Club in de kijker - G-Gym Vlimmeren

Melanie Verstockt   ‐  Woensdag 8 november 2023   ‐   Tweet

#wearegymElke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan G-Gym Vlimmeren!

Het verhaal van G-Gym Vlimmeren…

Het verhaal begon met een idee van Fien Snels, een toen 18-jarige studente jeugd- en gehandicaptenzorg. In haar vrije tijd gaf ze al turnlessen aan kinderen met een beperking. Door er dagelijks mee bezig te zijn, besefte ze dat er te weinig initiatieven waren die zich specifiek richtten op kinderen met een beperking. Vier jaar geleden richtte Fien G-Gym Vlimmeren op, een vereniging die zich exclusief bezighoudt met het aanbieden van turn- en danslessen voor kinderen met een beperking.


Wolven, beren, pauwen,…

G-Gym Vlimmeren biedt zowel dans- als turnlessen aan, met zes verschillende groepen die elk een specifieke focus hebben. Deze groepen zijn vernoemd naar dieren. De ‘Beren’-groep is speciaal ontworpen voor kinderen van 6 tot 15 jaar met een verstandelijke beperking die enthousiast zijn over gymnastiek. Als je kinderen in de lagere school hebt met het autismespectrumstoornis, dan is de ‘Wolven’-groep perfect voor hen. Dit is een energieke groep die zicht richt op G-Gym. Kinderen die wat meer uitdaging zoeken en willen deelnemen aan Gymtopia-wedstrijden kunnen hun energie kwijt bij de ‘Pauwen’-groep.

Naast het aanbod van G-Gym zijn er ook danslessen beschikbaar. Als je kinderen hebt die graag in een ontspannen sfeer willen dansen, dan zijn ze van harte welkom bij de ‘Rupsen’-groep. Daarnaast zijn er dansgroepen voor jongeren en volwassenen waar iedereen zijn passie voor dans kan uiten. Voor jongeren en volwassen en die graag dansen op leuke muziek is er de ‘Vlinder’-groep. Als je op zoek bent naar meer uitdaging in dans, dan verwelkomen de ‘Libellen’ je met open armen.

Voor elke nieuwe gymnast wordt er een intakegesprek ingepland. Zo kunnen de leerkrachten het beste inschatten waar het kind zich thuis gaat voelen. Een persoonlijk gesprek zorgt er ook voor dat de leerkrachten 

Het intakegesprek is niet het enige moment dat de leerkrachten contact hebben met de ouders. Aan het einde van elke les organiseren ze altijd een oudermomentje. De ouders komen dan een spelletje of een dansje meedoen met hun kind. Op die manier zien ze hun kind aan het werk en blijven de leerkrachten in verbinding met de ouders. 


Gepersonaliseerde kerstkaartjes 

Elk jaar halen de leden van G-Gym Vlimmeren de kunstenaar in zich naar boven en ontwerpen ze zelf kerstkaartjes. Deze mooie kerstkaarten met warme wensen worden nadien verkocht om de club te steunen. Voor vier unieke kaartjes met omslag betaal je €5. Wil jij de club steunen neem dan zeker een kijkje op hun website.

Wil jij G-Gym Vlimmeren beter leren kennen? Neem dan zeker een kijkje op hun website of Instagrampagina!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen