Club in de kijker - Nova Keurturnen

Melanie Verstockt   ‐  Woensdag 14 februari 2024   ‐   Tweet


Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan Nova Keurturnen!

Nova Keurturnen, een recreatieve club gymclub, bestaat uit een team van 18 enthousiaste trainersdie zich inzetten voor de ontwikkeling en het plezier van rond de 400 kinderen. 2024 staat in het teken van een groot feest voor Nova Keurturnen. Ze vieren namelijk hun 40ste verjaardag. Nova is doorheen de jaren een plek geworden waar gezelligheid en individuele groei hand in hand gaan. De club heeft altijd bewust gekozen voor kleine groepen, zodat ieder lid de kans krijgt om op zijn of haar eigen niveau te groeien.

Opknappen en vernieuwen

In de zomer van 2023 hebben de trainers samen de handen uit de mouwen gestoken en de turnzaal onder handen genomen. De zaal kreeg gloednieuwe turnmatten, de valput werd grondig gepoest en kreeg nieuwe rode mouche blokken. Ook de opslagplaats voor toestellen werd opnieuw ingedeeld voor een efficiëntere organisatie. Daarnaast werden enkele nieuwe items aangekocht, zoals een air incline, zachte plint, nieuwe mini-trampoline en speciaal kleutermateriaal, om de trainingservaring te verrijken.

40 uitdagingen voor 40 jaar Nova Keurturnen

Om het 40-jarig bestaan te vieren, heeft de club zichzelf uitgedaagd om 40 uitdagingen aan te gaan gedurende het hele jaar. Ondertussen zijn er al 20 uitdagingen succesvol uitgevoerd. De leden hebben zich onder andere al gewaagd aan een mouchetoren van 15 verdiepingen, een les waarin ze elkaar afwisselden en aan de barre hingen, een gigantische piramide met de groep en een pomphoudingketting van 3x pompen samen.

Sportdagweken in de zomervakantie

Naast de gewone turnlessen organiseert de club elke zomer een sportdagweek. De club organiseert ook jaarlijks een kleutersportdagweek voor kinderen tot 6 jaar en een sportdagweek voor kinderen vanaf 6 jaar. Tijdens deze weken kunnen de kinderen zich amuseren met verschillende activiteiten, turntoestellen, spelletjes en knutselactiviteiten, allemaal in een thema waar gedurende de hele week aan wordt gewerkt.

Nova Keurturnen blijft zich inzetten voor een warme en stimulerende omgeving waarin iedereen kan groeien en plezier kan beleven. Met 40 jaar achter de rug en nog vele jaren voor de boeg, is de club vastberaden om haar traditie van warmte, groei en plezier voort te zetten.

Wil jij Nova Keurturen beter leren kennen? Neem dan zeker een kijkje op hun website, Facebook of Instagram!

Jouw club in de kijker? YES, dat kan!
Organiseert jouw club dit jaar een speciaal event, wil je iemand van jouw club extra in de bloemetjes zetten of bestaat jouw club 10, 20 of 100 jaar en wil je dit graag delen met iedereen?
Laat het ons weten via gymfed.be/clubindekijker en wie weet staat jouw club binnenkort in de schijnwerpers!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen