Club in de kijker - Steeds In Form Ooigem

Eva Vynckier   ‐  Dinsdag 21 mrt 2023   ‐   Tweet

#clubindekijker

Sporten op basis van de wensen en mogelijkheden van elke sporter

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Op deze Wereld Down-Syndroomdag zetten we Steeds In Form Ooigem in de kijker. Waarom? Dat ontdek je meteen! 

Wereld Down-Syndroomdag

Vandaag vieren we niet alleen de start van de lente, ook Wereld Down-Syndroomdag wordt elk jaar op 21 maart gevierd en is bedoeld om het bewustzijn te vergroten over het syndroom van Down. Het is geen toeval dat deze dag telkens op 21 maart wordt gevierd, mensen met het syndroom van Down hebben hun 21e chromosoom 3 keer. 

Wereld Down-Syndroomdag promoot inclusie en gelijke kansen voor mensen met het syndroom van Down en laat dat nu net hetgeen zijn waar Steeds In Form Ooigem zo hard op inzet. Lore traint mee met de reguliere gymnastiekwerking en amuseert zich daar enorm! 


Trek jij vandaag, net zoals Lore, 2 verschillende kousen aan om aan te geven dat je ’t helemaal oké vindt om anders te zijn? #steunkousen

Meer over G-gym

G-Gym is de overkoepelende naam voor gymnastiek voor personen met een beperking. Van jong tot oud, mensen met een fysieke of verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid krijgen met G-Gym mooie kansen binnen de Gymfed-clubwerking.

Meer dan 45 Gymfed-clubs hebben een G-werking. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen het volledig geïntegreerd sporten waarbij mensen met een beperking in een apart team of afdeling binnen de club sporten, een G-afdeling (exclusief sporten). Daarnaast opteren verschillende Gymfed-clubs ook voor ‘inclusie’ waarbij de gymnasten met een beperking aansluiten bij de groepen van de reguliere werking. Het kind/de jongere staat centraal, afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de sporter wordt gekeken naar een aanbod op maat van elk individu. Steeds In Form Ooigem zet in op een inclusieve sportomgeving waar rekening wordt gehouden met deze specifieke behoeften en mogelijkheden van elke sporter. 

Tuimel in G-gym! Download de infobrochure voor de opstart van een G-gymwerking. 

Een hart voor trampoline

Hoogte en sensatie? Dat is trampolinespringen! Op de trampoline springen de gymnasten soms tot 8 meter hoog en combineren ze salto’s en schroeven. Steeds In Form Ooigem is al 53 jaar een trampolineclub in hart en nieren. Dat trampolinespringen populair is in het West-Vlaamse Ooigem is wel duidelijk! De club telt maar liefst 100 gymnasten en een trainersteam van 18 gepassioneerde trampolinespringers. 


De hoofdtrainers zijn geen onbekenden in de trampolinewereld. Hoofdtrainer Chris Devos maakte in de jaren ’80 – ‘90 deel uit van de nationale ploeg. Daarna was hij ook enkele jaren trainer van de nationale ploeg. In 1984 wist hij zelfs een wereldrecord te vestigen voor het meest aantal achterwaartse salto’s na elkaar. Hij bracht het record naar 404.

Ook Saskia Demeyer, hoofdtrainer van Steeds In Form Ooigem én Gymfed-medewerker, was lid van de nationale ploeg van 1987 tot 2001. Individueel behaalde zij tweemaal Europees brons op de Dubbele Minitrampoline. Met België behaalde zij op het Europees kampioenschap in 1990 goud bij de junioren en Europees goud in 2000 bij de senioren. De zilveren medaille in ploeg tijdens het WK in Nieuw-Zeeland hét hoogtepunt als gymnast. 

Een familiale club

Steeds In Form Ooigem wil zoveel mogelijk jongeren actief en op een kwaliteitsvolle manier laten kennis maken met de trampolinesport. Ook de ouders van de gymnasten kunnen tijdens de Family Fun Day proeven van het trampolinespringen. 


Jonge gymnasten die iets nieuw leerden, mogen aan een grote oude deurbel trekken, waarna iedereen applaudisseert voor de gymnast die iets bijleerde. Dit zorgt voor een positieve motivatie, een extra duwtje in de rug om er vol voor te gaan.

Steeds In Form Ooigem, Sifke voor de vrienden, is een familiale club waar plezier centraal staat en competitie mag, maar niet moet

Ben je op zoek naar een club in Ooigem? Neem dan snel een kijkje op de website van Steeds In Form Ooigem of vind een club in jouw buurt.


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen