. Grenzen verleggen, groeien en succes beleven. Je eigen dromen, talenten, passies en uitdagingen achterna jagen. 7 Redenen waarom turnen goed is voor je kleuter.

Kinderen die bewegen voelen zich niet alleen fitter, ze leren ook dat bewegen leuk is en leggen de basis voor een actief leven. En met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen!

7 redenen waarom turnen goed is voor je kleuter

  1. Ze leren bewegen en sporten in groep
  2. Ze worden gestimuleerd in hun algemene motorische ontwikkeling
  3. Ze maken kennis met de eerste gymnastiekbewegingen
  4. Ze leren bewegen op een leuke en gevarieerde manier
  5. Ze krijgen bewegingskansen binnen verschillende bewegingsthema's 
  6. Ze leggen een basis voor een levenslang sporten
  7. En bovenal vinden ze het supertof

Kleuter- en basisturnen, de start

In onze clubs leren kleuters op een kwalitatieve, leuke en gevarieerde manier bewegen. Ze worden voorbereid en warm gemaakt om gymnastiek te blijven beoefenen én de basis voor een levenslang sporten wordt gelegd. Leuke en gevarieerde lesinhouden in verschillende domeinen en bewegingsthema’s bieden bewegingskansen die noodzakelijk zijn om de brede motorische ontwikkeling te stimuleren.


In het basisturnen worden de grootmotorische vaardigheden verder ontwikkeld en de basisbewegingen van gymnastiek aangeleerd. Kinderen kunnen proeven van verschillende aspecten binnen de gymnastiek en ontwikkelen geleidelijk aan een voorkeur voor één of meerdere disciplines.

Ontdek onze gymnastiekdisciplines

Heel wat clubs kiezen voor de specialisatie in één of meerdere gymnastiekdisciplines en maken de opdeling in recreatief en competitief turnen. Torens bouwen in de discipline Acro, spectaculaire salto's in de trampoline of sierlijke oefeningen op de balk. Ontdek het brede gymnastiekaanbod!

Zoek een club in je buurt

Turnen, Dansen, Freerunning of Rope Skipping? In onze clubs kunnen kinderen, jongeren en volwassenen kiezen uit een uitgebreid aanbod aan verschillende disciplines. We stellen onze sporters centraal en laten hen volgens hun eigen noden, wensen en ontwikkeling genieten van een unieke sportervaring.

Op zoek naar een club waar je één of meerdere disciplines kan beoefenen? Je kan terecht bij één van de meer dan 320 Gymfed-clubs. Bezoek de clubwebsites voor meer info over de lessen en locaties!

Een specifieke vraag? Aarzel niet om ons te contacteren!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen