Club in de kijker - Busta Move

  ‐  Woensdag 8 februari 2023   ‐   Tweet

#clubindekijker

Ontdek de grootste freerunning sportclub van het land

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In februari zetten we Busta Move in de kijker!

Busta Move is met maar liefst 767 leden de grootste freerunning sportclub van het land! Ze organiseren workshops, kampen, sportdagen, shows en (kinder)animatie voor uiteenlopende urban stijlen. Dat kan gaan van tricking, parkour, graffiti, hiphop, breakdance en freerunning. In de vaste, wekelijkse lessen leggen ze de focus op freerunning en breakdance. 

Michaël Prieels richtte in 2001 de breakdance crew Flash Family op. Daaruit is later Busta Move ontstaan. Vanaf de start lag de focus op de ontwikkeling van een kids scene. Dat was zo goed als onbestaande begin jaren 2000. Aparte breakdance battles (competities) werden opgericht waarvan de Battle Of Honour World Finals de meest bekende is. Die heeft ons kleine België een ongeziene spotlight gegeven én ons landje op de wereldkaart gezet.

Foto: Legreve/HLN

Wie kan terecht bij Busta Move?

Echt iedereen! Busta Move biedt breakdance lessen aan voor kinderen vanaf 4 jaar. Ze laten deze kinderen op een speelse manier hun motoriek en ritmegevoel ontdekken. De focus ligt hier vooral op bewegen en plezier! De basics onder de knie? Dan kan je bij Busta Move ongetwijfeld terecht in één van hun andere niveaus. 

Het gevoel van grenzeloze vrijheid ervaren? Ook dan kan je bij Busta Move terecht. Zij bieden namelijk talrijke freerunninglessen aan. 

Foto: Busta Move

Wat is freerunning? 

Je hebt het wel vast gezien op straat: mensen die in de publieke ruimte allerlei sprongen, swings, flips, klimtechnieken, … gebruiken om verschillende obstakels te overwinnen. Parkour of Freerunning is een discipline waar je je lichaam gebruikt om obstakels te overwinnen en zelfopgelegde uitdaging te halen. Er zijn vaak tal van manieren om dit te doen of stijlen die je daarbij kan hanteren.

Busta Move biedt maar liefst 3 types freerunning aan en... dat is best uniek! Elke discipline gaat hand in hand met de locatie waar de freerunning les doorgaat. 

  • Allround-freerun: grote variatie aan moves door een groot assortiment aan toestellen.
  • Trampo-freerun: hoger vliegen, complexere sprongen en vooral véél trampolines.
  • Hardcore-freerun: ruwere objecten en een grond van steen, de nodige street credibility dus.

Busta Move verovert Mechelse harten

Dat Stad Mechelen fier is op clubs als Busta Move is geen geheim. In het verleden stonden ze al op Maanrock, hét stadsfestival van het jaar in Mechelen. Voor 25 jaar Maanrock deden ze er nog een schepje bovenop. De beste breakdancers en freerunners toonden een bomvolle Botermarkt wat ze in hun mars hebben. Met maar liefst 2 showcases en duizelingwekkende moves een heuse promo voor de sport. 

Foto: AIKON Producties


> Ook zin om kennis te maken met freerunning en breakdance? Vraag een proefles aan bij Busta Move of vind een club in jouw buurt.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen