Club in de kijker - GymFlex

Melanie Verstockt   ‐  Donderdag 19 oktober 2023   ‐   Tweet

#wearegymElke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan GymFlex! 

Meer dan 100 jaar gymnastiekgeschiedenis 

GymFlex Mechelen ontstond in 2009 uit de samenvoeging van MK-Gym en Gymclub De Toekomst, bieden met een rijke historie. MK-Gym begon in 1891 als een vereniging voor militairen, genaamd Turn- en Wapenkring Moed en Krach, en kende na de Eerste Wereldoorlog een enorme bloei. In 1920 begon de club deel te nemen aan wedstrijden. De militaristische tint verdween stilaan ten voordele van het turnen. In diezelfde periode ontstond de turnvereniging 'De Rode Turners', zowel voor jongens als voor meisjes. 

In 1967 verhuisden beide clubs naar de Stedelijke Turnzalen in de Lange Nieuwstraat te Mechelen. Daar werd de zaal netjes verdeeld: Moed en Kracht in de benedenzaal en Rode Turners in de bovenzaal. De benaming Rode Turners werd vanaf de intrek in de Lange Nieuwstraat omgevormd tot "Gymclub De Toekomst" en stilaan groeide er een actieve kern van competitief gerichte jongeren die deelnemen aan wedstrijden Artistieke Gymnastiek. 

Na de fusie van de Vlaamse Gymnastiekfederatie in 2002, werkten MK-Gym en De Toekomst steeds nauwer samen. Dit leidde tot de oprichting van GymFlex eind 2009. In 2012 kregen ze toegang tot Gymnopolis, wat de trainingsfaciliteiten verbeterde. 

Vandaag heeft Gymflex bijna 600 leden en biedt een breed scala aan gymnastiekactiviteiten voor alle leeftijden, van kleutergym tot competities in verschillende disciplines. De club heeft indrukwekkende resultaten behaald, inclusief deelname aan internationale gymfestivals. 

Helaas moest de G-werking na meer dan 20 jaar worden beëindigd vanwege een tekort aan trainers. Ook het Toestelturnen Meisjes had problemen door een gebrek aan trainers. Desondanks schittert Jutta Verkest als topgymnaste van het Baloise Team Belgium en hoopt GymFlex het meisjesturnen nieuw leven in te blazen dankzij haar talent. 

GymFlex op WK Turnen 

Het demoteam van GymFlex was te gast op vrijdag 6 oktober tijdens het WK Turnen in het Antwerpse Sportpaleis. De coaches verzorgden samen met hun gymnasten het voorprogramma op één van de drukste avonden. Lees hieronder even mee hoe zij het ervaren hebben! 

WAT EEN ERVARING! Overdonderd. Zo voelde het, optreden op het WK Turnen in Antwerpen. Het was genieten van begin tot einde! Alle gymnasten gaven opnieuw het beste van zichzelf. Optreden in het Sportpaleis was een unieke ervaring die we voor altijd zullen koesteren, en waar nog lang over gepraat zal worden. 

Wil jij GYMFLEX beter leren kennen? Neem dan zeker een kijkje op hun website, Facebookpagina of Instagrampagina!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen