Belgisch kampioenen Toestelturnen, Tumbling & Trampoline synchroon 2022

  ‐  Zaterdag 28 mei 2022   ‐   Tweet

#grootbk

Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) en Victor Martinez (Gymnastique Club de Malmedy)

Groot Belgisch kampioenschap Gymnastiek & Rope Skipping

Zaterdag 28 mei werd een echte hoogdag in Gent. Honderden gymnasten in de disciplines Toestelturnenn jongens & meisjes, Tumbling, Trampoline, Acro & Rope Skipping kwamen in actie op het Groot Belgisch kampioenschap! 

In de disciplins Trampoline en Rope Skipping zagen we vandaag enkele jonge A- en B-gymnasten in actie. Ze genoten duidelijk van de competitie en gaven het beste van zichzelf! Bij hen werden geen officiële (A seniores) Belgische titels verdeeld. De acrogymnasten startten vandaag met hun tempo-en balansoefening en zien we op zondag terug met hun combined oefening. Pas dan kennen we de nieuwe Belgisch kampioenen in deze discipline.

Tumbling

Europees kampioene Tachina Peeters (Gymplus) was dé favoriete op dit BK. Heel wat fans supporterden dan ook luid mee tijdens de tumblingcompetitie. Ze maakte haar favorietenrol met glans waar en behaalde de hoogste score. Bij de mannen zagen we een hoogstaande competitie met veel dubbele salto's en schroeven. World Games deelnemer Sam D'hoop (Turnkring Oostakker) wist uiteindelijk de twee beste reeksen in de finale neer te zetten en mag zichzelf (voor de allereerste keer) Belgisch kampioen noemen! 

De tumblers hebben duidelijk zin in het Europees kampioenschap dat op 1 juni start in Rimini! We wensen hen heel veel succes! 

Toestelturnen meisjes

Grote blikvangers op het BK waren onze Olympiërs Jutta Verkest (Gymflex), Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) en Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen). Samen met de andere seniores turnden zij een knappe wedstrijd die het publiek duidelijk kon smaken. Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) kroonde zich uiteindelijk tot Belgisch kampioen 2022! Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) was goed voor zilver en Jutta Verkest (Gymflex) nam het brons in beslag.

Tijdens de podiumceremonie werd Margaux Daveloose (Turnclub Varsenare) nog op gepaste wijze in de bloemetjes gezet. Margaux was jarenlang een vaste waarde binnen de discipline Toestelturnen meisjes en besloot enkele weken geleden een punt te zetten achter haar carrière. Veel succes Margaux!

Toestelturnen jongens

Ook de jongens in de discipline Toestelturnen kwamen in actie vandaag. Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en Noah Kuavita (Silok Deurne) genoten duidelijk van de competitie voor eigen publiek en de ambiance in de zaal zat goed. De Waalse gymnast Victor Martinez (Gymnastique club de Malmedy) was goed voor goud. Het zilver ging naar Luka Van den Keybus (Gymteam Sint Niklaas) en Takumi Onoshima (Athanor Gym Club) was goed voor brons. Dit BK was een belangrijke stap in het selectie-traject van het Europees kampioenschap dat later in augustus op het programma staat.

Trampoline Synchroon

Darwin Billiet (Lenig & Vlug Beveren-Leie) werd op donderdag nog maar Belgisch kampioen individueel en kwam vandaag alweer in actie in de synchrooncompetitie met partner Joris Geens (Lenig & Vlug Beveren-Leie). Hun grootste concurrenten waren teamgenoot Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) en Florian Vandenberghe (Go4Gym). Uiteindelijk waren het Simon Debacker en Florian Vandenberghe die de beste reeksen turnden en de nieuwe Belgisch kampioenen zijn. Hoe zij terugkijken op hun prestatie? Een leuk onderonsje met Joris en Darwin, maar toch blij met de titel!

Bij de dames waren het Jente Versigghel en Anouk Sucaet (Sterk en Lenig Drongen) die de beste reeksen turnden en zichzelf de nieuwe Belgisch kampioenen mogen noemen! Onze trampolinegymnasten zijn duidelijk volledig klaar voor het Europees kampioenschap dat op 1 juni start in Rimini!

  > Alle resultaten van vandaag kan je hier terugvinden

  > Lees hier meer over de eerste wedstrijddag op dit BK Gymnastiek en Rope Skipping

  Foto's

  Tijdens het weekend zijn onze Gymfed-fotografen paraat om foto's te nemen van de vele disciplines. Alle foto's worden HIER gepubliceerd!

  Tickets

  Je kan nog steeds tickets kopen voor het Groot Belgisch kampioenschap de komende dagen.

  > Bestel hier je tickets

  We wensen alle gymnasten en skippers die nog in actie komen veel succes!

  Reacties op dit bericht

  Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen