Acrogymnast Yana Vastavel zet punt achter topsportcarrière

  ‐  Donderdag 5 maart 2020   ‐   Tweet

#weareacroYana Vastavel (Ambitious Pro Gymnastics) zet een punt achter haar fantastische en zeer lange topsportcarrière. Yana was jarenlang een vaste waarde binnen het topsportteam Acro.

Yana Vastavel vormde als vrolijke tiener een gemengd paar met Solano Cassamajor. Als juniores toonden ze al wat ze in hun mars hadden. Op het Europees kampioenschap in 2013 behaalden de twee, zilver in de AA competitie en brons in de tempofinale. De start van een beloftevolle carrière.

De overstap van junior naar senior werd gemaakt in 2014 met als eerste grote competitie de World Cup in Maia (POR). Het gemengd paar eindigde op de 4de plaats. Op het wereldkampioenschap later dat jaar in Levallois (FRA) werd het team eveneens vierde.

Op de World Cup in Maia (POR) een jaar later was het prijs voor Solano en Yana. Ze eindigden op een zeer knappe tweede plaats! En op de Fiac in Puurs wisten ze de gouden medaille te veroveren! Later in 2015 nam Yana samen met partner Solano deel aan de allereerste European Games. Als kers op de taart mochten ze maar liefst drie zilveren medailles mee naar huis nemen! Een fantastisch mooi moment in de carrière van beide gymnasten.


Na haar prachtige carrière als bovenpartner maakte Yana de overstap naar onderpartner. Samen met Lise De Meyst (Ambitious Pro Gymnastics) en Bo Hollebosch (Sportiva Sint-Gillis-Waas) was ze klaar voor een nieuw avontuur!

In 2017 eindigde het team op de tweede plaats op het Belgisch kampioenschap. In datzelfde jaar ging het 13-19 jaar team naar de EAGC in Rzeszow (POL). Ze eindigden op een knappe 8ste plaats in allroundkwalificaties. Hun echte gloriemoment kwam er in 2018 op de WAGC in eigen land. In de categorie 13-19 jaar behaalde het team de zilveren medaille en mochten ze zichzelf Vice-wereldkampioen noemen!


Ook op de World Cup's in 2019 wist het trio te schitteren. Twee bronzen medailles werden aan de trofee-kast toegevoegd. Het team sloot het jaar in schoonheid af in de Lotto Arena waar ze voor meer dan 10 000 fans hun combined-oefening brachten op het Gymgala.

Yana sluit door blessureleed haar carrière af. Ze slaat een nieuwe weg in als trainster. Veel succes Yana!

Bedankt Yana, we hebben genoten van je vele mooie turnjaren! Dank ook aan haar trainers en volledige omkadering voor het vertrouwen en de steun!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen