Update: Jonas Delvael stunt met 4 medailles op Junior Team Cup Berlin!

Inge Doens   ‐  Zaterdag 9 april 2016   ‐   Tweet

#IJTC

Ook zilver aan het rek voor Ruben Marx!

Onze juniorjongens toestelturnen zijn momenteel aan het werk op de Junior Team Cup Berlijn. Dit prestigieuze tornooi mocht dit jaar een deelnemersveld verwelkomen van meer dan 20 verschillende landen die samen 38 ploegen afvaardigden. Een unicum in zijn soort. Naast alle Europese toplanden (enkel ITA & GBR ontbreken) zijn ook China en Amerika er present! Voor België kadert deze wedstrijd in het selectietraject van het Europees Kampioenschap toestelturnen jongens dat eind mei in het Zwitserse Bern plaatsvindt.

Omwille van het uitvallen van sterkhouders Iliaz Pyncket en Ward Claeys (beiden lid van Vaste Vuist Lauwe) moesten onze Belgische teams noodgedwongen gewijzigd worden. Team KBT 1 bestond uit Noah Kuavita (Silok Deurne), Jonas Delvael (Gym Izegem), Takumi Onoshima (FfG) en Ruben Marx (Olympia Houthalen) en turnde in de derde en tevens laatste subdivisie. Na een zeer sterke start aan het paard (met 40,000 punten behalen we hier de 4e hoogste teamscore van alle deelnemende landen!) werden ook ringen en sprong puik afgewerkt. Aan de brug en het rek vielen er helaas enkele vallen te noteren. Doch sterke afsluiter aan de vloer met onder meer mooie rugwaartse dubbel salto met dubbele schroef van Noah. Na een spannende wedstrijd mocht het Belgische team zich op een sterke 7e plaats (op 38 ploegen!) nestelen en moet hierbij naast China en USA slechts drie Europese toplanden (Zwitserland, Rusland en twee teams van Frankrijk) voor zich laten. Zondermeer een knappe en perspectiefvolle teamwedstrijd jongens! Individueel wist vooral de 15-jarige Jonas Delvael te bekoren door allround brons te pakken in zijn leeftijdscategorie (00-01) met een nieuwe persoonlijke recordscore. Rusland won hier, China tweede, ... en dus Jonas drie. Knap!

Het tweede KBT-team bestond uit Mattis Bouchet (Vaste Vuist Lauwe), Emiel Tiebout (Rust Roest Brugge), Lukas Fickers (FfG) en Justin Pesesse (FfG) en turnde reeds in de eerste subdivisie. Een verdienstelijke 15e was het verdict voor hen. Prima ervaring voor deze nog ietwat jongere équipe. Bravo jongens.

Op zaterdag stonden nog de toestelfinales op het programma (6 beste gymnasten, maximum 1 gymnast per leeftijdscategorie per land). Onze Belgische jongens wisten zich te selecteren voor maar liefst 7 finales! In de finales haalde Jonas nog 3 medailles, waaronder goud op paard met bogen, zilver aan de ringen en brons op de brug! Ruben Marx won zilver aan het rek! Justin Peresse eindigde 4de op de grond en Takumi Ongoshima werd 5de aan het rek en 6de op het paard.

Proficiat jongens!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen