Club in de kijker - Creativa Schelle

  ‐  Woensdag 11 januari 2023   ‐   Tweet

#clubindekijker

Een turnkring voor jong en oud

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. We springen het nieuwe jaar in met Creativa Schelle! 

Creativa Schelle is actief in de disciplines kleuterturnen, recrea, tumbling, trampoline, dubbele minitrampoline, minitrampoline en acro. Op competitief vlak (tumbling, acro en dubbele minitrampoline) wordt plezier voor de sport gecombineerd met wedstrijden van beginnend tot nationaal en internationaal niveau. 

Walter, oprichter van Creativa Schelle en ereburger van Schelle 

In 1979, in een zotte bui, stichtte Walter Van Linden de turnkring in Schelle. Ondertussen is Walter Van Linden een naam die bekend in de oren klinkt in de tumblingwereld. Na eerder in Berendrecht al turnkring Aktiva te hebben opgericht, startte hij in 1979 in Schelle met Creativa, een club die intussen meer dan 300 leden telt. Walter geeft al 50 jaar les aan zowel kleuters, recreanten als tumblinggymnasten. Bovendien is hij intussen 33 jaar internationaal jurylid. Een boegbeeld voor de club! 


Internationale avonturen 

Na al die jaren zijn de blauwe turnpakjes onmisbaar op de Gymfed-wedstrijden, maar ook internationaal heeft de club heel wat ervaring. 

In 1989 werd Evi Van Linden Vlaams en Belgisch kampioen en selecteerde ze zich in 1990 voor de World Age Group Competitions, de wereldkampioenschappen voor jongeren, in Dillenburg, Duitsland.

Ook zoon Wim Van Linden werd meerdere keren Vlaams en Belgisch kampioen. Hij slaagde er ooit in om in hetzelfde jaar de beker VTL (Vlaamse Turnliga) te behalen in tumbling, minitrampoline én dubbele minitrampoline. Hij nam ook deel aan Europese- en Wereldkampioenschappen. 

Toppers als Dave Van Ingelghem, Leen De Gryze, Wim en Wouter Robijn, Tim Busschots, Wim Clippeleyr, Leon Dils, Roeland Van den Bergh, Joeri Binet en Noah Houbrechts staan vereeuwigd in de geschiedenisboeken van de club.

Florerende club

Creativa Schelle is niet meer weg te denken op de tumblingwedstrijden, maar ook de andere disciplines floreren geweldig. Als geëngageerde club organiseren ze dit jaar opnieuw een provinciale voorronde Tumbling-Trampoline en dit op 11 en 12 maart 2023. 

Er heerst binnen de club een heuse groepssfeer, waar iedereen respect heeft voor elkaar. Creativa Schelle organiseert talrijke initiatieven om er samen op uit te trekken. Zo trokken deze zomer een aantal gymnasten op sportkamp naar Portugal, gingen ze naar een trampolinepark, organiseerden ze een wafelverkoop als financiële ondersteuning voor hun toekomstige sporthal en staat er dit jaar opnieuw een spetterend turnfeest op de planning. 

> Ben je op zoek naar een club in Schelle? Neem dan snel een kijkje op de website van Creativa Schelle of vind een club in jouw buurt


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen