Club in de kijker: ROM Skippers Mechelen

Melanie Verstockt   ‐  Donderdag 20 juni 2024   ‐   Tweet


Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan ROM Skippers Mechelen!

Het begon allemaal in het seizoen van 1993-1994, toen een kleine groep van twaalf enthousiaste rope skippers de eerste sprongen maakte. Ondertussen is de club in de afgelopen dertig jaar ontzettend gegroeid en telt ze rond de 350 leden. Deze groei is iets waar ze als club enorm trots op zijn.

30 jaar ROM Skippers

Ter ere van hun 30-jarig bestaan hebben ze tal van festiviteiten en speciale acties georganiseerd. Eén van de hoogtepunten van hun viering was de introductie van limited edition ROM-sokken, een uniek aandenken aan drie decennia vol sportieve prestaties en hechte vriendschappen. Daarnaast hebben ze tijdens hun jaarlijkse spaghettidag, die plaatsvond in Brasserie ROM, een ROM museum opgezet. Dit museum was een uitgebreide tentoonstelling van oude foto's, club T-shirts uit verschillende jaren, medailles, bekers, krantenartikelen, demo-outfits, en video's van de befaamde ROM Shows en kampen. Bezoekers konden zo een duik nemen in de rijke geschiedenis van de club.

Ook de ROM Show, kreeg dit jubileumjaar een speciaal thema: "The Greatest ROMshow". Groepen binnen de club kozen hun meest memorabele thema van de afgelopen dertig jaar en gaven deze een eigentijdse twist, wat zorgde voor een onvergetelijke avond vol nostalgie.


Fakkel overdragen

Naast de vele festiviteiten voor hun 30-jarig bestaan, was er nog een bijzonder moment, de overdracht van het voorzitterschap. Kurt Moens, die vijftien jaar lang trouw de club heeft geleid, droeg de fakkel over aan Dorien Parys. Ongeveer anderhalf jaar geleden vroeg Kurt of ze klaar was om deze rol op zich te nemen. Kurt heeft immers zijn handen vol met zijn werk binnen het bestuur van Gymfed, de Europese rope skipping federatie ERSO, en de wereldfederatie IJRU. Voor Dorien kwam de vraag op het juiste moment. Haar verhaal bij de ROM Skippers begon toen ze acht jaar oud was en er startte als recreatieve springer. Daarna groeide ze door naar competitie, en begon op haar vijftiende als trainer, een rol die ze tot op de dag van vandaag vervult. Haar betrokkenheid breidde zich uit naar de werkgroep Recrea en uiteindelijk naar het bestuur. Het voorzitterschap voelt als de voltooiing van haar ROM-verhaal. Daarenboven is Dorien dit jaar ook voor het eerst mama geworden. Van een fantastisch jaar gesproken! 

De ROM Skippers zijn in de afgelopen dertig jaar niet alleen in aantal gegroeid, maar ook in samenhorigheid en enthousiasme. Ze kijken met trots terug op hun verleden en kijken uit naar wat de toekomst hen nog zal brengen. 

Wil jij de ROM Skippers Mechelen beter leren kennen? Neem dan zeker een kijkje op hun website, Instagram of Facebook!

Jouw club in de kijker? YES, dat kan!

Organiseert jouw club dit jaar een speciaal event, wil je iemand van jouw club extra in de bloemetjes zetten of bestaat jouw club 10, 20 of 100 jaar en wil je dit graag delen met iedereen?

Laat het ons weten via gymfed.be/clubindekijker en wie weet staat jouw club binnenkort in de schijnwerpers!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen