Club in de kijker - turnclub ART GYM

Melanie Verstockt   ‐  Woensdag 13 september 2023   ‐   Tweet

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. Deze keer is het de beurt aan ART GYM!

Heb je de gymnasten van ART GYM afgelopen weekend gespot aan het MAS in Antwerpen? Op zaterdag 9 september vond in Antwerpen de Roadshow en wereldrecord airtrack plaats. Het evenement stond uiteraard ook in teken van het WK Turnen dat doorgaat van 30 september tot en met 8 oktober in het Sportpaleis in Antwerpen. Heb jij je tickets al voor het evenement? Neem zeker een kijkje op onze WK-website

Ook de gymnasten Acro van ART GYM namen afgelopen zaterdag deel aan de Roadshow. Ondanks het warme weer en een Acromat die ze niet gewoon waren, hebben deze gymnasten adembenemende oefeningen neergezet. Daarom willen we jullie een kijkje geven in het leven van ART GYM. 

Een brokje geschiedenis

Gymgroep 't Prutske Kapellen werd opgericht in 1976 en koos vanaf het begin voor Acrobatische Gymnastiek. De deelname aan de World Gymnaestrada in 1987 was één van de vroege hoogtepunten voor het demonstratieteam. De club groeide snel en behaalde successen op nationaal en internationaal niveau.

In 1999 veranderde de naam in ART GYM en breidde de club haar disciplines uit. Tegenwoordig biedt de club een verscheidenheid aan disciplines aan, waaronder kleuterturnen, basisgymnastiek, Gymtopia, Tumbling, Acro, Freerunning en G-gym.

Onder leiding van getalenteerde trainers en met aandacht voor gymnastiek blijft ART GYM succes behalen, zowel op lokaal als internationaal gebied. Daarnaast hebben ze ook twee gymnasten die in het topsportprogramma zitten. 


European Age Group Competitions Acro 2023 (EAGC)

Dat ART GYM topgymnasten opleidt, is ook te merken aan hun kwalificatie voor het European Age Group Competition Acro 2023. Maar liefst drie teams hebben zich met trots gekwalificeerd voor deze internationale wedstrijd. In oktober zullen de acht gymnasten, Rhune, Luna, Juliette, Lauren, Lise, Luka, Rune en Sam, samen met hun twee toegewijde trainers afreizen naar Varna, Bulgarije om onze nationale eer hoog te houden. Hou zeker onze website in het oog en mis zo niets van het EAGC. 

Om dit geweldige avontuur mogelijk te maken organiseren ze op zaterdag 23 september een Benef-eat. Het programma is gevarieerd en boordevol activiteiten met onder andere Gymtopia, Interclub Tumbling Recrea en een Tumbling wedstrijd. Daarnaast kan je ook gaan kijken naar de Recrea, Freerunning of Acro trainingen. Tijdens de Acro training wordt er een speciaal kijkmoment georganiseerd waar je de oefeningen van de gymnasten die naar het EAGC gaan kan zien. Je kunt vooraf je ontbijt, pasta of een heerlijk tussendoortje reserveren. Op die manier kan iedereen helpen om de gymnasten hun droom te verwezenlijken. 

ARTGYM Try-out Acrobatic Competition (ATAC)

Het ATAC is sinds de eerste editie in 2016 een jaarlijkse traditie geworden voor ART GYM. Op 25 en 26 november organiseren ze opnieuw deze wedstrijd in de sporthal Sint-Eduardus in Merksem. Deze competitie staat open voor alle clubs die formaties hebben in het A-, B-, C-, I1-, I2- en Recrea nivea in de Acrobatische Gymnastiek. De wedstrijd wordt volledig door ART GYM georganiseerd maar is gebaseerd op het reglement van Gymfed. Ga zeker een kijkje nemen! 

Wil jij GYM ART beter leren kennen? Neem dan zeker een kijkje op hun website of Facebookpagina!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen