Club in de kijker: Desem Harop

Melanie Verstockt   ‐  Woensdag 10 april 2024   ‐   Tweet


Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan Desem Harop!

Desem Harop, een club met een enorme passie voor gymnastiek, staat op het punt om haar zestigjarig bestaan te vieren. Het verhaal van DeSeM-HAROP begon in 1925, toen de Koninklijke Turnkring HAROP werd opgericht. En in 1964, slechts een tiental kilometer verderop, ontstond een andere gymnastiekclub genaamd 'Turnkring DeSeM'. Na jaren van afzonderlijke groei besloten beide verenigingen in 2011 om hun krachten te bundelen en ontstond DeSeM-HAROP. Vandaag legt club zich toe op recreatief turnen, Tumbling en Acro.

Het naderende diamanten jubileum betekent groots feest. Op 22 juni wordt een academische zitting en receptie gehouden, waar leden, oud-leden en supporters samenkomen om deze mijlpaal te vieren. Het wordt een nostalgische terugblik op zestig jaar vol toewijding aan de sport, enthousiasme en talloze sportieve uitdagingen.

Naast het jubileum zijn het jaarlijkse paaskamp en de Acrostage vaste hoogtepunten op de agenda. Hier krijgen leden de kans om hun vaardigheden te verbeteren en nieuwe vriendschappen te smeden. En alsof dat nog niet genoeg is, neemt de club regelmatig deel aan evenementen zoals de internationale competitie de MIAC in Portugal en internationale competitie Tumbling de Loulé Cup, een internationale wedstrijd die jaarlijks in Portugal wordt gehouden. Keer op keer maken ze indruk met hun prestaties. Zowel op regionale als internationale wedstrijden heeft de club zich laten gelden, met podiumplaatsen op evenementen zoals de World Age Group Competitions in Birmingham. 

Wil jij DeSeM-HAROP beter leren kennen? Neem dan zeker een kijkje op hun website of Facebook!

Jouw club in de kijker? YES, dat kan!

Organiseert jouw club dit jaar een speciaal event, wil je iemand van jouw club extra in de bloemetjes zetten of bestaat jouw club 10, 20 of 100 jaar en wil je dit graag delen met iedereen?

Laat het ons weten via gymfed.be/clubindekijker en wie weet staat jouw club binnenkort in de schijnwerpers!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen