Club in de kijker - Kinetrix

Melanie Verstockt   ‐  Maandag 15 januari 2024   ‐   Tweet


Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan Kinetrix!

Turnafdeling bestaat 70 jaar

Dit jaar bereikt de club Kinetrix, voordien bekend als Gymnasport, een belangrijke mijlpaal. De turnafdeling viert dit jaar haar 70-jarig bestaan. Een periode van 70 jaar waarin de passie voor turnen centraal stond en vele generaties hun liefde voor de sport hebben gedeeld. Om deze unieke gelegenheid te vieren, staat hun jaarlijkse turnfeest in het teken van de mijlpaal. De show met als thema 'Platina' belooft een betoverend spektakel te worden, waarin ze zullen terugblikken op de afgelopen 70 jaar turngeschiedenis. De show zal doorgaan op 20 en 21 april in Sporthal Humbeek. 

Naast hun jubileum-evenement, presenteren ze in november ook het dansoptreden 'Anno'. Een swingende reis door de tijd waar dans de hoofdrol speelt. 

Voor elk wat wils 

Kinetrix omarmt diversiteit in al zijn vormen. Het hart van hun club wordt gevormd door leden van alle leeftijden. Zo is hun jongste lid geboren in oktober 2022 en wordt hun oudste lid dit jaar 92. Ze bieden dan ook een divers aanbod aan, variërend van kangoeroeturnen tot plusgym. Kagoeroeturnen, dat nu al drie jaar deel uitmaakt van het uurrooster, biedt ouders de mogelijkheid om samen met hun kleintjes de wereld van turnen te ontdekken. Een leuke manier van bewegen die niet alleen de basismotoriek stimuleert, maar ook de band tussen ouder en kind versterkt. Met hun volwassenaanbod sporen ze mensen van alle leeftijden aan om te blijven bewegen. 

Of je nu opzoek bent naar recreatieve bezigheden of competitieve uitdagingen, Kinetrix heeft voor elk wat. Ook hun aanbod voor dans is uitgebreid van Hip Hop tot ballet. 

Met verschillende initiatieven en acties streven ze naar de realisatie van een eigen zaal, een plek waar de passie voor turnen en dans nog vele generaties zal voortleven. 

Wil jij Kinetrix beter leren kennen? Neem dan zeker een kijkje op hun website, Facebook of Instagram!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen