8 redenen waarom Kidies een must have is voor elke trainer

  ‐  Dinsdag 17 sep 2019   ‐   Tweet

#kidiesMet de steun van


verbeelding.png

Elke kleuter in actie!

De basis van Kidies is een handige trainersmap die heel veel belangrijke informatie en leuke inspiratie geeft voor élke trainer die lesgeeft aan kleuters. Wat maakt deze trainersmap nu zo interessant? We vatten het even samen in 8 redenen...

1. De Kidies trainersmap is een hulpmiddel voor een gestructureerde aanpak van een volledige lessenreeks. In het eerste hoofdstuk vind je tips over omgaan met kleuters, info voor een goede lesorganisatie, een stappenplan om een jaarplan op te maken en een uitgeschreven voorbeeld van een jaarplan.

2. Tips & tricks, oefenstof, spelvormen en lesfiches voor lesdelen in verschillende domeinen. Deze brede gevarieerde aanpak helpt kinderen een sterke motorische basis te ontwikkelen voor gymnastiek én voor levenslang sporten.

3. Het domein Sportieve ontwikkelingslijn geeft duidelijke progressie mogelijkheden bij oefen- en spelvormen in verschillende bewegingsthema's. Dit is de ideale voorbereiding op Gymstars.

4. Bij Bewegen op muziek vind je kant en klare dansjes en dansspelletjes waarmee je dansplezier, sociale beleving, gevoel voor ritme, lichaams- en ruimteperceptie en de motorische ontwikkeling bevordert.

5. Aan de slag met ballen is een domein met vele leuke en uitdagende spelletjes om balvaardigheden in te oefenen. Bovendien zijn ze allemaal beschreven in een leuk thema. Fun én activiteit verzekerd.

6. Springen en spelen met touwen biedt een waaier aan oefeningen, spelvormen en dansjes om op verschillende manieren te springen en te landen, al dan niet met gebruik van touwen. De perfecte manier om de coördinatie te prikkelen.

7. Het domein Inspiratie met alternatief materiaal omvat een verzameling van uitgeschreven ideeën om kinderen te laten exploreren, experimenteren en oefenen met klein materiaal zoals kranten, parachute, pittenzakjes, keukenrolletjes, schoenendozen,...

8. Het laatste domein Peuter-ouderturnen geeft belangrijke informatie en begeleidingstips over de werking van een groep peuter-ouderturnen. Daarnaast is er ook een tien-lessenreeks uitgeschreven vol creativiteit en variatie om peuters samen met een ouder te laten sporten in de turnzaal. Quality time voor kind én ouder.


Al deze redenen samen maken van de Kidies trainersmap dé ultieme tool voor leuke, actieve en leerrijke turnlessen voor élke kleuter!

Bestel nu jouw trainersmap in de Gymshop, haal de map af tijdens het Kaderweekend en ontvang GRATIS een handpop van Gymbo!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen