Club in de kijker - Turnkring Vlamertinge vzw

  ‐  Woensdag 19 april 2023   ‐   Tweet

#clubindekijker

Unieke accommodatie voor mensen met een beperking opent de deuren in Vlamertinge

Elke maand nemen we de tijd om één van onze clubs in de kijker te plaatsen. Omdat ze een goed draaiende werking hebben, omdat ze iets speciaals te bieden hebben of iemand in de bloemetjes willen zetten. In april zetten we Turnkring Vlamertinge vzw in de kijker!

Turnkring Vlamertinge vzw werd opgericht in 1986 en bleek al snel een schot in de roos te zijn. Door het stijgende aantal leden beslisten ze om in 2005 om een tweede vzw op te richten, Westhoek Turncentrum. Na een jaar intensief bouwen was de realisatie van Westhoek Turncentrum, een topgymnastiekhal in Vlamertinge, in 2006 een feit. 

Turnkring Vlamertinge vzw ontvangt mensen met een beperking met open armen. De eerste jaren hadden ze een 6-tal kinderen met een beperking die wekelijks een uurtje kwamen turnen. Vandaag zijn dat er meer dan 30. In 2018 kregen ze het idee om een unieke accommodatie te bouwen voor mensen met een beperking en zo ging de bal aan het rollen...

Wondertje G-Fit is geboren

Op 24 maart 2023 werden Turnkring Vlamertinge vzw en Westhoek Turncentrum trotse ouders van G-Fit. G-Fit is een unieke accommodatie voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een beperking. Dit kan gaan over een fysieke, psychische, mentale beperking maar ook over een visuele of auditieve beperking. 


Iedereen moet in een aangepaste accommodatie kunnen bewegen, dat is het uitgangspunt van G-Fit. Zo worden alle toestellen op maat afgesteld zodat ook een rolstoelgebruiker die kan gebruiken. Maar er is meer dan dat! 

Zo is er onder andere een interactieve wall die ervoor zorgt dat mensen met autisme, een verstandelijke beperking en/of dementie geprikkeld worden aan de hand van vormen, kleuren en geluiden. Na de training kunnen de g-gymmers dan weer tot rust komen in de snoezelruimte.


De eerste drie lessenreeksen gaan binnenkort van start. Maak kennis met:

 • Aerobics
 • Dans
 • Ninja Parcours en freerunning

  7 zotte vrijwilligers

  De bouw van G-Fit is een privéproject van Westhoek Tuincentrum en kwam tot stand zonder steun van de Overheid of stad. Maar liefst zeven vrijwilligers staken de afgelopen jaren de handen uit de mouwen om dit project te realiseren. 


  Bedankt aan Tine, Els, Ludwig, Ruth, Ellen, Brent en Marina! We kijken ernaar uit om iedereen in beweging te brengen. 

  Steun G-Fit

  Vind je dit ook een fantastisch initiatief en wil je G-Fit steunen? Dat kan! Steun G-Fit door een bijdrage te storten.

   

  Iedereen is welkom in G-Fit! Ben je op zoek naar een club in Vlamertinge? Neem dan snel een kijkje op de website van Turnkring Vlamertinge vzw, G-Fit of vind een club in jouw buurt.

   > Wil je jouw club ook in de kijker zetten? Laat het ons hier weten.

  Reacties op dit bericht

  Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen